Yllätys! Sipilän pipo olikin laillinen

Nyt se on sitten ratkaistu. Pääministeri Juha Sipilän pipo oli ihan laillinen. Ja vaikka siihen olikin painettu jonkin firman nimi, se katsottiin silti vain päähineeksi. Pipoa ei todettu porvarillisen riiston välineeksi eikä sillä uhattu työttömiä, pieneläkeläisiä, vanhuksia, yksinhuoltajia, maahanmuuttajia eikä lapsiperheitä.

Toki eduskunnan oikeusasiamiehen tuoreessa päätöksessä, koskien Sipilän Kateragatea, ei mainittu pipoa erikseen, mutta uskon ratkaisun koskevan myös sitä. Sillä kaikki alkoi piposta. Aikoinaan media todella ahkeroi tuon kiihottavan päähineen ympärillä. Ja jopa Ville Niinistö, kansakunnan virallinen moraalisäteilijä, paheksui sitä.

Ja sitä uutisoinnin riemua pipogaten ollessa kuumimmillaan! Reipas ja aina asiallinen uutismedia, Iltalehtikin, etsi viime syksynä vaivojaan säästämättä sopivan professorin lausumaan asiantuntemuksen painavia sanoja piposta, josta – vaikka oli vinossa – tarkkasilmäinen pystyi kuin pystyikin erottamaan tekstin: Terrafame.

Siinä syksyisessä Iltalehden jutussa päähineasiantuntija, puheviestinnän professori Pekka Isotalus, totesi loppulausumanaan: … Kysymys on siitä, onko se pääministerille sopivaa toimintaa.

Siis pipon pitäminen?

Vielä syksyllä en viitsinyt lukea juttua. Samasta syystä miksi en lue Aku Ankkaakaan. Nyt luin. Luin, koska mielenkiinto asiaan heräsi uudelleen eduskunnan oikeusasiamiehen antaessa Sipilälle putipuhtaat paperit pipokouhua seuranneesta Sipilä/Katera/enot-serkkupojat-kumminkaimat –kohusta.  Pakko myöntää, että  pipojutut ovat mediahistoriallisia helmiä. Taidan laatia niistä leikekirjan lapsenlapsilleni.

Katera-tapauksessa kantelijoita Sipilää vastaan oli peräti 22 kappaletta. Määrä on suuri. Jopa nelinkertainen verrattuna kommareiden vappukulkueen osallistujalukuihin. Se laittaa ihmettelemään miten upea kansakunta me olemme. Meiltä löytyy tarmoa pistää herrat ojennukseen. Donald Trump olisi jo linnassa tässä maassa.

Ehkä Sipiläkin pian on. Kantelijat eivät nimittäin tyydy päätökseen, vaan hakevat valitusoikeutta ylemmistä oikeusasteista. En tosin tiedä mitä ne ovat. Mutta jos valmista ei ole, niin kai sellaisen voi perustaa? Vaikka kansalaisaloitteella? Ihan vain Sipilän pipoa varten.

Jussi Juhani

Kommentit

 • Niinistölle asiaa

  Viillee tuu meediiaan, piipostaa on aasiaa!

 • tuulamyriam

  Vali vali jatkuu, kun on kerran päätetty jo ennakkoon, että on se syyllinen. Pakko olla!
  Ei viitsi edes kunnolla vastata, vain 8 sekunttia ja 17 sanaa, kun kysyttiin eduskunnan asiamiehen päätöksestä, valittaa Parkkonen, viestinnän ammattilainen.

  • Niinistölle asiaa

   Sipilällä oli oikeasti kiire. Hän oli iltapäivällä Jyväskylässä muuraamassa keskussairaalan peruskiveä. Pikku juttuhan se Jyväskylän vierailu toki oli: vain reilun neljänsadan miljoonan rakennushanke, joka kestää vuosia. Kyllä Parkkosen olisin pitänyt vastaukset saada: muuraustilaisuuden osallistujat olisivat sen verran voineet odottaa!

  • Jussi Kuosmanen

   Parkkosen tekstiin on ängetty sellainen määrä tekopyhyyttä, että siihen pystyy vain ammattilainen.

   • Niinistölle asiaa

    Jos minä olisin Parkkosen äiti, sanoisin, että poika, poika, nyt lopetat nuo lapselliset nillittämiset, sillä niillä vain nolaat itsesi ja vähän äitisikin.

 • Mustamies

  Näkihän sen jo pääministerin nuamas, että hiän on erittäin tyytyväinen mies.
  Kenenkähän neuloma se pipo oikeesti on ?
  Pitäs siihen laittaa vielä tupsu tai pari, niin sitten se näkys Talvivaarasta aika edäs, ehkä ihan Intiaan asti !

 • ennakkotieto

  Oikeusasiamiehen syvällisesti pohdittu ja pilkuntarkasti harkittu ratkaisu antaa pääministerille oikeuden myöntää kesän korvalla Terrefamelle lisärahoituksen 100 miljoonaa euroa valtion varoista.

  • Pave

   Ja syksyllä toiset 100 miljoonaa, kun nyt piikki on taas auki.

 • Kirsti Viljamaa

  Voi näitä päiviä! Pitääkö nyt pipostakin kirjoittaa runo. Antakaa nyt, hyvät ihmiset, pääministerin olla rauhassa ja tehdä työtään normaalina ihmisenä.

Kommentointi on suljettu.