Suurmoskeija Jyväskylään?

Jan Vapaavuori valittiin uskomattomin murskaluvuin pääkaupungin äänikuninkaaksi. Hänestä tulee pormestari. Anni Sinnemäki, joka on söpö, älykäs, luova, empaattinen ja kaikin puolin mukava, jäi kauas taakse äänimäärissä. Teille lapsenmieliselle katson aiheelliseksi kertoa miksi näin kävi.

Yhdellä sanalla: Suurmoskeija.

Annilta vain lipsahti, ettei hän näe esteitä suurmoskeijan rakentamiselle. Ei hän tarkoittanut paljastaa sitä vielä. Se nyt vain luiskahti suusta – ja se oli siinä. Vihreiden salainen haave kaikkien nähtävillä. Sitä ei enää millään saanut takaisin. Harmi. Kaikki me tykkäämme Annista, jopa me savolaisetkin, mutta rajansa kaikella. Vihreydelläkin.

Vapaavuori sen sijaan sanoi heti jämäkän miehekkäästi, että suurmoskeijaa ei tule, jos se on hänestä kiinni. Sen jälkeen kaikki tolkuissaan olevat helsinkiläiset (joiden runsaus yllätti minut) jonottivat äänestyspaikoille jo aamuyöstä. Varovaisimmat olivat kirjoittaneet oikein lapulle Vapaavuoren numeron, että varmasti menee oikein.

Ehkä muutama jopa tatuoi sen ranteeseensa. Ettei kevätsade tai kaatuminen vihreiden rakkaudella rakentamilla pyöräteillä vain turmelisi sitä. Olisihan se karmeaa, jos suttuisen numeron vuoksi tulisi äänestäneeksi keskiajan omaan kotikaupunkiinsa.

Vapaavuori myös aikoo pitää sanansa. Helsinki siis toistaiseksi välttynee menneen maailman muistomerkiltä. Helpotuksen huokaus ja lämpimät onnittelut Stadille.

Mutta hetkinen… Nyt äkkäsi päähäni kauhea ajatus…  Ei perhana vieköön…

Siis voiko tämä olla? Käänsikö kohtalo sittenkin takamuksensa meille savolaisille aivan totaalisesti? Nimittäin Kuopiossa vaalit voitti Kepu – eli taattu maalaisjärki – mutta naapurikaupungissa meni vouhottamiseksi. Jyväskylässä nimittäin vihreät valtasivat valtuuston! Siis niin kävi, vaikka äänet on järkevien vaatimuksesta laskettu kaiken varalta jo kahdeksantoista kertaa uusiksi.

Nyt meni yöunet. Uskon nimittäin, että pian siellä alkaa tontin katselu.

Pelkät turhat pyörätiet Jyväsjärven ympärillä eivät riittäne voimansa tunnossa oleville vihreille naapureille, kyllä moskeija pitää saada. Ehkä sieltä on jo lähtenyt mailia Saudi-Arabiaan. Pia Jardille nyt ainakin. Että ryhtykäähän piirtämään kupolia.

Suren jo etukäteen. Se on pian rauhallinen onki-ilta Kallavedellä mennyttä aikaa. Kaupungit ovat lähellä toisiaan ja maastot välillä niin tasaiset, että kyllä kunnon minareetti näkynee ihan Kuopion torille asti. Siispä Tahkovuoren korotusta on kiirehdittävä! Ja siirretään kaupunkia riittävästi Nilsiään päin. Näkösuojaa tarvitaan. Lisätkää huipulle sen verran reilusti tavaraa, että ainoastaan suomalainen aurinko pilkottaa sen ylitse.

Jussi Juhani

 

Kommentit

 • Jokuvaan

  Mutta kun meillä ei ole täällä varaa vastaaviin turvatoimiin kuin Helsingissä.

 • Eimoskeijojapls

  Milloin vaalilupaukset on pidetty? Tuokin ”ei” oli vaalilupaus. Saas nähdä millä perusteilla se sittenkin rakennetaan ja miten nöyrä kansa nöyrtyy taas.

 • Mustamies

  Mistähän maamme hallitus on löytänyt Mos-keijjaa varten ylimääräistä ”rahhaa” (muistaakseni yli-puolimiljoonaa), vaikka kotimaan asiatkin on täysin rempallaan ??

 • ttapani

  Jos moskeijaa varten olisi tulossa ”ilmaista” rahaa vajaa 200 miljoonaa Bahrainista, niin miksi sitä rahaa ei käytettäisi
  maahanmuuttajien integroitumiseen ja työllistymiseen
  maassamme…
  Nythän kaikki rahat kaivetaan lasten, köyhien, työttömien, vanhusten sekä veroja palkkatuloistaan maksavien taskuista.

  Jos Suurmoskeija tulee, niin sen jälkeen jää kotoutuville entistä vähemmän aikaa kotoutua.

  • Mustamies

   Rahan lisäksi saataisiin suunnilleen sama määrä mamuja !

 • Janus

  Hyvä kirjoitus! Reipasta vitsailua aiheesta, jolla saa taas monet mielensäpahoittajat mielensä pahoittamaan.

 • Hjhjhj

  Kyllä kai sitä on maalle paluuta joudutettava ennen kuin täällä Jyväskylässä alkaa minareetit kohota.

 • tyyni sää

  Eikös Kuopio kisaa aina Jyväskylän kanssa ja täältä pitää löytyä aina suurempaa kuin sieltä. Ja kun samalla voidaan osoittaa paremmuutta vieläpä Helsinkiin verrattuna, niin kyllä kohta bahrainilaisia rahavirtoja odotetaan kuopiolaisten rakentajien keskuudessa ja kaupunki korjaa kassatilannettaan myymällä kalliilla komean rantatontin. On se somaa, kun kesäiltana kuikan laulun yli kaikuu Kallavedellä minareetin rukouskutsut

 • Mustamies

  Olen jo esittänyt Kuopion joholle, että myytäisiin kaupungin talo, ko. olevalle uskontokunnalle.
  Kaupungi sais paljon rahoo, koska uskovaiset ostas mielellän talon, joka olis keskellä kyllee.
  Kallaveen rantoja ei pilata minareiteillä, eikä korkeilla torneilla.

 • Mustamies

  Nyt kun Jyppi hävis Kalpalle, Jyäskylässä on paljon ilimasta työvoimaa, seassa on muuta ulukomualainennii
  Hyö vois rakentaa Jyväskyllään, vaikka miten suuren Moskeijan, miten vuan kaupungin johto haluaa !

 • Canuck

  Arvoisa Herra Kuosmanen. Voitte nukkua rauhassa.. toistaiseksi. Väistämätön totuus kuitenkin on se että Helsingistä tulee ennemmin tai myöhemmin ”Mogadishu North”. Ei näissä vaaleissa mutta ehkä jo seuraavissa. Kaikki monikulttuurihöpötys vain edistää liittovaltiokehitystä mitä Sipilä ja Stubb edistävät. Nyt meillä Kanadassa säädettiin laki ettei saa edes ajatella että eräässä uskonnossa on jotain mätää. Mihin hävisi presidentti Niinistön ”maassa maan tavalla”?

Kommentointi on suljettu.