Sukupuoleton koulu

Joskus ihmettelen viherfeminististä logiikkaa. He löysivät maailmasta muutaman transseksuaalin ja päättelivät siitä, ettei eri sukupuolia ole. En muista, koska aiemmin poikkeus olisi yhtä nopeasti muuttunut normiksi – yhden syksyn aikana. Nyt kun ihmisten sukupuolettomuus on jo vallitseva totuuskäsitys, sillä on heti useita edistyksellisiä seurauksia:

Koulussa tyttöjä ei saa kutsua tytöiksi. No, ei muka poikiakaan pojiksi, mutta se on otettu mukaan vain, että näennäistasa-arvo toteutuisi.  Loppujen lopuksi femuille on aivan sama miksi heidän mielestään mölkerömpää ihmisjoukkoa, eli entisiä poikia, kutsutaan. Kätevintä olisi, ettei miksikään.  Ja ihan kätevintä, jos poistuisivat jöpöttävine pileineen ja inhottavine kivespusseineen historian hämärään todisteena evoluution täydellisestä epäonnistumisesta.

Kaikkia pitää vastedes kutsua vain nimeltä. En kyllä ymmärrä miten se asiaa korjaa, ellei nimiäkin pikaisesti muuteta. Nykyisistä kun toiset mielletään tyttöjen, toiset poikien nimiksi – paitsi sukunimet, jotka ovat äitien. Ehdotankin hätäratkaisuksi muutamia sukupuolineutraaleja etunimiä, jotka voi ottaa käyttöön jo vuoden alusta:  Kutvo, Vautsi, Sluiba, Piera, Vuti, Tytti-Santeri… Joo, olkaa hyvä vain.

Yhteissuihkut eivät ole ongelma. Nykyteknologia kyllä mahdollistaa siirtymäkaudeksi genitaalit ja rinnat piilottavan sukupuolettoman suihkukauhtanan siihen saakka, että saadaan kutistettua ulkoiset sukupuolitunnukset pois. Sillä edelleen hyvin suurella peniksellä varustetun on vaikeaa väittää olevansa tyttö vanhoillisissa naisen suihkutiloissa.  Ja se on väärin. Se, että pesemistä on alapäässä enemmän kuin toisilla, ei saisi olla erotteleva tekijä.

Vessat ovat jo kauan olleet yhteiskäytössä. Ainakin miestenvessat. Maankuuluissa Kuopion Rauhalahden tansseissa naiset ovat jo vuosia asioineet miesten puolella. Jopa vessaromansseja olen havainnut. Miehet eivät vielä tosin ole rohjenneet vastavierailulle. Mutta se aika tulee, jolloin keinotekoiset väliseinät wc-tiloista revitään ja haju on yhteinen. Ainoa huono puoli siinä on, etteivät kaltaiseni ujohkot sovinistit ilkeä piereskellä riittävän reippaasti, jos nainen puuteroi vieressä. Kaikki ei poistu. Se vaikeuttaa tanssimista, kun joutuu lyhentämään askelta narahtelun pelossa.

Sekin kuulostaa järkevältä, kun opetushallitus ohjeistaa, että historian opetuksessa tulisi luopua perinteisestä ”suurmieshistoriasta” ja myös naiset tulisi esittää historian aktiivisina osapuolina. Kannatan. Olenkin aina halunnut tietää, mitä Churchillin puoliso puuhasteli sillä aikaa, kun Winston kävi sotaa Hitleriä vastaan. Ja on väärin, että Einsteinin perheestä mainitaan aina vain urospuolisen sepittämä suhteellisuusteoria. Vaimon kakkureseptit olisivat vähintään yhtä kiinnostavia.

Yksi ongelma paljastuu yläasteella. Poikien ääni möreytyy. Silloin nuoret kavalasti sukupuolistuvat syyspimeilläkin, vaikka ei edes näkisi kuka puhuu. Hätäratkaisuna ehdotan pojille pakollista heliumannosta aamuisin, kunnes saadaan markkinoille feministien kehittämiä testosteronin poistajia. Ne toimivat niin, että tulevaisuudessa kaikki kimittävät kuin lahtelaiset naisopettajat. Odotan innolla sitä aikaa.

Äsken ulkoillessani huomasin erään epäkohdan, johon on puututtava mitä pikimmin: miesten polkupyörissä on edelleen tanko haarojen välissä. Mikä salakavala patriarkaatin ylivallan symboli! Ikään kuin jollakulla miehellä oikeasti olisi niin pelottavan pitkä. Vaadin, että tangot pitää poistaa, tai ainakin niitä on lyhennettävä.

