Valkoisen miehen hirmuiset edut Suomessa

Rosa Meriläinen twiittasi: ”Aivan kuten kaikki me valkoiset hyödymme valkoisten etuoikeuksista, myös kaikki miesoletetut hyötyvät sukupuolestaan.”

Vai niin. Kaikki tarkoittaa jokaista. Myös minua. Vai niin vielä toisen kerran.

Mut kun en vittu oo hyötyny mitään. En kummastakaan mainitusta ominaisuudesta. Tippakaan. Ja mitä helvattua tarkoittaa miesoletettu?? Onko se taas sitä naurettavaa uuskieltä, jossa ei saa sanoa tyttöjä tytöiksi ja poikia pojiksi, koska yksi sadastatuhannesta on jokin ihme poikkeus ja tämä poikkeus voi loukkaantua, jos enemmistö puhuu omista asioistaan?

Mutta hetkinen… malttia Kuosmanen, malttia. Älä kiihdy. Se ei tee hyvää sydämelle.

Koska Rosa on niin viisas ja kunnioitan kaikkia viisaita, niin on rauhallisesti tutkittava onko tuossa sittenkin perää. Siis henkilökohtaisella tasolla. Sitä en epäile, etteikö joku valkoinen jossakin ole saanut paljonkin etuja ihonväristään ja joku jossakin palleistaan. Mutta että meikäkin. Sillä viisaan Rosan ”kaikki” tarkoittaa aivan kaikkia ja meikäkin kuuluu kaikkiin.

Niinpä yritän pinnistää muistiani. Jospa sittenkin olen hyötynyt siitä, että olen savolainen, pottunokkainen, pienikokoinen valkoihoinen mies, jolla on ohut hiuslaatu. Pinnistetään.

(Parin tunnin pohtimisen jälkeen) No, on ne edut ainakin aika vähiin jääneet, kun ei sitten millään tullut yhtään mitään mieleen..

Näin ei ole käynyt ainakaan naisasioissa tai ammatillisesti. Eikä edes urheilussa. Ja onko sitä ihmisellä muuta elämää? En kuolemaksenikaan muista esimerkiksi törmänneeni naisiin, jotka olisivat sanoneet: Voi sinä ihana valkoihoinen miehekäs Jussi, en voi vastustaa sinua! Kaadun syliisi, koska olet valkoinen mies.  Ihan muista syistä ovat lähestyneet, jos sellaista on ylipäätään tapahtunut.

Koulussakaan en siitä hyötynyt, vaikka olin ihan vitivalkoinen poika, kun minut potkittiin kolmetoistavuotiaana sieltä mäkeen. No joo, jos olisin ollut musta tyttö, ehkä se olisi tapahtunut vieläkin aikaisemmin. Mene tiedä, mutta epäilen. Rautavaaralla ei ollut vakiintuneita käytäntöjä sellaisesta, koska siellä ei ollut muutamaan tuhanteen vuoteen nähty mustia tyttöjä.

Armeijakin piti käydä. Se piti käydä juuri siksi, koska olin valkoinen mies. En laske sitä eduksi. Sisareni, joka on ihan oikea nainen eikä oletettu sellainen, ei joutunut sinne. Eikä hyvä ystäväni Valdekaan, joka ei ollut ihan yhtä valkoinen, mutta oli jo eläkkeellä, vaikka oli saman ikäinen ja vähintään yhtä terve kuin minä.

Kunnon töihin en nuorena miehenä päässyt ja se johtui meidän kaikenväristen alkuasukasmiesten yhteisestä geneettisestä ominaispiirteestä: huonosta viinapäästä. Tutut naiset kyllä pääsivät, siskoni myös. Ja Valdellakin oli joitakin bisneksiä.

Urheiluraa koripallon tai pikamatkojen parissa en tullut harkinneeksi, joten en osaa varmaksi sanoa, olisinko siellä hyötynyt ominaisuuksistani, joista tärkeimmät siis ovat tuo valkoisuus ja oletettu mieheys. No, myöhemmin kyllä pärjäsin kilpatanssissa. Mutta vaimoni pärjäsi yhtä hyvin, vaikka on nainen. Että tasapeli meidän perheessä. Paitsi palkassa. Vaikka minäkin hankin kohtalaisesti, vaimoni hankkii huomattavasti enemmän.

Minä en siis katso hyötyneeni ihonväristäni enkä mieheydestäni. Ja jos ihan rehellisesti tuntojani tutkin, niin enempi on haittapuolelle mennyt..

Hetkinen! Olisiko se sitten ollut sukuni, jotka myös ovat valkoisia ja joiden joukossa on myös miehiä, ne hyötyjät?

Ukkini kertoi nilsineensä nälkäänsä petäjän kuorta useana vuotena nuoruudessaan.  Ehkä juuri se on ollut valkoisen miehen etu tässä maassa.  Että on ylettänyt vuolla korkeammalta kuin nainen? Tai ehkä isälläni ja niillä muilla valkoisilla suomalaismiehillä oli talvisodassa suurikin etu valkoisesta naamastaan. Suojaväri nääs. Ei erottunut pakkaslumesta kovin hyvin.

