Yleislakkoon suomalaiset!

Yleislakkoon suomalaiset! Ei tässä muu auta. Pysäytetään kerta kaikkiaan tämä maa. Laakista. Jokainen jää heti huomenna himaan. Työpaikalle ei mee kukaan ainakaan viikkoon. Ja miks muka seuraavallakaan? Riitti tämä herrain kiittämättömyys. Nyt otetaan jengille laatuaikaa. Löhötään sohvalla ja katsellaan telkkaria… Ai niin, mutta eihän sieltä tuu mitään, kun nekin on tietysti lakossa.

No kaduille sitten. Otetaan kaupunkitila haltuun. Biletetään. Workshopeja, jonglöörausta ja rummun lyöntiä. Mageeta semmonen. Vähän kuin koko kansan Pride. Syödään hodareita ja dokataan kaljaa. Ai niin, mutta eihän niitä saatana saa mistään, kun snägärit ja kaupat on kans yleislakossa. No vittu me jotain keksitään.

Maalataan koko helvetin city täyteen graffiteja ja tageja. Eiköhän tuu mielipide selväksi. Ai niin, mut kun maalikaupatkin on kiinni… Kai nyt jokaiselta löytyy himasta rautasulfidia ja ruisjauhoja? Niistä saa keittämällä punamultaa. Joo, keittolevyt ei tietty toimi, kun sähkölaitos on lakossa, mutta onnistuu se nuotiollakin. Kai tässä sentään osataan tulet tehdä? Eikä pillit ulvo, kun palolaitoskin on lakossa.

Hillutaan kunnolla, koska myös skoudet pysyy himassa. Jos joku satunnainen rikkurikyttä tulee urputtamaan, niin ei sen etälamautin toimi kuitenkaan kuin kerran. Ei voi ladata sitä, se vitun sähkölaitos nääs… tuota… ei sitten taida kännyköitäkään voida? No hei, kuka muka tarvitsee kännykkää yleislakossa? Ei kantsi tarvita. Operaattorit on lakossa, nettisaitit kiinni… mut siellä on alistettuja duunareita kans ja nehän on kaduilla meidän kaa, joten eiköhän ne välitä viestit manuaalisesti. Tai jotenkin.

Vienti pysäytetään satamaan. Loppuu elvistely riistäjiltä kun pannaan tavarat jumiin. Joo, vaikka ei taida olla paljon vietävää, kun kaikki tehtaat ovat lakossa, rautatieläiset ja kuljetusliikeet. Tekemättömät tavarat jää tehtaille. Tai siis, no niin… ainakin vienti on silloin tosijumissa, jos ei oo vietävää.  Eikä sen puoleen tuotavaakaan. Kuka vittu Ikeassa käy muutenkaan? Eikä se oo edes auki yleislakon aikana. Siinä on hattuun lippa EK:n öykkäreille. Alkaa optiomiestä itteään hikoiluttaa, kun ei kerta työläisen hiki kelvannut.

Tää nimittäin oli paskatemppu, tää Sipilän. Palkansaajilta leikattiin taas. Onko siitä tullut joku maan tapa, saatana? Vähän väliä viedään saman ryhmän etuja. Työtä tekevien. Edellisestä kerrasta ei oo kuin vasta 70 vuotta. Työnantajat pääsee taas kuin koira veräjästä. Ne eivät menetä mitään. Ne ei koskaan menetä. Lakon aikanakin säästävät palkkakuluissa saatanasti.

Tai kai ne ovat menettäneet sen työn antamisen mahdollisuuden, kun ei oo ollu mitä antaa, mutta se on eri juttu. Sekin nyhdetään lopulta duunarin selkänahasta. Se, ettei oo antaa työtä. Pitääkö tässä duunarin vielä keksiä työnantajan puolesta työtkin, prkl? Työttömätkään eivät menetä mitään, kun eihän niillä oo sitä palkkaa, josta leikata. Kyllä ne aina käy vain palkansaajan pussille, tämmöset yhteiskuntasopimukset. Joku roti tähän on saatava.

Eiköhän Sipilän kellossa käki vaihdu, kun muutama viikko vain hengaillaan ja vedetään lonkkaa koko Suomi. Onhan tuo nähty Kreikassa. Siellä ei herroja kumarrella. Lakkoon heti, jos alkaa vituttaan. Ja eikö muka oo kannattanu? EU työntänyt jo pari sataa miljardia euroa hynää niille. Ja lisää on tulossa. Se on kansallinen lottovoitto; ei tarvii tehdä mitään ja fyrkkaa tulee. Jos Suomen herrat ei hiffaa edes noin yksinkertaista ansaintalogiikkaa, niin kyllä on taas typerimmät valittu eduskuntaan. Niin kuin vittu onkin.

Jussi Juhani

 

Kommentit

  • Höpönhöpön

    Suomi nousee tekemällä enemmän töitä (ei kelvannut) tai tekemällä pienemmällä liksalla. Tämä on tosi. Ihmeellistä on, että kansasta niin suuri osa kuvittelee, että jossain on se ”suuri hillopurkki”, josta voisi loputtomasti ammentaa. Itse on marjat kerättävä, joka ikinen? Onko vaikea ymmärtää?

Kommentointi on suljettu.