Suurmoskeija Jyväskylään?

Jan Vapaavuori valittiin uskomattomin murskaluvuin pääkaupungin äänikuninkaaksi. Hänestä tulee pormestari. Anni Sinnemäki, joka on söpö, älykäs, luova, empaattinen ja kaikin puolin mukava, jäi kauas taakse äänimäärissä. Teille lapsenmieliselle katson aiheelliseksi kertoa miksi näin kävi.

Yhdellä sanalla: Suurmoskeija.

Annilta vain lipsahti, ettei hän näe esteitä suurmoskeijan rakentamiselle. Ei hän tarkoittanut paljastaa sitä vielä. Se nyt vain luiskahti suusta – ja se oli siinä. Vihreiden salainen haave kaikkien nähtävillä. Sitä ei enää millään saanut takaisin. Harmi. Kaikki me tykkäämme Annista, jopa me savolaisetkin, mutta rajansa kaikella. Vihreydelläkin.

Vapaavuori sen sijaan sanoi heti jämäkän miehekkäästi, että suurmoskeijaa ei tule, jos se on hänestä kiinni. Sen jälkeen kaikki tolkuissaan olevat helsinkiläiset (joiden runsaus yllätti minut) jonottivat äänestyspaikoille jo aamuyöstä. Varovaisimmat olivat kirjoittaneet oikein lapulle Vapaavuoren numeron, että varmasti menee oikein.

Ehkä muutama jopa tatuoi sen ranteeseensa. Ettei kevätsade tai kaatuminen vihreiden rakkaudella rakentamilla pyöräteillä vain turmelisi sitä. Olisihan se karmeaa, jos suttuisen numeron vuoksi tulisi äänestäneeksi keskiajan omaan kotikaupunkiinsa.

Vapaavuori myös aikoo pitää sanansa. Helsinki siis toistaiseksi välttynee menneen maailman muistomerkiltä. Helpotuksen huokaus ja lämpimät onnittelut Stadille.

Mutta hetkinen… Nyt äkkäsi päähäni kauhea ajatus…  Ei perhana vieköön…

Siis voiko tämä olla? Käänsikö kohtalo sittenkin takamuksensa meille savolaisille aivan totaalisesti? Nimittäin Kuopiossa vaalit voitti Kepu – eli taattu maalaisjärki – mutta naapurikaupungissa meni vouhottamiseksi. Jyväskylässä nimittäin vihreät valtasivat valtuuston! Siis niin kävi, vaikka äänet on järkevien vaatimuksesta laskettu kaiken varalta jo kahdeksantoista kertaa uusiksi.

Nyt meni yöunet. Uskon nimittäin, että pian siellä alkaa tontin katselu.

Pelkät turhat pyörätiet Jyväsjärven ympärillä eivät riittäne voimansa tunnossa oleville vihreille naapureille, kyllä moskeija pitää saada. Ehkä sieltä on jo lähtenyt mailia Saudi-Arabiaan. Pia Jardille nyt ainakin. Että ryhtykäähän piirtämään kupolia.

Suren jo etukäteen. Se on pian rauhallinen onki-ilta Kallavedellä mennyttä aikaa. Kaupungit ovat lähellä toisiaan ja maastot välillä niin tasaiset, että kyllä kunnon minareetti näkynee ihan Kuopion torille asti. Siispä Tahkovuoren korotusta on kiirehdittävä! Ja siirretään kaupunkia riittävästi Nilsiään päin. Näkösuojaa tarvitaan. Lisätkää huipulle sen verran reilusti tavaraa, että ainoastaan suomalainen aurinko pilkottaa sen ylitse.

Jussi Juhani

 

Kommentit

 • juppi

  Suurmoskeijalle jyrkkä ei. Vihreät on Suomen suurin turvallisuusriski löpösuvaitsevaisuudellaan.
  He eivät sitä valitettavasti itse ymmärrä.

 • Vesa Keinonen

  Taas kerran aivan naulan kantaan. Kiitos Jussi Juhani, kirjoitat juuri sillä tavalla kuin ylivoimainen enemmistö suomalaisista ajattelee. Koskien esimerkiksi tätä surullisenkuuluisaa suurmoskeijaa.

 • JAKE

  Jokainen, joka katsoi tanskalaisen dogumentin ei voi tulla muuhun kun johtopäätökseen, että moskeijat ovat todellakin jihadisti hautomoita. Siellä kielletään kaikenlainen integroituminen länsimaiseen kulttuuriin. Moskeijan rakentamunen on kaikin keinoin estettävä.

 • Pja

  Paras juttu pitkästä aikaa. Kirjoittelen täältä Kouvolasta. Täällä ilmestyvät lehdet ei julkaise tällaisia juttuja, ne sensuroidaan.

 • JeiKei

  Ettei kuitenkin olisi hivenen sarkastinen kirjoitus?

 • Pauli Kivelä

  Vihreiden päiväuni ei toteudu – luulen ma!

 • Mustamies

  Mustamies luulee tietävänsa, kun luonto alkaa viheriöitä ja
  pikku-tiput kutsuu Jyväskylän oiskelijat viheriöille leikkimään.
  Niin sitten ei kirkot tule enää heijän mieleensä !

 • Seija Hämäläinen

  Ettekö muka vielä tiedä, että kun Puijon ja tornin toiminta on suojeltu alas, siitä tulee minareetti, josta rukouskutsut kaikuvat koko Pohjois-Savon alueelle ja vähän muuallekin.

 • Kokeilija Koistinen

  Osa poliitikoista lähti komppaamaan sitä suurmoskeijaa käytännön syistä. Pelosta.
  Ajattelevat että Suomalaiset saisivat olla rauhassa kun annetaan sen moskeijan tulla. Niiden yli kahdeksan kymmenen muun lisäksi, joita Suomessa jo on.
  Mutta ei se niin mene. He vain eivät sitä tajua. Peloltansa.
  Pelko sumentaa harkinnan. Sen tajuaminen, että erään parrakkaan virtuoosin julistus Helsingissä muutama vuosi takaperin voi hyvinkin toteutua.
  Loppuu se naureskelu asialle…

 • Crash

  Setää sapettaa…

Kommentointi on suljettu.