Syntyi Uusi vaihtoehto. Mille? Rehellisyydelle?

Tänään oli hieno päivä! Kaivelin minikaivurilla kantoja ja nauroin katketakseni. Seurasin nimittäin kännykästä uutisiksi naamioitua hupiesitystä.  Mainioita klovneja marssi yksi toisensa jälkeen esittämään poliitikkoa ihan vakavalla naamalla. Parikymmentä.  Simon Elo, Timo Soini, Sampo Terho, Juha Sipilä, Petteri Orpo…

Tuon kaltaisia nimiä olen muistaakseni aiemmin kuullut heidän käyttävän itsestään. En tiedä ovatko oikeita. Sirkuspellet kun käyttävät joskus tekaistuja. Varsinkin se tukeva, Soini tai jotain, se joka seisoi takarivissä naama punaisena, oli yltiöhauska.  Teki raamatullisia ilmeitä. Mikäli tulkitsin oikein, niin matki oivallisesti Juudasta. Upea suoritus. Joku väitti sen uskottelevan olevansa ulkoministeri. Haa hahaa…

Ehkä se onkin. Ainakin se vaikutti olevan ihan ulkona.

Niissä kohdissa meinasin tukehtua, kun puhuivat silmät vilkkuen arvoista. Heeh… naurattaa vieläkin. Siis, että heillä on jokin erityisen hieno ja ylevä yhteinen arvopohja, hahahahaaa.. Siis ihan kuin valmis kakkupohja, joka sitten vain koristellaan kermavaahdolla ja siirapilla, hee..

Klovni-Oinonen taisi ihan liikuttua. Hänen arvopohjansa on ehkä porukan kuohkein. Siitä veivaa monenlaista paakkelssia. Vaikka koiralle. Simon-nimeä käyttävä johtava pelle tirautti myös pari kyyneltä. Sanoi lapsensa kärsivän, jos isillä ei ole arvoja tai jotain. Hehe, mistä ne keksii? No, huumori on syntymälahja.

Ja miten aidosti Jari-klovni esittikään murheellista koditonta. Siis, että sen koti oli muka kadonnut jonnekin ja nyt sitä on ihan himaton. Siis koti kadonnut.. hohoo… pakko oli välillä kuivata silmät. Tämä pelle osasi hommansa. Bravo. Miten osuvasti hän imitoi sitä oikeaa ministeri-Jaria! Sitä, joka sanoi ryhmälleen joutuvansa esittelemään ”kikkelilain”, kun puheena oli uusi avioliittolaki.

Hehee.. että sellaista.. arvoja roppakaupalla.. kakuista, kikkeleistä ja hauveleista.

Sitten tuli kaksi oikein todella kovan arvopohjan miestä. Ne toistivat arvo-sanan laskujeni mukaan yhdeksäntoista kertaa kolmessa minuutissa. Oli siinä kolmaskin. Terho-velmu, mutta häntä jänskätti niin paljon, ettei se nyt oikein lähtenyt.

Mutta ammattihauskuuttajat osaavat. Sipilä taisi olla se toinen, ja olisiko käyttänyt Orpo-nimeä se pienempi? Eivät kuulemma olleet tienneet sen suuremman klovnijoukon olemassa olosta yhtään mitään ennen kuin vasta ihan äsken. Ei siis satavarmalla tiedetty, vakuuttivat. Amatööri pyörittää narratessaan päätään, ammattilaiset tekevät sen vain silmillään. Se on hauskaa.

Sipilä-klovni haasteli, että oli iloissaan tehnyt peräti kaksoissilmukan lentokoneellaan Naantalin ilmatilassa saatuaan tiedon, että samoilla arvoilla varustettu klovnijoukko on sittenkin olemassa ja löydetty.  Huisia! Joukkopelleily on kivaa. Varsinkin Oinosesta lienee ihan täpinöissään. Saman kakkupohjan miehiä nääs.

Orpo-pelle yritti pitää naamansa peruslukemilla moisen tarinan edessä.  Naurattihan tuollainen temppuilu. Siis se minilentonäytös. Joo, yllätys se oli. Arvopohjaklovijoukon löytyminen. Täysi yllätys. Kjöhm. Sanoi Orpo ja siirsi keskustelun taas arvoihin. Viittasi arvoista parhaimpiin. Omiinsa.

En uskaltanut katsoa pitempään. Pelkäsin, että tikahtuisin.  Ei tuollaista vanha mies kestä.

*   *   *

(Kokoomuksen erinomaisista arvoista kirjoitin muuten sopivasti juuri eilen blogin)

Se oikea ulkoministeri Soini puhui maikkarilla selkärangan säilymisestä. Selkärankoja on monenlaisia. Soinilla ehkä maailman notkein. Taipuu vaikka rusetille.

”Ajatus siitä, että loikkaisin perustamastani puolueesta on mieletön. Se oli Juudas, en minä, joka meni ja hirtti itsensä. Kolmellakymmenellä hopearahalla, jotka kavaltaja sai, ostettiin savenvalajan pelto muukalaisten hautausmaaksi. Perussuomalaisten puoluekokous kuumentaa tunteita jo siinä määrin, että järjen valo jättää herkimmät.
Pidän loikkareita luusereina. ”

Noin Timo Soini kirjoitti Plokissaan 3.6.2017. Uskomatonta.