Jussi Juhani

 

 

Kommentit

 • Seppo Nikkilä

  Noi on just niin piinutsii! Ensin on poistettava kaikki seksistiset sanojen suvut kaikista kielistä: saksasta (3) englannista (2) ja ihanasta suomenruotsistamme myös kaksi (2). Syvää inhoa näiden takapajulakielten suuntaan! Ja onhan meillä espanjankielessäkin el ja la…

 • Sami Kuupas

  Hei mutta tasa-arvo-ongelmat poistuu, kun ei ole enää sukupuolia. Sen takaisku f-nisteille. Sääli. Nythän on taas käsillä aika vuodesta, jolloin naisten palkanmaksu loppuu. Ruikuti ruikuti. (Naisten työnteko tosin loppuu viikkoa aikaisemmin tilastojen mukaan.)

 • Viherfeministi

  Millä perusteella Kuosmanen laittaa nämä uudistukset viherfeministien ansioiksi? Keitä ovat nämä salaperäiset viherfeministit, joilla on näin suuri päätösvalta kouluun? Onko Kuosmasella sisäpiiritietoa asiasta? Kerrohan lisää.

 • Christina Lubutini

  Tämä särähti korvaani: ”Sekin kuulostaa järkevältä, kun opetushallitus ohjeistaa, että historian opetuksessa tulisi luopua perinteisestä ”suurmieshistoriasta” ja myös naiset tulisi esittää historian aktiivisina osapuolina. Kannatan. Olenkin aina halunnut tietää, mitä Churchillin puoliso puuhasteli sillä aikaa, kun Winston kävi sotaa Hitleriä vastaan. Ja on väärin, että Einsteinin perheestä mainitaan aina vain urospuolisen sepittämä suhteellisuusteoria. Vaimon kakkureseptit olisivat vähintään yhtä kiinnostavia.”

  Loikkaa: valikkoon, hakuun

  Maria Skłodowska-Curie

  Marie Curie noin vuonna 1898.
  Marie Curie noin vuonna 1898.
  Syntynyt 7. marraskuuta 1867
  Varsova, Masovia, Puola
  Kuollut 4. heinäkuuta 1934 (66 vuotta)
  Passy, Haute-Savoie, Ranska
  Kansallisuus puolalainen
  Tutkimusala fysiikka, kemia
  Instituutti Sorbonne
  ESPCI
  Tutkinnot Sorbonne
  Väitöstyön ohjaaja Henri Becquerel[1]
  Oppilaat André-Louis Debierne
  Marguerite Catherine Perey
  Tunnetuimmat työt radioaktiivisuus, poloniumin ja radiumin löytäminen
  Tunnustukset
  Nobel:
  fysiikanpalkinto (1903)
  kemianpalkinto (1911)
  Davy-mitali (1903)
  Matteucci-mitali (1904)

  Uskonnollinen kanta katolilainen (agnostikko)
  Allekirjoitus Allekirjoitus

  Maria Skłodowska 16-vuotiaana.
  Marie Skłodowska-Curie (alun perin Maria Salome Skłodowska; puol. Maria Skłodowska-Curie; 7. marraskuuta 1867 – 4. heinäkuuta 1934) oli puolalainen fyysikko (hänellä oli myös Ranskan kansalaisuus), kemisti ja Nobel-palkittu radioaktiivisuuden tutkimuksen uranuurtaja.

  Uransa aikana Marie Curie löysi aviomiehensä Pierre Curien kanssa kaksi radioaktiivista alkuainetta: poloniumin ja radiumin. Lisäksi hän havaitsi toriumin olevan radioaktiivista. Pierre ja Marie Curie saivat jaetun Nobelin fysiikanpalkinnon vuonna 1903 – Curiet saivat sen radioaktiivisuuden tutkimuksesta ja Henri Becquerel radioaktiivisuuden löytämisestä. Marie Curie sai uransa aikana toisenkin Nobelin, vuonna 1911 Nobelin kemianpalkinnon, koska oli onnistunut ensimmäisenä eristämään puhdasta radiumia ja oli löytänyt kaksi uutta alkuainetta. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen Curie omistautui lähes yksinomaan röntgenkuvausmenetelmien kehittämiseen.

  Mitähän Marie Curien puoliso puuhasteli sillä aikaa, kun Marie keskittyi röntgenkuvausmenetelmien kehittämiseen? Miehen kakkureseptit olisivat vähintäänkin yhtä kiinnostavia.

