Sukupuoleton koulu

Joskus ihmettelen viherfeminististä logiikkaa. He löysivät maailmasta muutaman transseksuaalin ja päättelivät siitä, ettei eri sukupuolia ole. En muista, koska aiemmin poikkeus olisi yhtä nopeasti muuttunut normiksi – yhden syksyn aikana. Nyt kun ihmisten sukupuolettomuus on jo vallitseva totuuskäsitys, sillä on heti useita edistyksellisiä seurauksia:

Koulussa tyttöjä ei saa kutsua tytöiksi. No, ei muka poikiakaan pojiksi, mutta se on otettu mukaan vain, että näennäistasa-arvo toteutuisi.  Loppujen lopuksi femuille on aivan sama miksi heidän mielestään mölkerömpää ihmisjoukkoa, eli entisiä poikia, kutsutaan. Kätevintä olisi, ettei miksikään.  Ja ihan kätevintä, jos poistuisivat jöpöttävine pileineen ja inhottavine kivespusseineen historian hämärään todisteena evoluution täydellisestä epäonnistumisesta.

Kaikkia pitää vastedes kutsua vain nimeltä. En kyllä ymmärrä miten se asiaa korjaa, ellei nimiäkin pikaisesti muuteta. Nykyisistä kun toiset mielletään tyttöjen, toiset poikien nimiksi – paitsi sukunimet, jotka ovat äitien. Ehdotankin hätäratkaisuksi muutamia sukupuolineutraaleja etunimiä, jotka voi ottaa käyttöön jo vuoden alusta:  Kutvo, Vautsi, Sluiba, Piera, Vuti, Tytti-Santeri… Joo, olkaa hyvä vain.

Yhteissuihkut eivät ole ongelma. Nykyteknologia kyllä mahdollistaa siirtymäkaudeksi genitaalit ja rinnat piilottavan sukupuolettoman suihkukauhtanan siihen saakka, että saadaan kutistettua ulkoiset sukupuolitunnukset pois. Sillä edelleen hyvin suurella peniksellä varustetun on vaikeaa väittää olevansa tyttö vanhoillisissa naisen suihkutiloissa.  Ja se on väärin. Se, että pesemistä on alapäässä enemmän kuin toisilla, ei saisi olla erotteleva tekijä.

Vessat ovat jo kauan olleet yhteiskäytössä. Ainakin miestenvessat. Maankuuluissa Kuopion Rauhalahden tansseissa naiset ovat jo vuosia asioineet miesten puolella. Jopa vessaromansseja olen havainnut. Miehet eivät vielä tosin ole rohjenneet vastavierailulle. Mutta se aika tulee, jolloin keinotekoiset väliseinät wc-tiloista revitään ja haju on yhteinen. Ainoa huono puoli siinä on, etteivät kaltaiseni ujohkot sovinistit ilkeä piereskellä riittävän reippaasti, jos nainen puuteroi vieressä. Kaikki ei poistu. Se vaikeuttaa tanssimista, kun joutuu lyhentämään askelta narahtelun pelossa.

Sekin kuulostaa järkevältä, kun opetushallitus ohjeistaa, että historian opetuksessa tulisi luopua perinteisestä ”suurmieshistoriasta” ja myös naiset tulisi esittää historian aktiivisina osapuolina. Kannatan. Olenkin aina halunnut tietää, mitä Churchillin puoliso puuhasteli sillä aikaa, kun Winston kävi sotaa Hitleriä vastaan. Ja on väärin, että Einsteinin perheestä mainitaan aina vain urospuolisen sepittämä suhteellisuusteoria. Vaimon kakkureseptit olisivat vähintään yhtä kiinnostavia.

Yksi ongelma paljastuu yläasteella. Poikien ääni möreytyy. Silloin nuoret kavalasti sukupuolistuvat syyspimeilläkin, vaikka ei edes näkisi kuka puhuu. Hätäratkaisuna ehdotan pojille pakollista heliumannosta aamuisin, kunnes saadaan markkinoille feministien kehittämiä testosteronin poistajia. Ne toimivat niin, että tulevaisuudessa kaikki kimittävät kuin lahtelaiset naisopettajat. Odotan innolla sitä aikaa.

Äsken ulkoillessani huomasin erään epäkohdan, johon on puututtava mitä pikimmin: miesten polkupyörissä on edelleen tanko haarojen välissä. Mikä salakavala patriarkaatin ylivallan symboli! Ikään kuin jollakulla miehellä oikeasti olisi niin pelottavan pitkä. Vaadin, että tangot pitää poistaa, tai ainakin niitä on lyhennettävä.

