Todelliset veronkiertäjät

Nyt ne on sitten nähty. MOT:n suuret veropaljastukset. Kiihotuimme niistä niin, että Nordean ovet paukkuvat. Aika vähästä sitä kiihottuu, kun on valmiiksi sopivasti herravihaa – ja meillähän sitä on.

Panama-paljastuksissa monet suomalaiset käyttäytyvät verorohmu Ylen yllyttäminä kuin sieniä syöneet. Ihan kuin muka me, pottunokat, olisimme maailman epärehellisin veronkiertäjäkansa.  Voi pyhä kiihotus! Tosiasiassa olemme maailman raskaimmin verotettu kansakunta, joka mukisematta jopa maksaa hirmuveronsa.

IMF:n raportin mukaan meidän verovajeemme (maksamatta jätetyt) on todella pieni. Silti me, maailman nöyrimmät veronmaksajat, olemme niin tuohtuneita veroparatiiseista, että pottunokat tuhisee.

Mistä me olemme kiihdyksissämme? Mitä on paljastunut?

Se, että Kiinan pääministerin sukulainen, David Cameronin isä ja Putinin kaveri ovat perustaneet Panamaan offshore-yrityksiä. Ai niin, ja lisäksi se islantilaistolvana, pääministeri tai jokin. Että onpa hirveetä.

Ja että afrikkalaiset heimopäälliköt ja arabialaiset öljysheikitkin sijoittavat ryöstövarojaan veroparatiiseihin! Olipa ullatus. Kukapa olisi ikinä uskonut? Niin, ja Fifan potkupalloilijat ketkuilevat taas! No jopas.

Entä Keke Rosberg, se Monacon mies? Nico, saksalainen formulakuski, Ukrainan Poroshenko… Mitäs noista sanotte?

Mutta se varsinainen meteli:

Nordea on perustanut Panamaan peräti yhden suomalaisomisteisen firman. Siis yhden.  Joten Wahlroos lynkattanee. Metso Oyj on maksanut laskuja venäläiselle jobbarille Panaman kautta. Metson omistaa Suomen valtio, joten kiertääkö valtio omia verojaan? Ei kai sentään. Jos, niin melko skitsofreenista. Sipilälle erovaatimus lähdössä.

Rauno Puolimatka yritti ostaa Helena Schjerfbeckin Tanssijaiskengätmaalauksen Panaman firmansa kautta. On se kiero. Harmittavaa, ettei onnistunut. Työ on uskomattoman upea. Olisi enemmän kuin hienoa, että se riippuisi suomalaisella seinällä. Mutta Puolimatka linnaan, se on selvä.

Miksi ihmeessä juuri me, suht rehelliset, haluamme viiltää ranteet ja siirtää tilejämme laatupankista pikkulafkoihin, jos koko muu maailma perustuu huijaukseen? Siihenhän se on AINA perustunut. Ettekö muka tienneet?

Taidamme mekastaa tästäkin vain, koska holhousyhteiskunta on älykääpiöittänyt meidät. Tehnyt meistä kaikista verotarkastajia. Puoli kansakuntaa tehtailee toisistaan ilmiantoja. Toinen puoli käräjöi niiden takia verottajaa vastaan. Kun ilmiannon voi nykyisin tehdä nimettömänä netissä, ne ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti. Jos joku pitää sitä hyvänä, hän ei ole kuullut Stasista.

On tietenkin kannatettava asia, että OIKEA verovenkoilu paljastetaan.

Mutta…

Tiedättekö ketkä ovat todellisia veronkiertäjiä? Niistä kukaan ei taaskaan puhu mitään. Eikä niiden kieroilu taida edes kiinnostaa ketään. Ei, koska ne tarjoavat sitä mitä me itse haluamme.