  • savonsälli

   Kakuista en tiedä, mutta Marie Curien puoliso oli ranskalainen fyysikko Pierre Curie. Hehän tekivät yhdessä töitä radioaktiiviuuden tutkimisessa ja löysivät radiumin ja poloniumin, josta saivat fysiikan nobelin palkinnon. Mutta huomionarvoista on, että myös Marie Curien tytär Irène Curie ja tämän aviomies Frédéric Joliot-Curie tutkivat radioaktiivisuutta ja selvittivät keinotekoisen radioaktiivisuuden periaatteen, mikä pohjusti tietä neutronin löytymiselle. Ja tytärkin on nobelisti. Lisäksi Marie Curiesta kannattaa mainita, että miehensä Piere Curien kuoleman (jäi hevosvaunujen alle) jälkeen Marie jatkoi miehensä professuuria Pariisissa. Marie Curie oli. ensimmäinen naispuolinen professori. Virkaanastujaisiisa oli lehdistöä paikalla paljon kuullakseen mitä Mrie Curie sanoo ensimmäisenä. Marie yllätti lehdistön jatkamalla seuraavsta lauseesta mihin Pierre oli jäänyt. Kyllä nainen on tasa-arvoinen, jos vain niin haluaa.

  • minä_fyysikko

   >>>>Mitähän Marie Curien puoliso puuhasteli sillä aikaa, kun Marie keskittyi röntgenkuvausmenetelmien kehittämiseen? Miehen kakkureseptit olisivat vähintäänkin yhtä kiinnostavia.<<<<
   Arvoisa Lubutini! Tällaista se copy-paste teettää. Marie Curie tutki rtg-kuvausmenetelmiä ensimmäisen maailmansodan aikana, jolloin hänen miehensä Pierre Curie oli jo liikenneonnettomuuden seurauksena taivaallisessa leipomossa.

  • maija

   Ja ne suomalaiset suurnaiset olivat?

 • lehtola

  Kyllä se tuo hulluus on hyvin menestyvä/leviävä luonnonvara. Eikä tarvitse edes kyntää, eikä kylvää.

 • Hax

  Hauska kirjoitus. Naurattaisi enemmänkin, mutta kun on totta. Kyllä nämä uudistukset viherfeminismin tiliin voidaan laittaa. Virallinen koulutuspolitiikka seuraa tiukasti kuinka feminismi määrittelee nykyidentiteetit. Ei ole sukupuolia, tai ei ainakaan vain kahta, vaan on identiteettejä ja moninaisuutta. Merkittävät biologiset erot kielletään ja toisarvoiset erot nostetaan framille, asioita hämmennetään ja käännetään ylösalaisin, vihervasemmiston ideologiaa puhtaimmillaan, ja tähän opetushallinto on saatu mukaan osoittamaan edistyksellisyyttään.

 • Ttapani

  Kun kerran sukupuolettomuus on tavoitteena, niin eikö samalla logiikalla pidä lopettaa esim. kotikissan ja -hauvelin sekä muidenkin eläinten luokittelu: Koiras ja naaras, ori ja tamma, pässi ja uuhi, kukko ja kana…
  jne…
  Koulussa lapset saattavat muuten ihmetellä, miksi eläimillä on eri sukupuolet, ihmisillä ei.

  • makustelija

   Kiitos tästä linkistä. Opetushallituksen teksti on todellakin hyvää luettavaa ja ihmettelen niitä jotka sitä irvailevat eivätkä keskustele siitä asiallisesti.

  • Vesterba

   Ei pidä hyvää suuttumustilaa pilata faktoilla. Keskustelussa on kolmenlaisia ihmisiä: 1. ne, jotka eivät ole lukeneet OPHn opasta ja suuttuvat uutisoinnin vuoksi, 2. ne, jotka ovat lukeneet oppaan ja ymmärtävät uutisoinnin olevan klikkauspornoa ja virheellistä, 3. ryhmän 2 kanssa identtinen, mutta käyttävät ensimmäisen ryhmän suuttumusta hyväkseen omien tarkoitusperiensä edistämiseksi.

 • Kalle

  Opetushallitus yrittää kumota ohjeistuksellaan evoluution miljoonien vuosien aikana luomat sukupuolien väliset luontaiset psyykkiset ja fyysiset erot.
  Epäonnistumiseen tuomittua byrokraattien puuhastelua kun ilmeisesti ei ole parempaakaan tekemistä.

 • Haukka

  Niin. Luin tuon ohjeen ja voin todeta että kyseessähän on kokeilu. En löytänyt mitään vettäpitävää tietoa siitä että tällä sukupuolten sulattamisella olisi saatavissa tasa-arvoa sen enempää kuin sitä jo on.

Kommentointi on suljettu.