Syntyi Uusi vaihtoehto. Mille? Rehellisyydelle?

Tänään oli hieno päivä! Kaivelin minikaivurilla kantoja ja nauroin katketakseni. Seurasin nimittäin kännykästä uutisiksi naamioitua hupiesitystä.  Mainioita klovneja marssi yksi toisensa jälkeen esittämään poliitikkoa ihan vakavalla naamalla. Parikymmentä.  Simon Elo, Timo Soini, Sampo Terho, Juha Sipilä, Petteri Orpo…

Tuon kaltaisia nimiä olen muistaakseni aiemmin kuullut heidän käyttävän itsestään. En tiedä ovatko oikeita. Sirkuspellet kun käyttävät joskus tekaistuja. Varsinkin se tukeva, Soini tai jotain, se joka seisoi takarivissä naama punaisena, oli yltiöhauska.  Teki raamatullisia ilmeitä. Mikäli tulkitsin oikein, niin matki oivallisesti Juudasta. Upea suoritus. Joku väitti sen uskottelevan olevansa ulkoministeri. Haa hahaa…

Ehkä se onkin. Ainakin se vaikutti olevan ihan ulkona.

Niissä kohdissa meinasin tukehtua, kun puhuivat silmät vilkkuen arvoista. Heeh… naurattaa vieläkin. Siis, että heillä on jokin erityisen hieno ja ylevä yhteinen arvopohja, hahahahaaa.. Siis ihan kuin valmis kakkupohja, joka sitten vain koristellaan kermavaahdolla ja siirapilla, hee..

Klovni-Oinonen taisi ihan liikuttua. Hänen arvopohjansa on ehkä porukan kuohkein. Siitä veivaa monenlaista paakkelssia. Vaikka koiralle. Simon-nimeä käyttävä johtava pelle tirautti myös pari kyyneltä. Sanoi lapsensa kärsivän, jos isillä ei ole arvoja tai jotain. Hehe, mistä ne keksii? No, huumori on syntymälahja.

Ja miten aidosti Jari-klovni esittikään murheellista koditonta. Siis, että sen koti oli muka kadonnut jonnekin ja nyt sitä on ihan himaton. Siis koti kadonnut.. hohoo… pakko oli välillä kuivata silmät. Tämä pelle osasi hommansa. Bravo. Miten osuvasti hän imitoi sitä oikeaa ministeri-Jaria! Sitä, joka sanoi ryhmälleen joutuvansa esittelemään ”kikkelilain”, kun puheena oli uusi avioliittolaki.

Hehee.. että sellaista.. arvoja roppakaupalla.. kakuista, kikkeleistä ja hauveleista.

Sitten tuli kaksi oikein todella kovan arvopohjan miestä. Ne toistivat arvo-sanan laskujeni mukaan yhdeksäntoista kertaa kolmessa minuutissa. Oli siinä kolmaskin. Terho-velmu, mutta häntä jänskätti niin paljon, ettei se nyt oikein lähtenyt.

Mutta ammattihauskuuttajat osaavat. Sipilä taisi olla se toinen, ja olisiko käyttänyt Orpo-nimeä se pienempi? Eivät kuulemma olleet tienneet sen suuremman klovnijoukon olemassa olosta yhtään mitään ennen kuin vasta ihan äsken. Ei siis satavarmalla tiedetty, vakuuttivat. Amatööri pyörittää narratessaan päätään, ammattilaiset tekevät sen vain silmillään. Se on hauskaa.

Sipilä-klovni haasteli, että oli iloissaan tehnyt peräti kaksoissilmukan lentokoneellaan Naantalin ilmatilassa saatuaan tiedon, että samoilla arvoilla varustettu klovnijoukko on sittenkin olemassa ja löydetty.  Huisia! Joukkopelleily on kivaa. Varsinkin Oinosesta lienee ihan täpinöissään. Saman kakkupohjan miehiä nääs.

Orpo-pelle yritti pitää naamansa peruslukemilla moisen tarinan edessä.  Naurattihan tuollainen temppuilu. Siis se minilentonäytös. Joo, yllätys se oli. Arvopohjaklovijoukon löytyminen. Täysi yllätys. Kjöhm. Sanoi Orpo ja siirsi keskustelun taas arvoihin. Viittasi arvoista parhaimpiin. Omiinsa.

En uskaltanut katsoa pitempään. Pelkäsin, että tikahtuisin.  Ei tuollaista vanha mies kestä.

*   *   *

(Kokoomuksen erinomaisista arvoista kirjoitin muuten sopivasti juuri eilen blogin)

Se oikea ulkoministeri Soini puhui maikkarilla selkärangan säilymisestä. Selkärankoja on monenlaisia. Soinilla ehkä maailman notkein. Taipuu vaikka rusetille.

