Tolkku voitti 6 – 0

Hallelujaa! No nyt sitten sisäministeriön selvitys paljasti sen, minkä jokainen tolkuissaan oleva kansalainen on tiennyt koko ajan. Ylivoimainen enemmistö (65 – 89 %) suomalaisista kannattaa järkevää maahanmuuttopolitiikkaa. Eli:

– Ongelmat on ratkaistava siellä, missä ne syntyvät. Siis rähinämaissa ja muilla katastrofialueilla. Ei ole mitään järkeä siirtää ongelmia tänne siirtolaisvirtojen mukana.

– Turvapaikanhakijat on rekisteröitävä siinä EU-maassa, mihin he ensin tulevat. Etteivät hortoile epämääräisenä joukkona ympäri Schengen-aluetta shoppailemassa parasta mahdollista ylöspitoa – ja lopulta livahda ruotsalaisten avustamana Tornion kautta Suomeen.

– Oleskeluluvan saaneilta täytyy edellyttää selvää sitoutumista tämän maan sääntöihin, vaikka ne eivät istuisikaan heidän omiin kulttuurisiin näkemyksiinsä

– Raju maahanmuutto kasvattaa selkeästi terrorismin uhkaa ja nostaa rikollisuutta

– Oleskeluluvat tulee aina antaa määräaikaisina eikä ikuisuuslupauksina

– Laittomasti maassa olevat, kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet, ovat turvallisuusuhka ja heidät pitää palauttaa lähtömaihinsa pikaisesti

– Kirkko ja muut vastaavat yhteisöt toimivat vastoin kansan enemmistön tahtoa suojellessaan tai piilotellessaan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita. Eli vaikka kuviteltu Jumalan siunaus olisikin, kansan siunausta ei ole.

– Se, että naisten ja lasten sijaan turvapaikkaa hakemaan tulikin 18 – 34 vuotiaita miehiä, on jo arkijärjenkin perusteella vähintäänkin outoa. Kansalla on arkijärjen käytössä musta vyö.

– Kaikki valehdelleet ja itsestään vääriä tietoja antaneet pitäisi välittömästi poistaa maasta. Siis Sipilälle suorassa teeveelähetyksessä ikänsä valehdellut tyyppi muiden mukana, ellei ole jo lähtenyt.

Otan tuosta listasta vapauden tulkita myös, että kansalaiset eivät innostu suurmoskeijasta, sen kummemmin kuin piispa Irja Askolan ja arkkipiispa Kari Mäkisen uudesta evankelioimistrendistäkään, jossa kaikki, paitsi suomalaisuus, on hyvää ja kannatettavaa.

Tätä mieltä siis tutkitusti oltiin. Järki ja tolkku on vihdoinkin puhunut. Suomalaisten enemmistö ajattelee näin. On koko ajan ajatellut. Mutta onko se muka näkynyt mediassa juuri muualla kuin meikäläisen ja vastaavien ärhentelijöiden blogeissa?

Toki kirjailija Jyri Paretskoi kirjoitti tolkullisuudesta minua paremmin ja rauhallisemmin, mutta hänet haukuttiin natsiksi. Haukuttiin, vaikka presidentti Niinistö kehui.

Kuuluisa kansan kahtiajakautuminen on tosiasiassa tätä:

– Media haluaa klikkejä, ettei vaihtoehtomedia voita taistelua lukijoista. Tosiasioista ei niin väliä.

– Supersuvakit (noin 8 % kansasta), hilluvat netissä ja mediassa kuin heikkopäiset ja jahtaavat oletettuja rasisteja. Kiihottuneet rasistit (noin 0,004 % kansasta) karjuvat takaisin. Syntyyhän siinä meteliä.

Kakofoniaa lisää, kun kaikki ylivirittyneet mummot uskovat vinoutuneen vasemmistolaisen ajattelun mestaria, kolumnisti Yrjö Rautioita, ja haukkuvat Jussi Halla-ahoa.

