Kesä on täällä – malja sille!

”My body is a temple
And tonight I’ll tear it down!”

Turbonegro: Wasted again.

Suurelle osalle suomalaisia viikonloppu merkitsee rentoutumista. Osalle rentoutuminen on synonyymi ryyppäämiselle. Kirjoituksen aloittava lainaus kertookin jotain siitä, mitä se voi merkitä kropalle. Tai ainakin se tuntuu siltä seuraavana aamuna. Hallitus päätti vähän vapauttaa alkoholilakia, mistä syystä alkoholin haittoja hoitavat ja tutkivat henkilöt ovat olleet huolissaan. Todelliset seuraukset näemme tulevaisuudessa. Vastuuta sysätään nyt enemmän kuluttajille, vaikka eihän se juomien saaminen ennenkään niin tavattoman vaikeaa ollut. Mutta minähän tiedän omat rajani ja osaan pitää huolta itsestäni!

Alkoholittomia juhlajuomia on jo todella hyvin tarjolla. Nyt, kun kodeissa valmistellaan taas unohtumattomia kesäjuhlia ja  hekumoidaan elämän huippuhetkiä odotellessa, voimme valita, että juhlat todella ovat unohtumattomat. Parhaat hetket tallentuvat muistiin kirkkaina, sumeat hetket ovat jotain ihan muuta.  Monessa juhlapöydissä komeilevat jo terveellisemmät raakakakut ja juomapuolella ollaan tulossa perässä. Nyt on trendikästä olla terveysintoilija! Kokeile onnittelujuomana esimerkiksi kuusenkerkkäjuomaa, koivunmahlajuomaa tai Louhisaaren juomaa. Tai tätä hempeän väristä sesonkidrinksua:

IMG_3215

Raparperimalja:

500 g raparperinvarsia

2 tähtianista

2,5 dl sokeria

1,5 litraa vettä

1 luomusitruuna

Paloittele raparperit reiluiksi paloiksi ja lohko sitruuna. Heitä kattilaan sokerin, tähtianisten ja veden kanssa. Kiehauta ja keittele sitten hiljalleen noin tunti. Siivilöi ja pullota. Nauti jäähdytettynä.

Vinkki! Jäädytä jääpalojen sekaan syötäviä kukkia tai lehtiä ja saat kauniin yksityiskohdan juhlajuomiin. Esimerkiksi orvokit, poimulehdet ja koivunlehdet toimivat.

Jos kaipaat vinkkejä kevään juhlavalmisteluihin käy vilkaisemassa herkkuihin ja hyvinvointiin keskittynyttä blogiani:

http://mokkavenus.blogspot.fi/