Osallistutte varsinaiseen megaluokan verokusetukseen jokainen. Päivittäin. Näin se menee:

Haette Googlesta lähimmän hampurilaispaikan, McDonaldsin. Syötte. Laitatte Facebookiin kuvan tuosta rasvamössykästä. Teette sen Applen iPhonella. Ennen lähtöä vilkaisette Fonectan numerohausta tuon mukavan myyjän puhelinnumeron… (linkki)

Tiedättekö mitä? Olette juuri siirtäneet rahojanne viidelle jättiläismäiselle veroketkulle. Nimet lihavoitu.  Noista YKSIKÄÄN ei maksa Suomen liiketoiminnoistaan tänne veroja käytännössä lainkaan… Anteeksi, no, Google maksaa…  Tosin hieman vähemmän kuin oma yritykseni, mutta pikkuruinen nyrkkipajahan se onkin…

Kaikki edellä mainitut (paitsi se minun) kierrättävät rahansa jonkin veroparatiisijärjestelyn kautta: Irlannin, Luxenburgin, Cayman-saarten, Panaman… Ja näitä te suositte – ja kuljette verotekopyyhyydestä kiihottuneena lapsityövoimalla tehdyissä vaatteissanne… Että onnea vaan.

Tätä ette tienneet: Lähes jokaisella noista mainitsemistani veroketkuyrityksestä on pikkuriikkinen suomalainen kilpailija. Heidän tuotteitaan te lähinnä haukutte, vaikka ne sinnittelevät veronkiertäjien puristuksessa henkitoreissaan. Ja maksavat, tietenkin, jokaisesta sentistään ryöstöverot tähän maahan.

Tekisi mieli sanoa, että haistakaa te verokiihottuneet pitkä pee – ja ottakaa asioista selvää. Ja please, mieluummin jostain muualta kuin YLE:stä.

Niin kauan kun nuo monikansalliset jätit saavat ryövätä maasta laivalasteittain rahaa pulittamatta veroa tänne laisinkaan ja saman aikaan natiiviyritykset maksavat itsensä kipeiksi, ei ainakaan minua kiinnosta koko ”veropaljastus” paskan vertaa.

Jussi Juhani

PS. Kohta YLE varmaan julkaisee Pöntisen Mattopesulan hirvittävän veroskandaalin: Kuusi mattoa pesetetty Virossa! Tuossa lähimmässä veroparatiisissa, jossa yhteisövero on käytännössä tasan nolla.

Kommentit

 • huihai

  Nordeankin suurin omistaja on Suomen valtio.

  • huihaihuihai

   Suomen valtio ei ole Nordean suurin omistaja. Nordean suurin omistaja on Sampo, josta Suomen valtio omistaa n. 12%, joka on toki suurin osa Samposta, mutta ei riitä suurimmaksi omistajaksi Nordeasta.

   • huihai

    Sammolla taas on 21,3 % Nordean osakkeista, kun seuraavaksi suurimmalla on vajaa 4 %.

   • Kiihottunut kansalainen

    Sammossa suurin yksittäinen osakkeen omistaja on solidium oy (11,9%) jonka omistaja on suomen valtio. Eli siis lyhyesti, viimekädessä suurin päätösvalta sammossa on suomen valtiolla. Nordean suurin osakkeen omistaja on sampo, joten edellä mainittu kuvio toistuu ja jäljet johtavat sylttytehtaalle.

  • liikkuvaan maaliin

   Kulvikin ja kumppaneiden wannabeet, nuuhkaiskaa emätin. Miun 50ke vuodessa pitäis olla verovapaata kaikilta osin ja silti se pamahtas takas Suomeen. Pääsevät ristikkoon nämä sittiäiset vielä, liike ei auta.

 • Höpöhöpö

  Valtio omistaa Solidiumin kautta alle 20% Metsosta.

 • Jarno

  Mikä tuosta lihavoidusta viisikosta valmistaa vaatteita lapsityövoimalla?

 • Suomipoika

  Olihan tuossa asiaakin, mutta eniten kiinnostaa nämä kirjoittajan mainitsemat suomalaiset kilpailijat näille viidelle esimerkkiyritykselle. Mäkkärillä tietennkn Hese kilpailijana, mutta Google? Facebook? Apple?

  • Jussi Kuosmanen

   Googlen ja Facebookin liikevaihto Suomessa tulee nettiin kaupattujen mainosten tuloista. Voisin luetella heti kymmenen suomalaista firmaa, jotka myös kauppaavat mainostilaa nettipalveluihinsa. Tosin jäävät yksi kerrallaan noiden kahden jalkoihin ja lopettelevat toimintaansa. Ja mm. Jolla yrittelee puhelinmarkkinoilla.