Jussi Juhani

 

 

Kommentit

 • Hannele Kauhanen

  Hämmentävää miten ihminen voi vain yhdellä tekstillä osoittaa olevansa täysin tietämätön tämän maailman todellisesta menosta, kaiken valheellisen journalismin ja olkiukkojen takana. Jo tektisi ensimmäiset virkkeet osoittavat, että olet tahallisen väärinymmärtämisen ammattilainen ja käytätkin tätä konstia useaan otteeseen tekstissäsi. Pistää pienesti säälittämään, kun joku kalastelee lukijoita blogilleen näin ala-arvoisin keinoin. Kannustankin sinua tästä lähin kirjoittamaan blogiasi sellaisista aiheista, joista tiedät jotain. Tiedät, etkä vain luule tietäväsi. Kirjoittamalla tämän tekstin kaltaisia kirjoituksia nimittäin häpäiset vain itsesi ja kaikki muut yhtä faktoista piittaamattomat kuin sinä.

  • Jussi Kuosmanen

   Hämmentävää miten yksi kommentti voi paljastaa sisäisen opettajan. Hannele hyvä, minä en ole sinun sukulaispoikasi, joten moralistinen motkotuksesi menee hukkaan.

   Opetushallituksen kuuluisa ohje, sivu 27: ”Lapsia on tärkeää puhutella nimillä, ei joukkona ”tytöt” tai ”pojat”.

   Edes väite, että on muka irrotettu asiayhteydestä, ei muuta sen sisältöä eikä sisällön perimmäistä tarkoitusperää.

   • makustelija

    Tuo lausehan on erinomainen, täyttä asiaa ja kertoo mikä on tärkeää. Se ei kuitenkaan kiellä käyttämästä sanoja ”tytöt” ja ”pojat”. Lause todellakin toimii sellaisenaan ilman asiayhteyttä ja hyvä niin.

  • a tempora a mores

   Mistä sinulle tuli tämmöinen kaiken tietävä ja ihmismielen syväluotaaminen puuska?

 • Lukija

  Älä viitsi kirjoittaa tämmöistä juttua perehtymättä aiheeseen ollenkaan. Opetushallinnon ohjeet oppilaiden tasa-arvoiseen ja tasapuoliseen kohteluun ovat erittäin tarpeen tässä maassa, jossa työmarkkinat ovat jakautuneet voimakkaasti sukupuolen mukaan ja tutkimusten mukaan päiväkodissakin lapsia kohdellaan eri tavoin sukupuolen perusteella. Kukaan ei ole kieltämässä tiettyä tapaa olla tyttö tai poika vaan lapsen kuuluu saada olla oma itsensä sukupuolesta riippumatta. Pitää päästä ahtaasta sukupuolirooleista siihen, että on monta arvostettua tapaa olla poika tai tyttö. Kaikkihan eivät myöskään mahdu kumpaankaan noista kategoriasta.

  Lähde: Kalevan uutinen 20.10.2016, http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/videot-paljastivat-tyttoja-ja-poikia-kohdellaan-paivakodeissa-eri-tavoin/741313/

  • Jussi Kuosmanen

   Olen kyllä lukenut nuo opetushallituksen ohjeet. Onpahan sepustus. Oikeastaan eivät ole ohjeita lainkaan, vaan kyseessä on aatteellinen julistus.

 • Pertsa

  ”Koulussa tyttöjä ei saa kutsua tytöiksi.”

  Missä siellä näin sanotaan?

 • Karoliina Kurkinen

  Oletkohan nyt vaan tarttunut Hesarin provosoivaan kohu-uutiseen, jota sittemmin on muissakin medioissa siteerattu. Jälkikäteen otsikkoa ja sisältöä muutettiin, ja juttu paljastui muutenkin varsinaiseksi klikkihuoraamiseksi. Toki tyttöjä saa tytöiksi sanoa ja poikia pojiksi, ei kuitenkaan turhaan tytötellä tai pojitella, jos nimiäkin voidaan käyttää. Yksilöitähän tässä ollaan.

  • a tempora a mores

   Kun tyttöjä puhutellaan, niin miksi heitä ei saa sanoa tytöiksi? Mikä on on turhaan tytöiksi tai pojiksi nimittelyä? Voi hyvä luoja, eikö tässä maassa ole oikeita ongelmia?

   • a tempora a mores

    Ehkä sinulle on ongelma tytettely tai pojittelu, mutta minulle on ongelma Suomen velkaantuminen, Miten se hoidetaan? Liian iso asia pikku mieleen kun pitäisi säästää ja on luvassa leikkauksia ja vyön kiristystä saavuttamiimme etuisuuksiin. Parempi siis paeta mitättömiin ongelmiin.

Kommentointi on suljettu.