Turkki pilkkaa avoimesti eurooppalaisia arvoja

Turkin pressa se vaan jaksaa lietsoa sotaa maansa ja muiden välille. Donald Trump jää jo suunsoitossa kakkoseksi. Erdogan on haukkunut aiemmin puolet länsieurooppalaisista natseiksi ja nyt haukkui vielä erikseen Saksan Merkelin – tuon kiltin tädin, joka on ottanut elätettäväkseen jo miljoonia turkkilaisia.

Turkin lehdistö on osallistunut nimittelyyn innolla ja julkaissut Merkelistä kuvia hitlerviiksillä ja natsiformu päällä. Hakaristi – tietenkin – on yhdistetty jutuissa eurooppalaisuuteen ja erityisesti EU:hun. Erdogan myös kehotti Euroopassa asuvia maanmiehiään: ”Hankkikaa viisi lasta, älkää kolmea. Te olette Euroopan tulevaisuus! ” Eli natsit pois ja uusi miehitys vaikka synnyttämällä.

Kysymys: Oletteko monikulttuurisuuden kannattajat nyt tyytyväisiä?

Pitäisi olla, sillä juuri tuon laatuista kulttuuria noilta ilmansuunnilta on odotettavissa.  Räyhäkkää ja kovaäänistä. Siellä ei harrasteta sitä korrektia ja hiljaisen kohteliasta puhetta, mihin Suomessa olemme tottuneet. Eikä julisteta suvaitsevaisia arvoja joka käänteessä. Siellä karjutaan, möykätään, ollaan röyhkeitä, valehdellaan ja ajetaan vain omaa etua. Se on sitä varsinaista kulttuuria, ei tuliset ruuat ja värikkäät vaatteet tai värisevät rakkauslaulut.

Tuollaista käytöstä me ilmeisesti Suomeenkin kaipaamme. Jo niin moni on ylistänyt monikulttuurisuutta, että pakko on tuohon kaipaukseen uskoa.

No minulle se sopii. En vain usko, että kaikille muille. Ei ehkä niille, jotka oikeasti ovat oman jäyhän, mutta lempeän kulttuurimme edustajia. Tarkoitan tunnollisia, rehellisiä, pidättyvän kohteliaita, hiljaisia, alistuvia ja ylikilttejä kansalaisiamme. Sitä suurinta osaa kansastamme, jota olen oppinut pitämään suomalaisina.

Sanon suoraan: he eivät pärjää noille erdoganeille röyhkeydessä ja räyhäämisessä ikinä. Eivät, vaikka kuinka posket hämillisen punaisina kehuisivatkin kebab- tai kuskusannoksia maasta taivaisiin. Jäävät lopulta alakynteen taatusti. Ja se on erään upean kulttuurin loppu.

Minä uskon pärjääväni. Ja kaltaiseni. Jos sille päälle satun, osaan kyllä huutaa, karjua, vittuilla, nimitellä… Olen myös riittävän röyhkeä, mikäli etuni vaatii, enkä pelkää kahinoita. Suurin osa suomalaisista ei osaa eikä halua käyttäytyä niin. Sitä kunnioitan heissä eniten. SE on varsinainen rikkaus.

Niinpä en ole omasta puolestani huolissani tippaakaan, vaikka monikulttuurisuuden huumassa vallitsevaksi kulttuuriksi nousisi liivijengien kulttuuri. Alakulttuurit ovat nimittäin myös kulttuureja. Turha erotella mitään, jos moninaisuutta halutaan. Erottelu olisi tekopyhää.

Ei sitä niin vain voi napata itselle mieluisia kulttuureja ja hylätä vastenmielisiä, jos tahtoo aitoa moninaisuutta ja on samalla oikeasti suvaitsevainen. Aidosti suvaitsevainen hyväksyy kaikki. Mutta onko siinä järkeä?

*   *   *

Turkki pilkkaa presidenttinsä suuulla röyhkeästi eurooppalaisia arvoja:

” Kun kutsumme heitä natseiksi, kokevat he olonsa epämukavaksi ja kokoontuvat osoittaakseen solidaarisuutta.” Tyypillistä rasmusajattelua. Hauku natseiksi, niin häpeävät.

Hesarin mukaan Saksan ulkoministeri Sigmar Gabriel vastasi Erdoğanille:

”Olemme suvaitsevaisia, mutta tyhmiä emme ole. ”

Virke sisältää kaksi väitettä, joista vain ensimmäinen pitää paikkansa. Itse asiassa tuo ensimmäinen kumoaa viimeisen. Ainakin erdoganien mielestä. Olen aivan varma, että suurimmassa osassa tätä maapalloa yltiösuvaitsevaisuus lasketaan tyhmyydeksi. Jota se onkin. Sillä lopulta käy aina niin, että se lasketaan myös heikkoudeksi – ja silloin on aika hyökätä.

