Vääryys!

Huuto alkoi. Taas. Nyt kiljumme kilpaa veroparatiisihuijareista. Vääryys on jälleen paljastunut! Laskelmieni mukaan se on miljoonas elinaikanani. Luulin jo tottuneeni niihin, mutta ei niihin ennen kuuroutumistaan totu.

Valtaisa yllätys, pommi suorastaan, on tällä kertaa se, että valtaapitävät ja rikkaat piilottelevat rahojaan. Huikea uusi tieto. Eikö niillä ole omatuntoa? Häpyä? Sydäntä? Mitään?

Tehdäänpä heti ärsyyntymistesti, että päästään oikeaan vireeseen. Ajattele Björn ”Nalle” Wahlroosia. Toista ääneen:

Ihailen Wahlroosin charmia ja olen vilpittömästi iloinen hänen menestyksestään. 

Mitä? Meinaako sanat juuttua kurkkuun? Verenpaine kohoaa? Tuohan on samaa kuin jos laittaisi tarkoituksella kalanruodon kurkkuunsa. Vähemmästäkin tukehtuu. Varo! Vitutukseen voi oikeasti kuolla.

Tämmöstä se on. Täällä ajassa. Pöyristymistä pöyristymisen jälkeen. Sitten vielä ihmetellään korkeita sydänkuolleisuuslukuja… Ketuttaahan tuo oikeasti. Tuollainen puliveivaus ja kieroilu. On vääryys, että vääryyksiä on.

Kokeillaan toisenlaista mielentilaa. Palautumista järkevillä täsmätoimenpiteillä. Toista ääneen:

Eroan kirkosta, äänestän kommareita ja lakkautan tilini Nordeassa! Vittu.

No nyt jo hieman helpottaa. Mielikuvaharjoittelussa on puolensa. Siinä sai kaksi jumalaa kerralla korvilleen, niin että santa pankin lattialla pölisi ja taivaassa huokailtiin. Oppivat, saakelin nuljut, mitä tarkoittaa kansan karttuinen käsi…

Mutta, mutta.

Ette sellaista vääryyttä muista historian kirjoista, kun keisari Nero poltti koko Rooman?  Tai Stalin tapatti kymmenen miljoonaa? Tai… Mao Tse-tung, tapettuaan nälkään kolmekymmentä miljoonaa, halusi joka yöksi uuden kaksitoistavuotiaan maalaistytön? Että vatikaanissa ja lestadiolaispiireissä sotkeuduttiin kuoripoikiin ja naapurin lapsiin?

Sitä minä vain, että eipä taida ihmiseen olla luottamista oli hänellä valtaa vähän tai paljon, tai edustipa hän mitä ismiä tahansa. Sama pilaantuminen tapahtuu, jos rahaa kertyy ruokalaskua enemmän, eli ihmisestä tulee kapitalisti.

Valta nousee päähän aina ja yhtä kusipäiseksi tekee liika raha. Eikä uskovaisiinkaan voi luottaa. Että vähempivaltaiset, köyhemmät ja epäuskoiset joutuvat pöyristymään vuosisadasta toiseen.

Oletteko oikeasti kuulleet ihmisestä, jolle valta, raha tai mikään ei nouse päähän? Tunnetteko läpikotaisin vilpittömän ihmisen? Tunnetteko rikasta, joka olisi umpirehellinen? Tunnetteko ylipäätään KETÄÄN, joka olisi umpirehellinen? Kehitysvammaisia ei lasketa.

Joo, en tunne minäkään.

Opetus: Kun ei usko ihmisestä kovin kummoisia, ei pety hänen tempuistaan – eikä itse teeskentele kunniallista.

Pari karua esimerkkiä teeskentelystä:

Antti Rinne kertoi, että demarit siirtävät rahansa Nordeasta, koska eivät voi pitää niitä niin kierossa pankissa. No, varmaan sitten lakkaavat kättelemästä ruotsalaisia aateveljiäänkin, sillä:

”Ruotsalaislehti Expressen on laskenut yhteen Göran Perssonin, 67, ja hänen kanssaan samaan aikaan vallassa olleiden demareiden tulot.
13 entistä ministeriä, valtiosihteeriä, lehdistövastaavaa ja kansanedustajaa ovat Expressenin mukaan tienanneet yhteensä yli 252 miljoonaa kruunua sen jälkeen, kun he ovat jättäneet poliittisen uransa taakseen. Heidän yhteenlasketut tulonsa ovat nousseet huimaan 27 miljoonaan euroon.
Kun Expressen yritti vierailla Perssonin kotona kysyäkseen häneltä ruotsalaisen yhteiskunnan luokkaeroista, tämä uhkasi soittaa poliisille.”

Että on sitä puliveivattu demarileirissäkin. Ja vielä pyhimysten maassa, Ruotsissa. Edellä mainittujen rahat ovat juuri Nordeassa. Ja Pysyvät.  Ay-liikeen verorahakuppausta en viitsi edes mainita. Ketä kiinnostaisi muutama vaivainen veroton milli? Jos haluatte, palauttakaa mieliinne tästä linkistä.

Ja eikun pahenee hurskaiden hurskastelu:

Tiedätte Äiti Teresan? Joo, pyhimys on. Aivan kohta. Kanonisoidaan pyhimykseksi tämän vuoden syksyllä. Tarkoittaa, että maailman vilpittömin ja puhdasmotiivisin ihminen lienee kysymyksessä.  Sai jopa Nobelin rauhanpalkinnon. Keräsi paljon rahaa köyhien auttamiseksi. Ei vain auttanut oikeasti juuri ketään. Kalasti lähinnä sieluja saattokodissaan. Vastusti aborttia ja ihannoi köyhyyttä. Kummassakaan ei ole mitään järkeä.

Äiti Teresan keräämät rahat käytettiin pääosin hänen mukaansa nimettyjen luostarien rakentamiseen. Tätä varten äiti Teresa otti vastaan lahjoituksia myös talousrikollisilta ja esimerkiksi Haitin diktaattorisuvulta Duvaliereilta, joiden hallintoa hän kiitokseksi kehui. Äiti Teresan Rakkauden lähetyssisaret -järjestön tilintarkastukset ovat salaisia yhä tänäkin päivänä.” (linkki)

” Toimittaja Christopher Hitchens on tutkinut pyhimykseksi julistetun elämää. Hänen löytöjensä  perusteella on selvää, että äiti Teresalle myönnetty Nobelin rauhanpalkinto on samanlainen floppi palkinnon historiassa kuin  lobotomian keksimisestä António Monizille vuonna 1949 myönnetty lääketieteen Nobel.”

Että kannattaako ihmiseen luottaa? Kannattaako hämmästyä miljoonannen kerran hänen tekosiaan?

Entäpä, jos seuraavasta vääryydestä lukiessaan vain toteaisi: No niinpä tietenkin.

Jussi Juhani

Kommentit

  • Veikko Kastinen

    Asiaa kirjoittelet Jussi Juhani. Hyvä on olla kun ei ole miljoonia, joita pitäisi piilotella.
    Vitutukseen voi tosiaan kuolla. Suuttumuksesta saa seuraavana päivänä itselleen nuhan. Ahneuteen tukehtuu, tulee sairaus joka tukehduttaa. Kannattaa olla varovainen.

  • Juhani

    Öö. Tekeekö se siis jotenkin vääryyden pienemmäksi jos siinä ei ole mitään uutta?

Kommentointi on suljettu.