Unelmien murskajaiset menneillään

Hieman nolona paljastan nyt pehmeän puolen itsestäni. Suren ihmisten murskautuneita unelmia. Myös palautettavien turvapaikanhakijoiden.  Lähtö Suomen rauhasta ja leppeydestä takaisin omaan sekolandiaansa on varmasti monelle heistä todella katkera paikka.

Jokaisella meillä on pyrkimys kohti parempaa, kohti onnellisuutta. Niin heilläkin.  He matkustivat tänne monen maan läpi etsimään hyvää elämä – mitä se sitten tarkoittaakin. Nyt se unelma meni pirstaleiksi. Ainakin hetkeksi. Sellainen on murheellista.

Ymmärrän myös, että holtiton turvapaikkaturismi taas murskaisi meidän oman unelmamme onnelasta, siksi palautukset. Maailma on. Siis paskamainen. Toki riippuen näkökulmasta.

En halua jeesustella ja tunteilla liikaa. Tämä vain menee näin. Ei pieni pohjoinen, veloissaan kärvistelevä valtio, yksinkertaisesti voi elättää määrätöntä määrää tänne yllättäen pöllähtäneitä ihmisiä. Varsinkaan heitä, joista suurimmasta osasta ei koskaan tule maahan työntekijöitä eikä tulevaisuuden vastuunkantajia. Sellainen yhtälö olisi mieletön.

Ja toisaalta tällainenkin näkökulma: ”Jotta Suomella voi ylipäänsä olla turvapaikkajärjestelmä, pakkopalautukset on tehtävä. Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet tulee poistaa maasta. Miksi muuten tutkia hakemuksia lainkaan, jos kaikki saavat jäädä?”

Eikö silloin rajavalvonnankin voisi yksintein lakkauttaa ja julistaa Suomi kaikille avoimeksi maa-alueeksi? Haluammeko sitä? Sopii sekin, mutta luulen, että suurimmalle osalle ei.

Maailmassa on kärsimystä liikaa. Se koskettaa. Mutta meidän mahdollisuutemme sen poistamiseksi ovat rajalliset. Oikeastaan minimaaliset. Näen Suomen jo nyt tekevän taloudellisesti oman osuutensa aika rehdisti ja riittävän suurella panostuksella.

Toki Lähi-itää ja Afrikkaa vaivaavista sokeista ideologioista – eli kaaoksen todellisista syistä – voisi metelöidä kansainvälisillä forumeilla huomattavasti enemmän. Nythän Suomi ei sano niistä mitään.

Ehkä taloudellista apuakin voisi lisätä. Mutta laittakaa nettiin te, jotka asiaa vaaditte, ensin lista nimistänne ja summista, jolla itse kukin aiotte osaltanne asiaan panostaa. Jos uskottava sellainen ilmestyy, nimeni on mukana ja summa suurempi kuin teidän.

Olen jo aiemmin kirjoittanut, että mikäli asuisin Somaliassa, Irakissa tai Afganistanissa, pyrkisin kaikin keinoin pois. Miksi?

En haluaisi asua maassa, jossa a) ei ole tulevaisuutta b) jota dominoi keskiaikainen kulttuuri, c) jonka hallinto ja oikeuslaitos perustuvat uskonnolliselle hölynpölylle.

Tuo kohta a, ettei ole tulevaisuutta, johtuu kohdista b ja c. Siis sekä kulttuuri, että uskonto – ja näiden sidos – ovat siellä ne tekijät, jotka tulevat aiheuttamaan kurjuutta ja pakolaisvirtoja niin kauan kuin ovat voimissaan.

Silti niistä ei saisi edes puhua. Yksikään solu minussa ei ymmärrä miksi.

Eli palatakseni vielä siihen taloudellisen avun lisäämiseen, korjaan lupaustani. En koskaan tule lahjoittamaan senttiäkään kohteeseen, jossa on mahdollista, että apua liruu roskakulttuurien tai hölynpölyuskontojen tukemiseen. Sellainen ei auta ketään, pönkittää vain taikauskoisten tyrannien toimintaa.

Niin kauan kun muu maailma ei huuda yhteen ääneen: lopettakaa jo se keskiaikainen hörhöily ja siirtykää nykyaikaan, mellakointi, sodat, terrorismi ja maastapako jatkuvat. Se on jumalien tahto. Niiden, jotka asustavat ihmismielen pimeimmissä sopukoissa.

Niin kuin tekstistäni huomaatte, turvapaikanhakijat aiheuttavat ristiriitaisia tunteita jopa kaltaisessani riistäjäsikaporvarissa. Kun toisaalta jokaiselle soisi onnensa ja toivoo heille vain parasta ja toisaalta raivostuu ihmisille, jotka kukkahattuilullaan tukevat sekolandioitten kulttuureja ja uskomuksia.

Ja estävät niiden arvostelun jopa Suomen kaltaisessa vapaassa ja edistyksellisessä maassa.

Jussi Juhani

PS. Ville Niinistö pyysi väärän tiedon levittämistään anteeksi. Hyvä. En tosin muista milloin Ville olisi suostunut levittämään oikeaa tietoa kyseisessä asiassa.

 

Kommentit

 • ulla

  Niinpä. Minultakin ilkeävät koko ajan pyytää avustuksia maahan, jossa paikallisen budhalaisuuden haaran mukaan raiskattu nainen tai tyttö on itse syyllinen raiskaukseensa, koska on edellisessä elämässään tehnyt jotakin pahaa. Prkl.