Syntyy vaikutelma henkisestä sisällissodasta, vaikka tavallinen kansa istuu rauhassa pilkillä tai katsoo Tanssii tähtien kanssa- ohjelmaa.

Minulla on metelöintiin ratkaisu:

Jos varsinaiset riidankylväjät, eli iltapäivälehdet, Hesarin kulttuuriosasto ja Ylen edistykselliset olisivat edes pari viikkoa hiljaa, niin maan pulssi laskeutuisi maahanmuuttokysymyksissä normaalin leppoisaksi.

Jussi Juhani

PS. Sisäministeriön tutkimus kokonaisuudessaan löytyy täältä.

 

Kommentit

 • Upa

  Aivan loistava kirjoitus, kerrankin järki mukana, näitä tarvitaan lisää!

 • kalevi lystimäki

  Tuossa oli pitkä rivi viisaita ajatuksia ja tehtäviä muille. Emme ole kuitenkaan maailman herroja jotka sanelevat käskyjä muille. Miten me itse voimme auttaa sotalapsia niinkuin Ruotsi auttoi meidän sotalapsiamme?

  • Suomalainen

   Sotalapset olivat alle 14-vuotiaita. Meille rynnivät partalapset ovat enimmäkseen 18-34-vuotiaita, osa vielä vanhempia. Eivätkä tule naapurista, vaikka naapurin kautta ja avustuksella tulevatkin.Nämä ”sankarit” ovat jättäneet naiset ja lapset sodan jalkoihin ja lähteneet itse eurooppalaisten hoidettaviksia. Rahat eivät riitä todellisten pakolaisten auttamiseen, kun turvapaikkaturistien all-inclusive-elatus vie kaikki resurssit. Muuten ei kannata verrata asioita, jotka eivät ole vertailukelpoisia.

  • Sotalapsi

   Niinpä niin, Ruotsi auttoikin lapsia, ei nuoria miehiä ja naisia, he jäivät puolustamaan maataan hyökkääjää vastaan. Sehän on ihan eri juttu.

   • Pystykorva

    Tuosta ruotsin sotalapsi hommasta sen verran,että ei se
    Ruotsin teko ollut pelkästään humanitäärinen teko lapsia kohtaan vaan kyllä he sillä tavalla tukivat Suomen
    sotaponnisteluja ryssää vastaan ja pystyivät samalla suojaamaan Ruotsia.Jos Suomi olis miehitetty niin suurella todennäköisyydellä Ruotsi olisi ollut helisemässä kun toisella puolen olis ollut saksalaisia.
    Kun niinkin suuri määrä lapsia oli poissa jaloista se vapautti naisia tärkeisiin kotirintama töihin.

  • Juhani

   Sotalapsia taisi tulla Suomeen n. 10%, tai alle. Kyllä me sotalapsia voimme auttaa, mutta pistetään ne nuoret vihaiset miehet takaisin kotiinsa?

 • Vesa Soikkeli

  Nyt tuli kuonaa. Osa ihan tottakin, mutta viimeistään Paretskoin kehuminen ja Raution mollaaminen osoittavat arvostelukyvyn puutetta.

  Paretskoin älyssä ei ole vikaa, mutta kovin on itseään täynnä. Siis valmiiksi oikeassa ja keskustelukyvytön.

  Ja Rautio taas on valtakunnan viisaimpia vassuja. Vassuksi ihmeen viisas.

 • Jari Terrvo

  Kiitos Jussi hyvistä sanoista.
  Tätä päivää todellakin on jo odotettu. Eihän tässä tutkimuksessa varsinaisesti mitään uutta tullut ilmi. Mutta se loppumaton jankkaaminen kuplassa eläjien kanssa itsestäänselvyyksistä todellakin on käynyt ylipääsemättömän raskaaksi. Sitä en missään vaiheessa ole ymmärtänyt mistä johtuu että se vähäisimmät hengenlahjat omaava kovaäänisin kansanosa on ottanut maahantulijoiden asian omakseen.

  Ja vielä lopuksi erityisterveiset Jari Tervolle, kuulut nyt virallisesti siihen 8% marginaaliin.

