Korppi korkealla jepardi

Kun katselee erään Korppi korkealla -lastenrunokirjan kansikuvaa niin lintubongarit eivät saa bongausmerkintää korpista mutta kuitenkin ehkäpä naakasta. Kyseessä on uusi lastenrunokirja joka on jo 34. lastenkirja jonka Toomas Väätämöinen on julkaissut muttei tuolla taiteilijanimellä kuitenkaan kun olen kaikki väsäämämme kirjat täältä blogikuvauksesta löytyvällä blogikirjoittajan nimellä julkaissut. Ja on joissakin lastenkirjoissa myös puolison nimi näkyvillä mm. kannessa sillä hän on piirtänyt kuvia kanssani näihin muutamiin lastenkirjoihin.

Valokuvat halusin laittaa Korppi korkealla -kirjaan vain omia näppäämiäni kuvia. Ja ei löytynyt korppikuvaa mutta hyvä aiheeseen sopiva naakkakuva kuitenkin löytyi joten ei muuta kuin toi kuva kanteen ym. ja keksimään tähän kirjaan enemmän tai vähemmän hyvä selitys asialle.

Tähän kirjan nimikkorunoon liittyy jännä kertomus joka oikeasti on totta. Nimittäin korpin bongauksesta ja asian voi lukea Korppi korkealla -runosta. Mutta vaikka mm. kansikuvaan siis on löytänyt tiensä naakka niin bongaus on todistettavasti ollut kuitenkin Corvus corax siis korppi.

Heiiii niin mutta missä runoesimerkkejä tästä lastenrunokirjasta? Noo paljon uusista tämän lastenrunoblogin runoista löytyy Korppi korkealla -kirjasta.

Mutta asia joka kuitenkin on varmaa
on että tämä naakka ei haluaisi olla vain arkisen harmaa
vaan Toomas Väätämöisen bongaama korppi!

PS. Tämä riimittely ei ole tossa uudessa kirjassa vuan vuan tässä blokissa