Syrjivät meikäläistä, muutan maasta

Taidan muuttaa maasta. Se on muotia. Ensin kyrpiinnytään tyhmiin ja sivistymättömiin suomalaismoukkiin ja sitten lähdetään ovet paukkuen – ja tehdään siitä mediatapaus. Viimeksi lähti näyttelijä/kirjailija Antti Holma.

”… täällä vastaan tulevat joka päivä ja joka puolelta lapsille vittuilevat rohtuneet mummot. Terhikiemungit voittivat, minä hävisin ja siksi kerään kimpsuni. ” (Hesari 16.4.2016)

Niinhän se on. Suomi on maailmalla tunnettu juuri lapsille vittuilevista mummoistaan. Myös Umayya Abu-Hanna lähti samasta syystä:

Adoptiotyttäreni … oli vuoden vanha ja istui tutti suussa vaunuissa, odotimme Helsingissä metroa. Noin 80-vuotias mummo käveli suoraan vauvan eteen ja huusi: Saatanan neekeri! (Hesari 30.12.2016)

Myös minä harkitsen lähtöäni. Myös minua ovat mummot loukanneet:

Kävin katsomassa äitiäni ennen hänen kuolemaansa dementiakodissa. Siellä eräs noin 80-vuotias mummo kutsui minua Mikko Alataloksi. Se oli isku vyön alle. Silmälasieni sangat ovat punaiset, eivätkä välihousunsiniset niin kuin Alatalolla – enkä ole edes yhtä pullea. Tunsin itseni häväistyksi.

Etuilin kassajonossa. Meikällä on muita kiireempi. Ihan vain siksi, koska olen muita tärkeämpi. Joku kutsui kusipääksi. Mulkoilin kuka oli sanoja. Pitkästä jonosta sitä oli mahdoton arvata, mutta olen lähes varma, että se oli joku mummoista. Ne ovat semmoisia, suomalaismummot. Räävittömiä ja aggressiivisia.

Itse ajattelin muuttaa Kanarian saarille, Playa del Inglesiin. Viihdyn paikassa suomalaisista turistimummoista huolimatta. Saa olla rauhassa liian sivistyneiltä ihmisiltä. Siellä ei törmää suuriin ajattelijoihin, ellei nyt Matti Nykästä lue sellaiseksi. Eikä siellä juuri törmää vereslihalle loukkaantuneihin homoihinkaan – mukaviin ja leppoisiin kylläkin. Kaikki ne tuhannet homot, jotka nakuilevat rantahietikolla ja juhlivat iltaisin pitkin kaupunkia, ovat enemmän kiinnostuneita toisistaan kuin ohi kulkevista mummoista.

Hieman kyllä epäilen sitä muuttoani, koska en ole ihan satavarma, etteivät hauku minua sielläkin. Yhdellä lomalla nimittäin joku paikallinen taksikuski hermostui, kun törttöilin vuokra-autollani, ja haukkui eskimoksi.

Mutta vielä tuosta Holman lähdöstä…

Se sai Setan puheenjohtajan, Panu Mäenpään, kiihdyksiin:

Jotenkin minussa itsessäni on kasvamassa vihapuhe tyhmyyttä kohtaan. Tyhmyys on nykyään oikeutettua – ja se on väärin.”(Hesari 16.4.2016)

Aivan. Minäkin vihaan tyhmyyttä, jopa omaani. Mikään ei ole enempää väärin kuin se, että toiset ovat tyhmempiä kuin toiset. Se on itse asiassa maailman suurin vääryys. Jos Luoja olisi oikeudenmukainen, kaikki ihmiset syntyisivät yhtä älykkäinä. Vasta silloin kaikilla olisi oikeasti samat lähtökohdat. Kaikista tulisi tohtoreita, astronautteja ja kirjailijoita.

Jokin naurettava suvaitsevaisuus minussa silti sanoo, että koska tilanne nyt on mikä on, eli toiset ovat jo syntymästään tyhmempiä kuin toiset, niin silloinhan tyhmyys on kuin ihon väri. Siihen ei voi itse vaikuttaa. Joten en millään saa itseäni kovin kiihdyksiin tyhmien ihmisten läsnäolosta yhteiskunnassamme. Enhän kiihdy homoista tai tummaihoisistakaan.

Myös Joensuun seudun Seta ry:n puheenjohtaja Anni Rannikko tunnistaa Holman tunteman tuskan suomalaisten suvaitsemattomuudesta. Hän ottaa esimerkiksi uimari Antti Liukkosen, joka kertoi homoudestaan Ylen Urheiluviikonloppu -ohjelmassa.

”Se oli aika valtava uutinen: että Suomessa on huippu-urheilija, joka on homo.”