 • VÄKIVALTAINEN IDEOLOGIA

  Helsinkiin suurmoskeijahanke on pysäytettävä. Sitä ajavat Suomen islamilaisen neuvoston pj. imaami Anas Hajjar ja varapj. Pia Jardi. Opetus- ja kulttuuriministeriö jakoi tälle muslimiyhteisöjen kattojärjestölle vuosina 2008-2014 valtionavustusta 53000 – 92500 euroa vuodessa. Mutta näiden rahojen käyttötarkoitus jäi ministeriölle hämäränpeittoon ja velat ovat ulosotossa.
  Suomen kotouttamispolitiikan virhe on painottaa oman etnisen ja kulttuurisen identiteetin, kuten oman uskonnon, kulttuurin ja elämäntavan säilyttäminen. Islamin arvot eivät millään tavalla edistä integroitumista länsimaiseen yhteiskuntaan vaan vaikeuttavat sitä. He ovat juuri tulleet länsimaihin hakemaan turvaa, pakoon oman kotimaansa ideologioita. Islamiin liittyy poikkeuksellinen väkivaltaisuus. Lue: Juha Ahvio, Eurooppa ja Suomi islamisoituvat tai Martti Ahvenainen, islam Raamatun valossa. Mitä islam on:
  https://www.youtube.com/watch?v=pmZEi9gOYmw

 • silmät auki

  Suvaitsevaistolle kirjoituksillaan orgasmeja aiheuttava suuri profeetta eskolin ehti jo blogissaan kääntämään tuonkin tutkimuksen rasistiseksi ja manipuloiduksi vihapuheeksi.

 • Mutta kun...

  … mielipidetutkimus on tehty Vaasan Yliopistossa, ei se kelpaa viherhelsinkiläisille, joilla on mielestään ainoa oikea näkökulma tähänkin aiheeseen.

 • Ttapani

  Helsingissä kaikki on toisinpäin.

  Esim. hesari uutisoi joku päivä sitten, että turvapaikanhakijan kimppuun oli käyty Rautatieaseman mielenilmaisussa ja sumutettu suihkepullolla . Tekijänä etsittiin kantasuomalaista partamiestä.

  Todellisuudessa laittomasti maassa oleskeleva lähi-idän mies oli häiriköinyt itse ja poliisi epäilee häntä ties mistä.

