Törhönen ja valtakunnan jellyjortikat

Ohjaaja Lauri Törhöstä syytetään seksuaalisesta häirinnästä ja naisten ahdistelusta. Oikein. Mikäli jutut ovat totta, niin täysi törkimys on ollut. Ilkka Kanervaa on syytetty samoista asioista jo puoli vuosisataa. Kuin vesi hanhen selästä.

Jörn Donner puolusti rivien välistä Törhöstä. Ymmärrän. Myös Donner on kuulunut valtakunnan julkisiin johtaviin uroksiin, eli jellyjortikoihin.  Noista ainakin Törhösen ja Kanervan uskon noudattaneen härskiä sääntöä: Yksi kymmenestä.

Kerron mikä se on.

Olen luonteeltani ujo ja varsinkin nuorempana naisasioissa aivan toivoton. En koskaan uskaltanut ehdotella kenellekään mitään. Hyvä, jos vaimolleni. Se johtuu itsensä munaamisen pelosta. Olisi ollut kauheaa kuulla: Mitä ihmettä sinä yrität? Säälittävää!

Jellyjortikat ovat toista maata. Minulla oli nuoruudessa pari sellaista ystävää. Riittävän röyhkeitä ja itsevarmoja ehdottaakseen kenelle tahansa, missä tahansa, mitä tahansa: suudelmaa, kopelointituokiota tai pikapanoa. Näin se toimii:

Olimme kapakassa. Kun minä kittasin päätä täyteen saadakseni rohkeutta edes sanoa naiselle moi, jellyjortikat jo huutelivat jokaiselle ohikulkeneelle.  Kun sitten humalluttuani yritin kaikkein nolointa iskukeinoa, eli vain tanssia hyvin, jortikat likistelivät täysin estoitta jokaista kynsiinsä joutunutta naisparkaa.

Kysyin miten he kykenevät moiseen? Miten itsetunto riittää myös väistämättä vastaan tuleviin pakkeihin ja jopa läimäyksiin? Heidän panollepääsyfilosofiansa yksinkertainen nerokkuus löi minut ällikällä:

Jos kymmentä yrittää, niin yksi taatusti lähtee.

Siinä se. Tyypit todistivat sen ilta illan jälkeen. Eivätkä aina ehtineet edes siihen kymmenenteen.  Se oli pelottavan tehokas metodi. Tyyppien kondomivarasto hupeni joka ikinen ilta, kun meikällä entisetkin kuluivat käyttämättöminä lompakossa puhki.

En silti siirtynyt metodiin, koska itsetuntoni on sillä tavoin rakennettu, että se olisi romahtanut jo toisen kieltäytyjän kohdalla. Heillä ei ollut sitä ongelmaa. Jortikoilla ei yleensä ole. Siksi heistä tulee johtavia uroksia.  Harjaantumisen – ja varsinkin julkisuuden – myötä mittatappiot pienenevät. Ehkä jo joka viides suostuu.

No niin. Nyt tiedätte syyn miksi määrätyt miehet syyllistyvät seksuaaliseen häirintään kaikissa yhteisöissä, ei ainoastaan elokuva-alalla ja eduskunnassa: Yksi kymmenestä lähtee.

Niinpä ujona miehenä ehdotankin teille rakkaat tuohtuneet naiset: Kansallisten jellyjortikoiden syyllistämisen lisäksi kerrotte sille yhdelle kymmenestä, ettei lähde. Silloin jortikoiden metodi romuttuu jo ennen kuin heistä tulee alansa johtavia uroksia – ja sen myötä täydellisiä röyhkimyksiä.

Jussi Juhani

PS. Ettei kukaan olettaisi minun suhtautuvan seksuaaliseen ahdisteluun liian keveästi, toistan itseäni kun sanon: Se äärimmäisen vastenmielistä ja iljettävää.  Sellaiseen syyllistyneet on saatettava teoistaan edesvastuuseen. Lain edessä.

Kommentit

 • lehtola

  Kyllä täysi-ikäisen henkilön pitää uskaltaa kieltäytyä seksuaalisesta- ja muusta toiminnasta, jos hän ei siihen halua osallistua.
  Voimakeinoin, väkivaltaisesti tehdyt teot ovat tietenkin ehdottomasti tuomittavia.

 • Numento

  Päivää vaan päivää. Vanha kansanviisaus; Vakka kantensa valitsee. Kannatan tätä täydestä sydämestäni kaikenlaisessa pariutumiseen tai paritteluun tähtäävässä toiminnassa. Rohkeat aloitteentekijät ovat kauhistus. Varsinkin kännissä ja kapakassa. Mielestäni rikoksesta pitäisi ilmoittaa tuoreeltaan ja tutkia, eikä sitten kun se on jo vanhentunut. Mutta ei kai sen väliä, rikollinen on maalitettu ja tuomion lukee media sekä Jussi. Syytöksen tekijää ei sovi epäillä lainkaan, ei lainkaan koska #metoo

 • P-ls

  Jokohan olisi aika laittaa taas akat ja penskat takaisin kuriin. Nyt alkaa olla havaittavissa että on annettu liikaa valtaa.

 • Joopa

  Sopivasti tulivat naiset taas esiin, kun poliisi ilmoitti tiettyjen ryhmien tekemien raiskausten ja muiden seksuaalirikosten huimasta kasvusta.
  Huomio muuhun, ettei kultamunien tekosiin kiinnitettäisi huomiota

 • plokkariukki

  Jussi, oltanee samaa laatua naisasioissa? Nuorena tyttöystävä-kandidaatit kaikkosivat puolen vuoden kuluttua viimeistään, kun edes saatille en uskaltanut kysyä. Jos sitten vähän viinaksia maistoin, loppuivat puheetkin, muista toiminnoista puhumattakaan. Ahdistus iski heti jos joku tyttö likisti liian lähelle, kun joskus 18 vanhana uskaltauduin köyhäin tunnilla ravintelikierroksen jälkeen parketille. Myöhemmin halailevat naiset työmailla syntymä- ja nimipäiväkahveilla ovat aiheuttaneet turhia paineita, niinkun niitä ei töissä olisi muutenkin jo ihan tarpeeksi.

 • lehtola

  Kaikkialla ja varsinkin taitelijapiireissä ”tie tähtiin” on varsin usein kulkenut sopivien sänkyjen kautta.
  Näiden ”tökeröimpien” t….sten tekemisistäkin aletaan metelöimään kymmenien vuosien jälkeen.

Kommentointi on suljettu.