”Ajatus siitä, että loikkaisin perustamastani puolueesta on mieletön. Se oli Juudas, en minä, joka meni ja hirtti itsensä. Kolmellakymmenellä hopearahalla, jotka kavaltaja sai, ostettiin savenvalajan pelto muukalaisten hautausmaaksi. Perussuomalaisten puoluekokous kuumentaa tunteita jo siinä määrin, että järjen valo jättää herkimmät.
Pidän loikkareita luusereina. ”

Noin Timo Soini kirjoitti Plokissaan 3.6.2017. Uskomatonta.

Tykkään ennätyksiin yltävistä ihmisistä. Selkärankansa yliliikkuvuuden lisäksi Soini osoittautui kieroimmaksi suomalaispoliitikoksi ikinä. Se on saavutus katolilaiselta mieheltä. Ainakaan minä en elämäni aikana ole nähnyt ketään kierompaa ja olen sentään Soinia vanhempi. On pettänyt joka ikisen vaalilupauksensa ja lopulta myös itsensä.

Simon Elollakin on kykynsä. Hän lähetti maireat onnittelut ja vakuuttelut yhteistyöstä Halla-aholle heti tämän valinnan jälkeen. Mitä tuollaisesta voisi sanoa? Luihua. Yrittääkö rikkoa Soinin ennätystä.

Sampo Terhosta en viitsi mainita mitään. Hän on vain, no, tiedättehän sen luokan nuljuimman pojan, jonka saa vedettyä mukaan mihin tahansa. Vaikka pissamaan omiin housuihinsa, jos vain antaa sille jotakin.

Siitä arvopohjat yhdistäneestä yllätyksestä…

Lauri Nurmi kirjoitti Turun Sanomissa jo 3.6.2017 näin:

– Suomen hallituksessa on käyty vakavia keskusteluja siitä, että perussuomalaisten eduskuntaryhmän soinilais-terholainen enemmistö muodostaisi oman eduskuntaryhmänsä ja jatkaisi hallituksessa.  Asia vahvistettiin perjantaina Lännen Medialle useista eri hallituslähteistä.
Näin voitaisiin toimia, jos Jussi Halla-aho valitaan viikon kuluttua Jyväskylässä perussuomalaisten puheenjohtajaksi.

Siis 3.6.2017, eli reilusti ennen persujen puoluekokousta.

Huokaus. Vaikka ovatkin loistavia pellejä erinomaisine arvoineen ja huvittavat meitä tempuillaan, niin onko meillä kansakuntana oikeasti varaa tuollaiseen ketkuporukkaan hallituksena?

No, onhan luihuuskin jonkinlainen arvo.

Jussi Juhani

Ps. Aiemmassa Savon Sanomien blogissani kirjoitin syyn, miksi en äänestä enää koskaan:

” Tutkiessani blogitekstieni vuoksi eka kertaa elämässäni vakavissani asioiden poliittisia taustoja, olen tullut siihen tulokseen, että se maailma on umpisairas.
Se on narsistien, psykopaattien ja vallantunteessaan piehtaroivien lipevien ja luihujen keskinkertaisuuksien temmellyskenttä.  Jossa ne, jotka eniten puhuvat arvoista, omaavat niitä vähiten.”

Miltä vaikuttaa, olinko väärässä?

 

Kommentit

 • Jarre

  Tätähän politiikka on. Mielestäni puoluetuet yms. aivan sieltä. Jos jotain oon halunnut,kovasti, oon säästänyt fyrkat siihen. Pellet puhuu tuubaa ja toiset maksaa, näin se on vaan näköjään…..ja jotkut toiset pellet näitä äänestää

 • Timo Lustig

  Hyvä kirjoitus. Et ollut väärässä. Tässä meni monen poliitikon uskottavuus, Juha Sipilästä lähtien. Lopullisesti.

 • Jan

  Nuivia saimme vuosikausia nähdä puolueessa Soinilaisten hyväksyminä. Nyt tämä pelleporukka päätti lähteä koska ei enää kelvannut puoluetovereiksi. Uskomatonta takinkääntöä ja pelleilyä uuvattiryhmän johdosta. Persut ja uuvatit tulevat romahtamaan seuraavissa vaaleissa.

  • Muuan suomalainen

   Kyllä Soini on takinkääntäjä. Jokunen aika sitten oli rasistinen ja EU-vastainen, mutta kun ministerin palkka on kuin lahjus tälle kameleontille. Saapa matkustella valtion laskuun ja elellä herroiksi sekä paistatella julkisuudessa.
   Nyt kun Halla-aho lausuu juuri noita Soinin aiempia sanoja, hän onkin vihattu henkilö. Eikö kansa ollut sitä mieltä, mitä Soini aiemmin edusti. Nyt Halla-aho saa jatkossa suuret äänimäärät, ellei sitten rupea takinkääntäjäksi. Onko mies sanansa mittainen. Onneksi kaikki sanomiset on tallennettu. Suomen kansa on paljolti rasistista, valkoisen rodun edustajia, eivätkä halua paljoa maahanmuuttajia tai muita rotuja tänne elätettäväksi. Elätetään ensin omat ”valkoiset” ja järjestetään heille työtä. Maahanmuuttajat sanovat tulevansa tänne, kun täällä maksetaan ”palkkaa” ilman työntekoa ja palkan maksaja on KELA-niminen yritys.