  Ja Yle on kääntänyt Vaasan tutkimuksen helsinkiläiselle selkokielelle…

 • Rakentavastimaahanmuuttokriittinen

  TOP 10 – Nykyisen maahanmuuton ongelmakohdat ja miksi olen maahanmuutto-kriittinen ellei näitä asioita saada korjattua.
  Rakastan erilaisia kulttuureita. Olen vieraillut kymmenissä maissa ja mikään ei ole hienompaa kuin ihailla eri maiden kulttuurisia piirteitä kielestä ruokaan, vaatteista arkkitehtuuriin ja erilaisiin tapoihin. Kuitenkin se mitä tapahtuu maahanmuuton osalta Euroopassa ja Suomessa tällä hetkellä, saa minut maahanmuuttokriittiseksi ja haluan alla valaista asiaa kymmenen asian kautta.
  Mediassakin on jo uutisoitu siitä, että maahanmuutosta ei kohta enää uskalla kukaan kirjoittaa, koska joko olet suvakki tai rasisti. Tuomioita ei juuri tuolta väliltä jaeta. Tunnen itse valtavan määrän älykkäitä ihmisiä, joilla on rakentavaa kriittisyyttä maahanmuuttoon liittyen, mutta he eivät uskalla sanoa asiasta mitään vaan vaikenevat rasismikortin pelossa.
  Asia 1 – Maailman köyhyyttä ei voi poistaa massivisen maahanmuuton avulla, se vain pahentaa lähtömaiden tilannetta
  Maailmassa on 3 miljardia ihmistä jotka asuvat köyhyysrajan alapuolella, eli tienaavat vähemmän kuin 2 dollaria päivässä. Se, että jos Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan otetaan 1-2 miljoonaa ihmistä vuodessa, ei ratkaise maailman köyhyyttää millään tavalla, emme pysty ottamaan vuosittain edes tuhannesosaa köyhistä ihmisistä tänne. Tilanne on itse asiassa vielä pahempi. Joka vuosi näiden köyhyysrajan alapuolella olevien ihmisten määrä kasvaa 80 miljoonalla. Eli vaikka ottaisimme 5 miljoonaa ihmistä Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan vuodessa, niin köyhien määrä maailmassa kasvaisi 75 miljoonalla vuodessa. Onkin aivan päivänselvää, että ainoa mahdollinen keino saada maailmassa köyhien määrä vähenemään ja tätä kautta valtavien ihmismassojen liikkeet vähenemään, on lisätä hyvinvointia köyhissä maissa. Tässä kohtaa on tärkeätä huomata, että maastamuutto on näiden maiden kehitykselle itse asiassa ongelma. Usein ne, jotka muuttavat pois maasta, ovat juuri niitä parhaiten toimeen tulevia joita nimenomaan tarvittaisiin heidän omassa maassaan asioiden kuntoon laittamiseksi.
  Asia 2 – Pakolaisen määritelmä on ontuva
  Oma maahanmuuttoryhmänsä ovat pakolaiset ja heihin ihmiset suhtautuvat kaikkein sympaattisimmin maahanmuuttajaryhmistä. Tässä asiassa kuitenkin on selvää, että ensinnäkin jo maatasolla on hyvin epäselvää että minkä maan maahanmuuttajat oikeasti täyttävät pakolaisen kriteerit. ISIS:n terrorisoiman Syyrian osalta on helppoa olla samaa mieltä, mutta kun mennään Irakiin tai Somaliaan, niin on laajasti tiedossa että molemmissa maissa on useita turvallisia alueita. Mitä jos Suomessa Helsingin seutu muuttusi turvattomaksi? Muuttaisimmmeko me suomalaiset Pariisiin, Lontooseen, Geneveen ja Muncheniin vai hakeutusimmeko mahdollisesti Tampereelle, Turkuun tai vaikkapa Ouluun? On vaikea ymmärtää, miksi yksittäisten alueiden levottomuus on peruste hylätä kotimaa. Tällä logiikalla pitäisi evakuoida aika monta maata maailmassa kokonaan. Kyllä tässä kohtaa pakolaisuus on helposti tulkittavissa elintasopakolaisuudeksi monista maista tulevie osalta. Lisäksi internet on pullollaan vinkkejä siitä millaisia tarinoita tulee sepustaa, että pääsee Suomeen tai muihin maihin.
  Asia 3 – Pakolaisten auttaminen paikan päällä on tehokkaampaa