No ei kyllä ollut. Se oli mediatapaus, mutta ei uutinen. Se oli homojen itsensä kohkaamista homoudestaan – tuosta luonnollisesta asiasta – ja kuvitellun suvaitsemattomuuden kauhistelua. Tyypillinen olkiukkotapaus. Ei kai maasta löydy sentään yhtään NIIN tyhmää ihmistä, ettei tietäisi homoja olevan myös urheilijoissa?

Tunnen suuren määrän kulttuurikuplalaisten parjaamia ”elämän koululaisia”. En muista heistä kenenkään kauhistelleen tai halveksineen homoja enää vuosiin. Pitävät seksuaalista suuntautumista jokaisen omana asiana. Joten, please, rakentakaa tarpeisiinne uusi olkiukko. Entinen on hakattu jo aivan riekaleiksi. (olkiukko, Wikipedia)

Jussi Juhani

Kommentit

 • ukko

  hyvä tuo mainos tämän jutun yhteydessä ”Savon psykiatriapalvelu oy”

 • Moho

  Englanti sivistysmaa, siellähän juuri se yks eukko nai poikansa.
  Holma on oikeassa, eikölie miljoona kuspiätä suomessa katso esim. jotain putous tyyppistä TV ohjelmaa.

 • S. Hovi

  Itseasiassa asia on juuri päinvastoin, mitä väität. Ei Seta:n tehtävänä ole rummuttaa homoista urheilijoista saati nostaa niitä jalustalle, vaan päinvastoin. Sen ei pitäisi olla mikään valtakunnan uutinen joka lööpissä, jos urheilija sattuu poikkeamaan heteronormatiivisesta seksuaalisuudesta. Jokainen saisi olla niin homo kuin haluaa huipulla ilman, että asiasta julkitulon jälkeen reviteltäisiin lehdissä. Eihän kenestäkään tehdä uutista sen takia, että on hetero.

  Tämänkin teksin ironia piilee siinä, että piekset olkiukkoja ilmoille itse minkä kerkeät.

 • Hammer

  Kaikkien olkiukkojen kuninkaalle S. Hoville sellainen kysymys, (vaikka en ole ikinä edes kuullut Antti Liukkosesta saati hänen seksuaalista preferensseistään) mutta jos ihminen julkituo sen että on homo niin eikö silloin juuri kyseisen henkilön oma tarkoitus ole se, että asiasta kirjoitetaan? Jos tämä on ko. yksilön kannalta epätoivottavaa niin eikö silloin kannattaisi olla puhumatta medialle ko. aiheesta? Kuten sanoit eivät heterotkaan koe tarpeelliseeksi pitää lehdistötilaisuutta siitä, että ovat heteroita.

 • Supa Troopa

  Hetero opettaa homoa, kuinka asioihin pitää suhtautua. Kaunista. Ja etteikö noista elämäm koulualista, noista normaaliuden vangeista muka kukaan halveksu homoja? Salli minun nauraa. Tervemenoa tänne intervepsien syövereihin, sieltä sitä kuraa löytyy juuri niin paljon kuin haluaa / viitsii tonkia. Hetero Pride, sanooko mitään? Homosaatio, kilkattaako kelloja? Kaikki ne tuhannet ja tuhannet viestit homojen inhottavuudesta ja kaikkinaisesta turmeltuneisuudesta, kun tasa-arvoista avioliittolakia maahamme tuotiin – ihan eduskuntaa myöten. Olipas suoraan sanottuna urpo bloggaus.

  P.S. Nähdäkseni Holma viittaa ”rohtuneet mummot” -kommentillaan enemmänkin maassamme vellovaan rasismiin kuin omiin homoudesta johtuviin kokemuksiinsa. Taisi tuo mummo-sana olla tuossa se piikki, joka sinun lihaasi upposi – ymmärrän sen oman äitini kuoleman läheisyyden keskellä sinänsä ihan hyvin…

  P.P.S. Noilla elämän koululaisilla tarkoitetaan intervepseissä noita rasistinpalleroita, suvaitsemattomia moukkia – ei suinkaan niitä todellisia elämän koululaisia, niitä, jotka nyt vain ovat todellakin kovan elämän koulimia. Siis sellaisia urpoja, jotka peittävät oman sivistymättömyytensä (käytän kiusallani tässä juuri tuota sanaa) kovalla äänellä ja sivistyksen haukkumisella. Urpoja, jotka suorastaan kilpailevat siitä, kuka on vähiten oppinut elämänsä aikana. Olen kyllä itsekin havainnut, että päähänpotkitut usein symppaavat toisiaan, mutta valitettavasti ne, jotka kuvittelevat olevansa päähänpotkittuja tykkäävät potkia maassamakaavia kahta kauheammin, itseään korottaakseen ja/tai sääliäkseen.

Kommentointi on suljettu.