Tonttukeskustelua valtion rahoilla

Jos haluatte keskustella tontuista, niin sanon hei alkuun: meikän tontut ovat paljon parempia ja viisaampia kuin teidän. Menninkäisissä ja etiäisissä sama juttu. Meikällä parhaat. Ja tiedoksenne sekin, että vain sillä joulupukilla, johon minä uskon, on riittävän suuret lahjapussit hoidellakseen koko maailman.

Joo, mutta olen tietty valmis keskustelemaan harhois…anteeksi uskostani kanssanne. Vertaillaan vain kummituksiamme, sillähän se selviää.  Reilu peli. Mutta varoitan vielä kerran ettette ylläty. Kosmoksen nopein yksisarvinenkin on meidän tallissa. Siinä ei taikakamelilla ole paljon mahkuja, jos skaba järjestetään…

Mutta tavataan vain ja diskuteerataan. Sellainen on rakentavaa. Päästään viimeinkin yksimielisyyteen siitä, mitä juuri edellä sanoin. Siis, että etiäiskisan voittaja on jo etukäteen selvillä.

Tällä blogitekstilläni yritän ängetä mukaan pyöreään pöytään, jonka valtio jalomielisesti kattaa, ja jonka viinilaskut lupautui maksamaan sirkeäsilmäinen opetus- ja kulttuuriministerimme Sanni Grahn-Laasonen. Kyseessä on hanke, jolle syksyllä myönnettiin 80 000 euroa valtion rahaa: Uskontojen vuoropuhelun edistäminen. (linkki)

Rahaa diskuteeraamiseen ovat voineet hakea eri uskontojen parissa puuhastelevat järjestöt. Hakijoina oli 20 järjestöä, mutta hynää on myönnetty vain hurskaimmille. Hienoa. Nyt viimeinkin loppuvat uskonsodat ja sapelin kalistelut Jahven, Allahin, Jehovan ja-mitä-niitä-onkaan puolesta. Ihana rauha laskeutuu ihmiskunnan ylle ja kerubien pillit soivat. Verorahoja ei voisi tuon viisaammin käyttää.

Tuota…

Ihan rehellisesti. Pitääkö siitä oikein maksaa, että eri uskontojen edustajat yrittävät taas vaihteeksi ymmärtää toisiaan? Ja kenen pitää maksaa? Valtion? Myös meidän järkevien? Miksi ne eivät tarinoi ihan omaan piikkinsä?

Eivätkö muka ole keskustelleet hallusinaatioistaan jo tuhansia vuosia. Välillä miekoin ja sapelein, välillä naulapommein. Eikä tietääkseni selvyyttä ole tullut. Yksisarviskisa jatkuu yhä – ja katsomossa välillä villiinnytään. Jalkapallohuligaanit ovat enkelkuoron jäseniä verrattuna etiäisjoukkueiden kannattajiin.

Eikö niille kukaan sano, että nuo ektoplasmajutut pyrkivät olemaan sellaisia, ettei niistä taida yhteistä säveltä löytyä? Kinaa ja toraa tule aina. Jos ei heti, niin hieman myöhemmin. Kun ainoan oikean totuuden omaava törmää ainoan oikean totuuden omaavaan, siinä tekohymy kyllä kaksinkertaistuu, mutta konsensus jää löytymättä. Sanokaa minun sanoneen.

Minulla on kyllä keino ratkaista kerralla KAIKKI uskonnoista johtuvat erimielisyydet ja kahnaukset. Siihen tarvitaan vain suuri pöytä ja Seremoniamestari. Ehdotan sellaiseksi itseäni. Pöydän ympärille kokoontuisivat kaikki maailman tärkeimmät uskonnolliset johtajat: paavi, arkkipiispat, ajatollahit, mullahit, rabbit, ja-mitä-niitä onkaan. Seremoniamestarin johdolla nousisimme ja tunnustaisimme ensimmäistä kertaan täysin vilpittömästi jotakin paljon enemmän ja paljon parempaa kuin uskomme. Nimittäin tosiasian:

Kukaan meistä ei tiedä jumalasta yhtään mitään. Amen.

Jussi Juhani

Kommentit

 • lehtola

  Uskomusten / Uskontojen aikaansaannoksia kaikki sodat ovat

 • Mika Luostarinen

  Aina kun jumala tuntuu velvoittavan tai edes oikeuttavan tappamaan, ihmisen pitäisi tutkiskella itseään. Pitäisi miettiä, tuliko sittenkin keksittyä tuo tappamisen oikeus ihan itse, mutta vastuu teosta siirrettiin ulkopuoliselle taholle. Jumalasta tehdään ihmisen palvelija, vaikka mukanöyrästi itse esitetään palvelijaa.

 • Mustamies

  Liekkö nyky-ajan jumalata nähnyt kukkaa ?

  Entisen-ajan Jumalat olivat näkyviä mm. isot kivet, kannot ja vanhat pihlajat.

  Joulu-pukkeja kyllä on paljonkin ja tonttuja toinen mokoma,
  joku viisas esitti, että Talvivaarasta voitaisiin tehhä suomalaisen Joulupukin asunto !
  Talvivaara on keskellä maatamme, niin Joulupukin matkulut huostus, kun tuo bensakii on kallista ja Porolla ei voi ajelle, kun Suomessa ei ole kohtapuoliin luntakaan !

Kommentointi on suljettu.