 • Juki

  Jussi kirjoittaa asiaa, mutta itse pääasia unohtui.
  Koko persusirkus oli vain Sipilä salahankkeen hämäys.
  Sipilä ei voinut missään tilanteessa ajautua keskustan kanssa uusiin vaaleihin, koska siinä olisi käynyt ohranen, täysfloppi ja pääministerin paikan menetys. Orpokin on vain kuin orpopoika, spanielikatseella.
  Sipilällä oli ”hallanvaara”, Jussi piti karistaa olkapäältä ja samalla hajoittaa persut.
  ”Hajoita ja hallitse” toimi jo Rooman aikaan !

 • Hannu Hillo

  Olen aikanaan kuullut, että poliitikolla tulee olla paksu nahka, koska selkärangattomana se ei muuten pysyisi pystyssä. Nyt huomaan, että paksu nahka mukavasti estää myös omantunnon äänen kuulumisen omiin korviin. Krokotiilin kyyneleet kuitenkin näyttävät pääsevän tihkumaan esiin.

 • Takkimestari

  Siinä olet väärässä, ettei kannattaisi äänestää. Nythän pitäisi kaikkien nukkuvien jota ”ärsyttää” nämä toimen ja äänestää seuraavissa vaaleissa. Vain niin päästään eroon Sipilästä ja hänen tyhmistä kavereista. Valittaminen täällä ei johda mihinkään, vain äänestäminen auttaa. Enkä ota kantaa ketä pitää äänestää, kuhan et äänestä Sipilää ja hänen edustamaa puoluetta, niin silloin astutaan jo lähemmäksi parempaa tulevaisuutta!

  • Muuan suomalainen

   Hyvä ”Takki”. Äänestämällä voimme vaikuttaa. Meillä on sellainen sirkus ja teatteri nimeltään ”Eduskunta” ja ”Hallitus”. Eipä ole tarvinnut pieniä tulojani tärvätä teatterilippuihin. Halla-aho on rehellinen ja sanoo sen, mitä iso osa suomalaisista tahtoo. Varmuuden vuoksi kansa pitää suunsa kiinni rasistisista sanoista, vaikka ajattelee rasistisesti. Ketään ei pidä sorsia rodun, värin tai vakaumuksen vuoksi, mutta kyllä vieläkin ryssitellään. Onkohan tuo ihan laillista kesken hallitusneuvottelujen tai hallituksen hajoamisen irtautua alunperin tarkoitetuista valtion tukemista ryhmistä? Kuolinisku Soinille ja elonisku Halla-aholle…..

 • Jalmari

  Hahhaa.. katkeraa tekstiä. Rasistit joutuivat oppositioon ja sekös täällä nyt porukkaa ketuttaa.

 • Sivustaseuraaja

  Halla-Ahostako seuraava presidentti, saattaa käydä kuin Trumpille, jonka kukaan ei ensin uskonut pääsevän edes puolueensa ehdokkaaksi. Suomalaiset äänestää henkilövaalina, joten suora kansanvalta toteutuu ja siinäpä sitten mitattaisiin se oikea kannatus mutta eipä presidentti voi sitten puuttua näihin rasistikysymyksiin enempää, kuin nytkään – moittimalla vaan, että eipä ole mies katunut pätkääkään!

 • tirehtööri

  Minun puolestani eduskunnassa saa olla sirkuspuolueitakin, joista jonglööri Hakkarainen hyvä esimerkki, jotta vakavien asioiden välissä saa nauraa. Mutta hallitukseen ei sirkuslaisia eikä keskenkasvuisia saisi valita. Siellä päätetään vakavista asioista. Toivon Suomen kansan vaativan uusia vaaleja jotta saadaan hallituksestakin taas uskottava. Demokratiaan ja äänestäjien tahtoon se ei perustu. Kolme miestä ei voi päättää hallituksen kokoonpanoa, kyllä se on puolueiden tehtävä. Ja håpeä että presidenttikin oli salaliitossa mukana. Minusta tämä ei ole enää naurun paikka.

 • Timo Jokela

  Hieno kuvaus ja nähty tilanne kertoo vääjäämättömän yksiselitteisesti, miksi politiikkaa loppujen lopuksi tehdää.
  Ykkösenä eikä kakkosena ole yhteisten asioiden hoitaminen, vaan oma napa ja puolueen napa.
  Ei tosin mikään uutinen mutta on tämä brutaalia.

Kommentointi on suljettu.