Tykkään ennätyksiin yltävistä ihmisistä. Selkärankansa yliliikkuvuuden lisäksi Soini osoittautui kieroimmaksi suomalaispoliitikoksi ikinä. Se on saavutus katolilaiselta mieheltä. Ainakaan minä en elämäni aikana ole nähnyt ketään kierompaa ja olen sentään Soinia vanhempi. On pettänyt joka ikisen vaalilupauksensa ja lopulta myös itsensä.

Simon Elollakin on kykynsä. Hän lähetti maireat onnittelut ja vakuuttelut yhteistyöstä Halla-aholle heti tämän valinnan jälkeen. Mitä tuollaisesta voisi sanoa? Luihua. Yrittääkö rikkoa Soinin ennätystä.

Sampo Terhosta en viitsi mainita mitään. Hän on vain, no, tiedättehän sen luokan nuljuimman pojan, jonka saa vedettyä mukaan mihin tahansa. Vaikka pissamaan omiin housuihinsa, jos vain antaa sille jotakin.

Siitä arvopohjat yhdistäneestä yllätyksestä…

Lauri Nurmi kirjoitti Turun Sanomissa jo 3.6.2017 näin:

– Suomen hallituksessa on käyty vakavia keskusteluja siitä, että perussuomalaisten eduskuntaryhmän soinilais-terholainen enemmistö muodostaisi oman eduskuntaryhmänsä ja jatkaisi hallituksessa.  Asia vahvistettiin perjantaina Lännen Medialle useista eri hallituslähteistä.
Näin voitaisiin toimia, jos Jussi Halla-aho valitaan viikon kuluttua Jyväskylässä perussuomalaisten puheenjohtajaksi.

Siis 3.6.2017, eli reilusti ennen persujen puoluekokousta.

Huokaus. Vaikka ovatkin loistavia pellejä erinomaisine arvoineen ja huvittavat meitä tempuillaan, niin onko meillä kansakuntana oikeasti varaa tuollaiseen ketkuporukkaan hallituksena?

No, onhan luihuuskin jonkinlainen arvo.

Jussi Juhani

Ps. Aiemmassa Savon Sanomien blogissani kirjoitin syyn, miksi en äänestä enää koskaan:

” Tutkiessani blogitekstieni vuoksi eka kertaa elämässäni vakavissani asioiden poliittisia taustoja, olen tullut siihen tulokseen, että se maailma on umpisairas.
Se on narsistien, psykopaattien ja vallantunteessaan piehtaroivien lipevien ja luihujen keskinkertaisuuksien temmellyskenttä.  Jossa ne, jotka eniten puhuvat arvoista, omaavat niitä vähiten.”

Miltä vaikuttaa, olinko väärässä?

 

Kommentit

 • aavee

  Uskotaan nyt vaan poliitikkojen arvoihin , kyllä ne varmaan meitä paremmin tietää.,. ja ettei meitä nyt ulkomaila nyt vaan rasisteiksi epäiltäisi….kauheeta.

  • Vexi

   Aaveita tai ei. En ole sotkeutunut politiikan kiemuroihin. Kirjoitukseesi vastaan vanhan ukon tavoin-ajatuksin. Ei millään pahalla jos ei hyvälläkään: Suomi kuuluu Suomalaisille ei Eurooppalaisille eikä pakolaisille etenkään näille elintasopakolaisille. Kyllä nykyinen hallitus on tarpeeksi kyykyttänyt eläkkeläisiä,työttömiä,sairaita tämäkö on sitten arvomaailmaa.

 • Hjhjhj

  Oikeassa olit, Jussi. Erittäin oikeassa. Minunkin ääneni, jonka annoin kuntavaalissa persulle, on nyt panttivankina uuvatin kukkarossa. Kyllä korpeaa.

  • Vexi

   En onneksi antanut näille >Apinamäen nykyisille kunkuille ääntäni. Ei kannata välittää noista annetuista äänistä. Kun on tarpeeksi kiero kuin korkkiruuvi ja kun potkaisee tyhjää eli heittää lusikat nurkkaan niin kierot korkkiruuvit eivät mahdu edes kenkälaatikkoon eikä uuniin.

 • Vexi P.

  Menettely saattoi olla laillinen, mutta täysin moraaliton se on. Laillisuuteenkaan en jaksa uskoa, koska nykyinen hallitus on pyyhkinyt Pe..tä perustuslailla ennenkin.

 • Matti Niemi

  Kerrankin voin sanoa, että Jussi on asian ytimessä.

  Etenkin tuo lopussa ollut viite aiemmasta oli kyllä naulan kantaan.

  Eli hakeutuvatko vain umpikierot narsistit politiikkaan, vai onko politiikassa toimimisella sairastuttava vaikutus, joka tekee kaikista mukana olevista narsisteja omanedun tavoittelijoita ja umpikieroja pa***ja?

Kommentointi on suljettu.