 • burgeri

  Lähes kaikkia Mäkkärin ravintoloita pyörittää suomalainen lisenssinhaltija. McDonalds yhtiönä tekee Suomessa lähinnä tappiota, mutta suomalaiset mäkkärin lissarit kyllä pärjäävät ja maksavat verojaan Suomeen.

 • ikävää

  Nyt olet kirjoittaja asian ytimessä. Mutta oikeita veronvälttäjiä ,ainakin uudellamaalla, ovat usein horeca alan pienet yrittäjät. Eikä nyt puhuta mamujen halvoista pizzoista vaan alkuperäiskansojen ns siisteistä turistirysistä, tlausravintoloista ym. Harvapa on ep ja alvrek, eikä niitten virmaa siksi näy fonectan ja googlen kartoilla.mutta viidakkorumpu pauaa ja pahimmassa tapauksessa kuntapamput suosittelevat… ia:t hukkuvat sinne asiattomien tulvaa. Kuiteista eitietoakaan ja kun virmaa ei virallisesti ole,tai ei ainakaan ko alalla/osoitteessa niin jää tarkastus toimittamatta

 • Vai niin

  ”Nordea on perustanut Panamaan peräti yhden suomalaisomisteisen firman”, ”Metso Oyj on maksanut laskuja venäläiselle jobbarille Panaman kautta.”, ”Rauno Puolimatka yritti ostaa Helena Schjerfbeckin Tanssijaiskengät –maalauksen Panaman firmansa kautta.”,..

  Viiltävää asiantuntemusta kirjoittajalta.

  Tuossa 2, pienuudestaan huolimatta, merkittävää asiaa jonka tietovuoto on KIISTÄMÄTTÖMÄSTI tuonut julkisuuteen, siten osoittaen että vuodetut tiedot ovat faktisia myös suomea koskevissa asioissaan (muita osoituksia todenperäisyydestä merkittävien valtiopäämiesten eroamiset tehtävistään)
  Se, kun yle kaikessa vouhotuksessaan on jopa nuo mainitut seikat tuonut esiin, eivät sellaisenaan riitä näytöksi edes siitä että A) tuota yhtäkään paratiisifirmaa on merita pykännyt, B) etteikö niitä ole olemassa lukuisia suuria väärinkäytöksiä C) etteikö niitä vielä tule julki, jos ei suomen viranomaisten kautta niin ulkomaisten tietotoimistojen.

  Toinen asia mikä tuosta jäi vaivaamaan, se että koska kaikki elitismi perustuu esitetyn perusteella petokseen, kannattaisi jatkaa petoksen tukemista.. Vaikea olla oikein mistään kohtaa samaa mieltä, paitsi tuosta vouhkaamisen kritisoimisesta, ja siitä käsittämättömyydestä että kansanvaroin YLE aiheuttaa tarpeetonta kuohuntaa käyttäytyen kuin joku seiskalehti, tms markkinaehtoinen julkaisu.

 • p ä i v ä p e r h o n e n e n

  Älkää unohtako lukuisia lahjaverojen ja perintöverojen kiertäjiä. Tosin kuka tuntee heistä yhtäkään?
  Vuoden 1996 alussa kun muuttui vakuutussäästöt verollisiksi – ne lukuisat miljoonasäästövakuutukset ja sitä pienemmätkin. Toteuttajana maamme silloinen kaunein ja suurin ….
  Tämänkin lehtikonsernin sisältä löytynee miljoonakiertäjiä… unohtamatta muita lehtitaloja ja yrityksistä.

 • Vesku

  Apple Finlandin toiminta taitaa olla aika olematonta. Joka ainoasta myydystä Applen tuotteesta kyllä pulitetaan Suomen alv.

  Muutenkin melkoista peepuhetta tämä kolumni. Selkeä yritys siirtää huomiota pois alkaneista paljastuksista. Eliitillä taitaa puntti tutista!

 • Prx

  Demarit ja Persut siirsivät velkansa Nordeasta muualle. Nalle kiittää.

Kommentointi on suljettu.