 • JoenJussi

  Vihreät kannattavat islamistista suurmoskeijaa – uskonnonvapauslain nojalla. Iltalehtikin kirjoitti tänään kolumnissaan, että toivottavasti Jan Vapaavuoresta tulee Helsingin pormestari, hän sanoi selvästi ei moskeijalle. Johan täällä niitä on, mutta että vielä suur-sellainen. Sinnemäki &vihreät – oottekohan miettineet seurauksia… jos vihreys on tätä, niin enpä halua minkäänlaista vihreätä väriä tunnustaa

 • Jari Kurvinen

  Ei vaan mene jakeluun, miksi tänne halutaan ihmisiä paskastaneista, jotka tulevat pakoon paskastaniensa oloja, mutta haluavat kuitenkin tehdä Suomestakin paskastanin.
  Toinen asia on tämä ruskeiston(punaviher) rikoksiin yllyttäminen, aina johtavia poliitikkojaan myöten. Pahimpana agitaattorina ev.lut kirkon naispastori. Näihin pitää puuttua kovalla kädellä. Kun matut huomaavat, että näköjään saa tehdä mitä vaan, (tämä ruskeisto) alkaa olla pian yhteiskunta helisemässä kun tuhannet matut seuraavat esimerkkiä.

  • Pja

   Tästä samaisesta naispastorista oli juttu Kouvolan Sanomissa. Kun yritin kommentoida asiaa ei julkaistu, sensuuri iski.

 • Sakke

  Jotenkin meinaa silmä kostua, kun kaiken paatoksen ja julistuksen keskellä voi lukea ihan sanomalehdestä järjentekstiä. Kiitos tästä. Meillä on vielä toivoa, kuitenkin.

 • Hannu

  Blogia lukiessa loksahtivat palat paikoilleen mieltä pitkään vaivanneessa asiassa: Siis eivät suvaitsevaiset unelma-ihmiset suinkaan katso vinoon kansallismielisiä siksi, että nämä olisivat jotain ”natseja”, ”rasisteja” tai impivaaralaisia. Sellainen on pelkkää retoriikkaa eli tyhjää haukuskelua. Todellinen syy on siinä, että kansallismielisten unelmat ovat suvatsevaistolle aivan liian PIENIÄ.

  Suvatsevaisto kannattaakin SUUR-SUOMEA. Eikä heille riitä mitkään kalevalan laulumaat vaan heidän Suur-Suomensa käsittääkin yksin tein koko maapallon!
  Koska rajoja ei saisi olla, mutta suomalaisen hyvinvointi-yhteiskunnan palvelujen pitäisi silti olla saatavilla ilmaiseksi kaikille, ei muu olekaan mahdollista.

  Liian suuret unelmiat vain tuppaavat törmätä tosielämää hallitsevaan järkkymättömään sääntöön:
  Kaikella on rajansa.

 • Bore

  Ketään ei voi vaatia ja pakottaa tämän ideologian ja pakolaisten vastaanoton sekä elättämisen kustannuksiin osallistumaan, maksakoot näitä asioita puolustavat itse kovempia veroja ja maksuja asiastaan.

 • soroi

  ”jonka hallinto ja oikeuslaitos perustuvat uskonnolliselle hölynpölylle”

  Kertoisitko valtion missä näin ei ole? Mikä on täysin ateistinen valtio?

 • Yksittäinen tapaus

  Olemme taas yhden ajelun päätteeksi lähempänä totuutta.

 • Haluamisen vaikeus

  Sanot näin: ”Olen jo aiemmin kirjoittanut, että mikäli asuisin Somaliassa, Irakissa tai Afganistanissa, pyrkisin kaikin keinoin pois.”
  Näin sanoessasi kuvittelet asuvasi siellä nykyisenä, länsimaisena ihmisenä, ja silloinhan voisit muutenkin koska tahansa lennähtää vaikka Suomeen ja aloittaa/jatkaa elämääsi täällä.
  Jos kuvitellaan, että siellä asutaan syntymästä asti, jolloin elämän opitkin saadaan sieltä, asia mutkistuu ratkaisevasti. Sinäkin voisit olla vaikka mitä mieltä. Jos kuuluisit alueella valtaa pitäviin, mahdollisesti rikkaisiin, toisia alistaviin henkilöihin, ei pois lähteminen tulisi mieleesikään. Voisit jopa houkutella uusia tulijoita alueelle. Jos taas olisit syntynyt alistettujen joukkoon, tai olisit vaikka väliaikaisesti joutunut siihen, voisit mahdollisesti haluta taistella paikan päällä oikeuksiesi puolesta, tai ajatella lähteväsi vain väliaikaisesti muualle odottelemaan aikojen muuttumista. Jos olisit paikallisen mielipiteen mukaan halveksittu rikollinen, haluaisit varmaankin pois. Jos taas olisit nainen, kuuluisitpa mihin joukkoon tahansa, todennäköisesti harvemmin haaveilisit lähtemisestä. Vielä ankeampi tilanne olisi, jos olisit lukutaidoton nainen, silloin ei mustan kaavun alla päähän edes pälkähtäisi reissuun lähtö, ei myöskään suurta lapsikatrasta hoitaville, yksinäisille leskinaisille jne. jne. Yksilöllinen haluaminen on länsimaissa itsestään selvyytenä pidetty taito, jota ei kuitenkaan opita silloin, jos vaihtoehtoja, tai mahdollisuuksia haluamisen oppimiseen ei koskaan ole ollut.

  • Jussi Kuosmanen

   Helkkarin hyvin sanottu. Juuri noinhan se oikeassa elämässä taitaa olla. Ihmiset juuttuvat tilanteeseensa – oli se mikä tahansa – ja se estää kehityksen.

 • Salli

  Herra presidentti, tämä on sitä tolkun puhetta!

Kommentointi on suljettu.