Jussi Juhani

Kommentit

 • Timo

  Näin on, irtolaisväestön ohjaaminen joutilaisuuteen tietää vaikeuksia. Emme kai me halua sekaantua vieraan kulttuurin keskinäisiin kähinöihin, joissa ei keinoja kaihdeta? Muusta puhumattakaan.

 • Makustelija

  Kirjoitus on pölhöpopulismia pahimmillaan.
  Ei tullut Kuosmaselle mieleen, että kaikki turkkilaiset eivät kannata Erdogania ja vallankumoustakin siellä jo yritettiin. Sillä sehän ei palvele Kuosmasen sanomaa.

 • Hax

  Eivät kaikki turkkilaiset kannata Erdogania, mutta aika moni turkkilaisperäinen myös Euroopassa ammentaa hänen aatteestaan kansallista itsetuntoa. Tanskassa ollaan huolissaan turkkilaisväestön yht’äkkisestä islamin ja turkkilaisuutensa korostamisesta. Eivätkä turkkilaisten kokoontumiset suurin joukoin Saksassa punaliput liehuen herätä kuin epäilyjä lojaalisuuden puuttumisesta Saksaa kohtaan. Monikulttuurisuus on yllätyksellistä, se voi osua myös kannattajiensa nilkkaan. Ja kannatustakin yritetään ylläpitää pakolla, vihalainsäädäntöä rustaamalla, positiivisella syrjinnällä ja valtionavustuksilla.

 • VÄKIVALTAINEN IDEOLOGIA

  Alan Salehzadeh: Ketka ulkomaalaiset poistaisin heti maasta: ensinnäkin oleskelulupa pitäisi poistaa niiltä, jotka ovat heti turvapaikan saatuaan vierailevatkin omassa maassaan. Samoin pitäisi toimia niiden kanssa, jotaka ovat matkustaneet Irakiin tai Syyriaan sotiakseen jihadistien riveissä. Lisäksi pitäisi poistaa ne poliittisen islamin kannattajat, shiiat tai sunnit, jotka ajavat Eurooppaan sharia-lakia. Mitä järkeä on asua Euroopassa jos haluaa islamilaissen yhteiskunnan? Poistaisin kotimaihinsa kaikki oleskeluluvan turvin Euroopassa asuvat, sekä turvapaikanhakijat jotka syyllistyvät rikoksiin. Palauttaisin kaikki sellaiset, jotka eivät osaa noudattaa länsimaalaisia sääntöjä liittyen mm. naisten tassa-arvoon. Poistaisin ulkomaalaiset, jotka tekevät harmaata työtä ja nostavat täydet sosiaalietuudet ja hyötyvät veronmaksajien kustantamista etuuksista kuten koulutuksesta lapsilleen ja terveydenhuollosta. Yleinen turvallisuustilanne sekä kaikkien viihtyisyys paranisi merkittävästi, jos näihin asioihin puututtaisiin. Näin edellä Alan Salehzadeh. Hänen kirjoituksiaan kannattaa lukea netistä.

 • Pexi

  Pitää myös muistaa, että Turkki on aikoinaan toteuttanut kaikkien aikojen suurimman kansanmurhan. Fakta jota yrittävät kieltää, mutta tosi on. Turkki ei ole Eurooppaa, eikä siitä toivottavasti koskaan tule EU:n jäsentä. Mieluummin voisimme ottaa EU:n jäseneksi vaikkapa Pohjois Korean. Käsittämättömintä on se, että meidän yksi Suomalainen komissaari aikaoinaan ajoi Turkkia Eu:n kuin käärmettä pyssyyn. Mitähän tuonkin komissaarin päässä oikein liikkuu. Voiko aikuinen mies enää lapsellisemmin toimia.

  Miksi Turkkilaiset ja muut islamilaiset eivät marssi vaikkapa arabimaihin. No siksi kun heitä ei sinne haluta. Eihän ne sheikit mitään hölmöläisiä ole.

  Euroopan tulee ratkaista kaikenlainen maahanmuutto EU tasolla. Jos yksittäiset maat päättävät itse säätää omat sääntönsä, on se EU:n loppu. No olisiko se nyt sitten pahasta?

  Yksi satunnainen matkailija!

Kommentointi on suljettu.