  En tunne yhtään ihmistiä, joka ei haluaisi auttaa heikompiosaisia maailmalla. Mutta jos sillä rahalla mitä Suomeen asutetaan 1000 perhettä, voitaisiin auttaa pakolaisleirillä tai kohdemaassa 10,000 tai 100,000 perhettä ja auttaa heitä saamaan perusasiat kuten terveydenhuolto, ruokailu ja lasten koulutus kuntoon, niin vastaavasti en tunne ketään joka valitsisi ensin mainitun. Herääkin kysymys, että sen sijaan että Suomeen otetaan pieni joukko perheitä joille annetaan kaikki astianpesukoneesta lähtien, niin mitä jos auttaisimme samalla rahalla 100- kertaista joukkoa ihmisiä siellä missä hätä on suurin. Kaikki tuntemani ihmiset ovat olleet sitä mieltä, että voisimme vaikka laittaa tähän asiaan enemmän rahaa kuin nykyisin kehitysapuun ja maahanmuuttoon yhdessä. Auttamisen halua on, mutta on oikeudentajun vastaista että suurinta osaa ihmisistä ei auteta lainkaan ja sitten muutama ”lottovoittaja” saa kertaheitolla länsimaisen elintason.
  Asia 4 – Autettavien valinta
  Niiltä osin mitä pakolaisia päätetään ottaa Suomeen, tulisi focus siirtää tänne vaeltaviast ihmissalakuljetusta suosivista massoista siihen, että menisimme pakolaisleirille yhdessä YK:n kanssa valitsemaan ne kokonaiset perheet tai eniten apua tarvitsevat orvot lapset tai yksinhuoltajaäidit joille avuntarve on suurin. Nyt tänne vaeltaa iso ryhmä voimissaan olevia ”iPhone-miehiä” ja samaan aikaan leirit ovat täynnä huomattavasti suuremman avun tarpeessa olevia perheitä, lapsia ja naisia. Haetaan Finnairilla tänne ne joilla hätä oikeasti on suurin.
  Asia 5 – Nollatoleranssi rikoksiin heille jotka tänne tulevat
  Jos ja kun päätämme auttaa joitain valittuja perheitä, lapsia, naisia ja miehiä sijoittamalla heidät Suomeen, niin tulisi olla selvää mitä näiltä henkilöiltä odotetaan. On suorastaan hävytöntä, että jos me olemme kansakuntana valmiita auttamaan näitä avun tarpeessa olevia ihmisiä, niin he syyllistyvät täällä rikoksiin, etenkin seksuaali- ja väkivaltarikoksiin. Sellaisiin pitäisi laittaa nollatoleranssi. Pitäisi tehdä hakijoiden äidinkielellä selväksi, että 100 % edellytys sille, että he voivat maassamme asua, on se että he noudattavat maamme lakeja ja eivät syyllisty rikoksiin. Ne, jotka etenkin väkivalta- ja seksuaalirikoksiin syyllistyvät, pitäisi palauttaa lähtöruutuun (vankilan kautta) riippumatta siitä mistä tulivat. Tämä olisi myös niiden maahanmuuttajien etu, jotka maassamme haluavat elää ihmisiksi ja noudattaa lakeja. Nyt monet viattomat kärsivät tuon rikollisen vähemmistön aikaansaannoksista ja pilaavat enemmistön maineen. Tilannehan on se, että Lähi-idästä ja Itäisestä Afrikasta tulleet maahanmuuttajat syyllistyvät seksuaalirikoksiin 17 kertaa todennäköisemmin kuin vastaavan ikäiset kantasuomalaiset. Ero on siis 1700 %, tällaiselta luvulta voi sulkea silmiään.
  Asia 6 – Kieli on opiskeltava
  Jos tänne ihmisille myönnetään turvapaikka ja hyvä elintaso, tulisi heillä olla myös vastuu laajamittaiseen Suomen kielen opiskeluun. Se on käytännössä edellytys sille, että täällä voi työllistyä ja näin sopeutua yhteiskuntaan. Tässä voisi olla tietyt tasotestit jotka pitää läpäistä annetun aikaikkunan aikana, eli ei riitä että käy vähän istuskelemassa tunneilla. Taas jollain rasistikortti varmasti heiluu, mutta pitää muistaa että esimerkiksi Kanada edellyttää maahan muuttajilta ja valmista englannin kielen kielitaitoa jotta maahan tulijoilla on edellytykset integroitua yhteiskuntaa. Mielestäni tämä on asia mitä meidä tulisi voida vaatia kaikilta maahanmuuttajilta, eli että he oppisivat suomen kielen tietylle tasolla annetun aikaikkunan puitteissa. Jos kielen opiskelu ei kiinnosta, niin sitten pitää etsiä itselleen toinen paikka. Ihailleen katsoin Lontoossa, miten jokainen Uber kuski oli maahanmuuttajataustainen ja puhui englanti eri aksentein, mutta puhuivat kuitenkin. Kyllä suomen kielenkin oppii, jos vain haluaa.
