Lastenrunokirjoista vuan

Niin ei tän kummempaa kuin 31. (joulu)kalenterin luukku juuri aukesi ja täältä löytyi mikäs muu kuin uusi lastenrunokirja! Miksi joulusta nyt jo pääsiäisen lähestyessä mainitaan, siksipä siksi kun uuden kirjan nimi on Töpökatin joulu – lastenrunoja

Kertoilenpa hieman tämän kirjan toteutuksesta. Nimittäin tämän osittain jouluisan teoksen valmistin alusta hienosäätöä vaille valmiiksi noin puolessa päivässä! Eiks oo nopeeta touhua. Lucky Luke on varjoakin nopeampi lännen sankari. Jos jotain vertailukohtaa vaikka. Ilmeisesti siksi tämä tämänniminen lastenrunokirja ei ilmestynyt joulumarkkinoille vaan jo nyt alkukeväällä vai talveako vielä tämä ois. Täällä Iisalmen korkeudella vielä voi sanoa että talvee on.

Oikeestaan yksinkertaista ja noppeeta tämän uuden lastenrunokirjan valmistaminen oli kun oli jo valmis sapluuna. Siis nätiksi havaituilla kansilla joihin vain tartti vaihdella värejä, tekstit ja kannen kuva. Eikä siis tarttenut tällä kerralla mitään luovaa uuden kansiformaatin keksimistä (neljä viimeisimpää kirjaa tällä formaatilla oon työstänyt). Ja kirjan sivut myös samantyylisellä formaatilla jollaisella oonkin näitä lastenruno/lorukirjoja valmistellut useamman jo.

Mut lastenrunot ja joulurunot olivat valmiina jo joten tämä taisi hieman nopeuttaa kirjan valmistumista. hiihoo. No kyllä yhtä lastenrunoa piti korjata että ompi julkaisukelpoinen ja muutamissa runoissa välimerkkejä viilailla.

Summa summarum lastenkirjat; kun tämä tietty kiinnostaa lukijoita lähes yhtä paljon kuin blogin kirjoittajaa. Siis yhteensä olen julkaissut 2010 lähtien 31 lastenkirjaa, joista 28 lastenruno-/lorukirjaa, 1 kpl lastensatukirja, 1 kpl runollinen lastensaturomaani ja 1 kpl lastenvitsikirja.

Siis voisiko sanoa että ei se laatu vaan määrä. Vaikka toisaalta ei pidä laatua vähätellä kun muistutuksena tämä on Mualiman parraat lastenrunot -blogi joka pitkälti perustuu julkaisemiini lastenrunokirjoihin.

Nyt varmaan olisi jokin näyterunon aika tässä kirjoituksessa mutta säästän teidät lukijat tällä kertaa tältä.

PS. Tämän uuden Töpökatin joulu -kirjan runojen lukeminen onnistuu kyllä kun tsekkaa missä runoissa on maininta tästä kirjasta täällä lastenrunoblogissa. Tosin joulurunojen yhteyteen en ole laittanut tätä merkintää.