Lastenrunokirjoista voan tuassiisa

Jopas on rivakkaa laskettelua ylämäkeen ja hiihtohissillä mäen juureen. Niinku että mittee? Eipä tän kummempaa kuin että huomasin että tässä kuussa täytyy olla jo 32 päivää kun yhtä mones lastenkirja näki päivänvalon.

Uuden lastenrunokirjan nimi on sateenkaarilintu – tämän nimikkorunokin löytyy täältä Mualiman parraat lastenrunot -blogista ja myös joitakin muita kirjan sivuilla näkyviä lastenrunoja. Laitampa tähän juttuuni nyt esimerkkirunon kirjasta. Tai empä laitakaan kunhan narrasin huvikseni. Heh. Ai ee nyt naarata. No löytyy niitä lastenrunoja täältä blogista niin kuin jo kirjoitin.

sateenkaarilintu-kirjan väsääminen kirjaksi sujui aiemman julkaisun Töpökatin joulu -kirjan kanssa lähes identtisesti joten en tästä nyt kirjoita enempää. Jos jotakuta kiinnostaa lukea miten niin blogijutussani Lastenrunokirjoista vuan löytyy tarkemmin aiheesta. PS. Jutusta löytyy myös hieno Lucky Luke -vertaus.

Olen lintubongari mutta vain lintuharrastaja jos tarkennan. Tällä hetkellä toukokuussa kun jo ollaan niin taitaa olla vain jotain 17 ehkä olisi jopa 20 varmaa näköhavainnoilla varmistettua eri lintulajia tälle vuodelle. Ja olen harrastanut digiscopingia jossa kuvataan kameralla kaukoputken avulla lintuja (ym. eläimiä jos käy säkä). Mutta nykyisin kuvailen lintuja vain digipokkarin avulla jossa on riittävästi zoomia. Näppärä kantaa mukana kun kuvailee.

Niin olen viimeisimpiin julkaisemiini lastenrunokirjoihin (kuusi kpl eri kirjoja) laittanut kirjojen sivuille vain itse näpäyttämiäni kuvia (yhteensä kaksi kuvaa oon tosin näihin lastenkirjoihin tainnut ostaa nettikuvatoimistosta). Kun reiluun pariinkymmeneen ekaan lastenrunokirjaan ostin melkein kaikki kuvat nettikuvatoimistoista. Itte ollaan piirrelty kuvat kolmeen lastenkirjaan. Ja olen lastenrunokirjoissa laittanut kuvan uskollisesti joka runon yhteyteen. Joten onhan kuviakin kertynyt kirjoihin jonkinmoinen määrä.

Mutta sateenkaarilinnusta en ole ainakaan vielä onnistunut näppäämään yhtään kuvaa. Vaikka olen kolunnut kameran kanssa Singaporessa ja Indonesiassa mm. niin eipä ole näkynyt yhdessäkään kameran kuvassa. Missähän moiset linnut oikein piileskelee? ;-) Olisin sateenkaarilintu-lastenrunokirjaan kuvan sateenkaarilinnusta toki muutoin laittanut. Nyt pitää tyytyä lukemaan kyseisestä nimikkorunosta että mistähän taikka keneltä kuva oikein löytyis ;)

Olisikohan yksinkertaisempaa näpäyttää kuva vaikka paratiisilinnusta…….