Anteeksi Rosa. En keksinyt mitä etuja minulle on tässä nimenomaisessa maassa siunautunut valkoisuudestani ja oletetusta mieheydestäni. Mutta on niitä oltava, koska Sinä niin sanot. Jospa en vain ole vielä tyhjentänyt etuustiliäni… Ehkä se on siinä, että todennäköisesti kuolen huomattavasti keskimääräistä naista nuorempana. Jep. Siinä sen on oltava! Olen nimittäin niin kyllästynyt miesten eduista jauhamiseen, että tuon katson voitokseni.

Jussi Juhani

PS. Uskon, että Rosan ja muiden edistyksellisten toimesta Suomeen saadaan lopulta aikaiseksi vihreäihoinen hermafrodiittinen rotu, joka kykenee lisääntymään itsensä kanssa. Iloitkaamme siitä jo etukäteen.

Kommentit

 • ulla

  Naisena minä hyödyn tässä maassa valkoisuudestani. Saan elää maassa maan tavalla ja se on helppoa. Olen asunut myös mm Saudi Arabiassa ja Sri Lankassa, joista kummassakin piti elää maassa maan tavalla ja se oli todella vaikeata. Se oli kovin erilaista kuin tässä maassa maan tavalla. Mies en koskaan oletettavasti ole ollut, joten siihen puoleen Rosan kannanotosta en ota kantaa. Enkä Jussinkaan. Uskon, että hänellä on Rosaa ja minua enemmän henkilökohtaista kokemusta miehenä olemisesta.

 • Arjupa

  Työlpaikan (valtion virasto) hyväsisko-järjestelmä on taannut viime aikoina, ettei miessukupuolesta ole ainakaan ollut hyötyä. Kaikki nykyisen esimieheni palkkaamat henkilöt parrempipalkkaisiin hommiin ovat olleet naisia, vähäisemmällä koulutuksella ja kevyemmällä kokemuksella (ja nuorempia), joten suksikoot Meriläinen en viitsi sanoa minne.

  • M

   Työpaiksn saa pätevin. Väitteesi siitä että ne saisi vähemmän pätevä nainen, kertovat että olet kuspäinen mies.
   Sinun etusi on, ettet tunaroinnistasi huolimatta ole vielä tullut irtisanotuksi.

 • Tilitalitittan

  Vertailun vuoksi voisi myös tutkia mitä etua olisi valkoisesta ihonväristä vaikkapa Somaliaan tai Nigeriaan muutettaessa. Jään mielenkiinnolla odottamaan tuloksia.

 • Olli Espanjasta

  Valkoisen miehen edut saat heti käyttöön kun menet Valden kanssa Puikkariin.
  Valde odottelee siinä ulkopuolella veljiensä kanssa kun sinä lyhytjalkaisena tanssit sambaa sisällä.
  Jussi ei vaan taida nähdä etuja etuviidakolta.

 • M

  On loukkaavaa väittää, että työkyvyttömyyseläkeläinen olisi terve. Seula on niissä asioissa melkoisen tarkka, itse sairastin 10 vuotta ennenkuin eläkepäätöksen sain.

 • juukels puukels

  Jos vaikka Jussi googlaisit ensin vähän että minkälaisista eduista on oikein kyse, ennen kuin kirjoitat tälläistä bullshittia. Lähde vaikka sellaisesta ajatuksesta kuin ”Kuinka monta kertaa olen yksin kotimatkallani joutunut pelkäämään tai olemaan edes varuillani?”. Lieneekö vastaavia tarvinnut montaa kertaa elämässäsi miettiä?

 • sepesusi

  Jussin kuuluukin kirjoittaa tällaista savolaista ”totuutta”…se lienee sitä savolaista huumoria???

 • Timpa

  Se tuo Roosa jos kokeilisi joskus tehdä ihan oikeita töitä, jäisi tuo jonniinjoutava suunsoitto vähemmälle.

 • Jeppe

  Mainio kirjoitus. Rosa psykooseissaan luultavasti keksimässä jo jonkinlaista vastahyökkäystä, olethan valkoinen heteromies Suomesta. Siis yhteiskunnan syöpää vuonna 2017. Jotain väärää me olemme kuitenkin tehneet alistetuille viherfeministeille, viimeistään sitten pelkällä olemassaolollamme. Helpompi vaan kaikkien uhriutua

 • Rosa Kuosmanen

  Ei kolumnisti ole blogistia pahempi tai päinvastoin – musta kylki kummallakin. Niin Meriläinen kuin Kuosmanenkin pelaavat stereotypioilla sanaillen kumpikin omasta mielestään ”viksusti”.

  Mutta kun se ”viksu” sanailu ei itsessään kanna juuri mihinkään asian puuttuessa. Kumpaakin kovasti harmittaa milloin mikäkin – tai ainakin he molemmat kuvittelevat riittävän määrän lukijoita harmistuvan näistä asioista ja saavansa niistä länkyttämällä vähän hilloa puuroonsa.

  Todellista sanottavaa kummallakin näyttäisi olevan kovin vähän – mutta sehän on tyypillistä niin savolaisäijille kuin femoblogisteille. Silti kummallekin riittää höynähtäneitä faneja.

Kommentointi on suljettu.