  Asia 7 – Maahanmuuttajanaisten oikeudet tulisi varmistaa
  Ne jotka elävät täällä ihmisiksi, tulisi kotouttaa tänne nykyistä paremmin. Osana tätä prosessia pitäisi noudattaa ns maassa maan tavalla – periaatetta. Esimeriksi jos tänne tulee naisia maista missä naisia on perinteisesti alistettu ja lähes orjuutettu kotona, tulisi näille perheille kertoa ja kouluttaa miten meidän maassamme toimitaan ja rohkaista näitä naisia ottamaan oikeutensa tasa-arvoon.
  Asia 8 – Missä vaiheessa palataan kotiin ja millä edellytyksillä Suomeen jäädään pysyvästi
  Pääosin lähtökohta tulisi olla, että kun levottoman maan tilanne rauhoittuu, niin sinne lähdetään takaisin. Jos Suomikin nyt ajautuisi tilanteeseen, missä olisi pakko lähteä muille maille niin uskon että valtaosa meistä haluaisikin palata takaisin kotimaahansa tilanteen rauhoituttua. Toki tätä pitää sitten tukea, siten että siellä on edellytykset rakentaa edellytykset taas toimivalla infrastruktuurill jne. Mikäli osa ei halua palata kotimaahansa, tulisi heidän saada tietyn aikajakson aikana hankittua itselleen työ/ammatti. Se ei voi olla vaihtoehto, että tänne jäädään vuosikymmeniksi elämään sosiaalituen varassa.
  Asia 9 – Myytti siitä, että tarvitsemme maahanmuuttoa työvoimaksi
  Tästä on puhuttu niin kauan kuin muistan. Totuus on kuitenkin se, että maahanmuuttajat ovat nostaneet työttömyysprosenttiamme, eivät alentaneet sitä. Suuri osa on kielitaidottomia ja ammattitaidottomia ja työllistyminen hidasta ja kokonaistyöllisyys heikko. Merkittävä osa naisista ei saa tai halua tehdä töitä toisenlaisen kulttuuurin vuoksi. Kun vielä usein perhekoot ovat suuria, niin on helppo laskea kuka joutuu maksumieheksi kun monilapsisen perheen isä tekee matalapalkkaista työtä ja äiti ei tee töitä lainkaan. Ei tarvita pitkää matematiikkaa laskea onko tällaisella ”työperäisellä” maahanmuutolla positiivinen vain negatiivinen vaikutus kansantalouteemme. On siis suorastaan hupaisaa kun maahanmuuton lisäämistä perustellaan työperäisellä tarpeella.
  Asia 10 – Pitäisi katsoa rehellisesti totuutta silmiin siinä miten Ruotsissa on epäonnistuttu.
  Ruotsi on jo nyt Euroopan ylivoimainen kärkimaa seksuaalirikosten tilastoissa. Näistä yli 70 % on maahanmuuttajien tekemiä. Osa asuinaueista on ajautunut niin pahaan tilaan, että kantaruotsalaiset muuttavat sieltä pois. Ruotsissa on syntynyt ghettoja missä 80 % on ensimmäisen tai toisen polven maahanmuuttajia ja rikoksia saa pelätä päivittäin. Tilanteelta yritetään sulkea silmät kieltämällä rikosten jaottelu tekijöiden kotimaittain tai taustoittain. Mutta esimerkiksi Norjasta löytyi tilasto missä 100 % ns puskaraiskauksista oli maahanmuuttajien tekemiä. Kaiken kaikkiaan Pohjoismaiden runsaat sosiaalituet ja lyhyet tuomiot rikoksista ovat omiaan houkuttelemaan tänne ryhmiä jotka eivät halua tehdä töitä, vaan rikoksia. Suomessakin o 40 % asuntomurroista on ulkomaalaisten tekemiä.

  • Pexi

   Erittäin hyvin ja asiallisesti kirjoitettu juttu. Kumpa asoista päättävät lukisivat tämän ja myöskin ymmärtäisivät lukemansa.

  • Memma

   Todella hyvä kirjoitus olen kanssasi täysin samaa mieltä.

 • Jare

  juuri nöin, hienoa tekstiä…

Kommentointi on suljettu.