Arkipäiväinen lähimmäisenrakkaus

Montako kertaa olet viimeisen viikon aikana muistanut kiittää, kun joku on arjen pyörteissä avannut sinulle oven, antanut tilaa ohittaa ruuhkassa tai muuten vilpittömästi helpottanut arkeasi pienellä eleellä?

Montako kertaa itse olet antanut mahdollisuuden jollekin lausua sanan kiitos?

Oletko katsonut silmiin, kun joku on keskustellut kanssasi asiasta, joka ei sinua kiinnosta pätkääkään?

Oletko ollut perheesi, ystäviesi tai työtovereiden kanssa aidosti läsnä ja osallistunut keskusteluun vai uppoutunut somen kiehtovaan maailmaan, koska siellä tapahtuu paljon kiinnostavampia asioita kuin omassa lähipiirissäsi?

Oletko tervehtinyt täysin tuntematonta ihmistä, joka on tullut samaan tilaisuuteen kuin sinä vai katsotko häntä ja ihmettelet; Mitä ihmettä tuo täällä tekee?

Oletko unohtanut tärkeän kysymyksen; Miksi joku asia on näin?

Samassa kerrostalossa, työpaikallasi tai lähipiirissäsi on ihminen, joka ei mahdu sinun maailmaasi. Hän pukeutuu huonosti, hänen sosiaalinen elämänsä ei ole samanlainen kuin sinun, hän käyttäytyy mielestäsi omituisesti tai tai hän viettää kaikki päivät kotona sinun mielestäsi tekemättä elämänsä ja yhteiskunnan eteen yhtään mitään.

Oletko kertonut tästä kyseisestä ihmisestä kavereillesi pohtimatta yhtään sen enempää miksi hän on sellainen? Oletko luonut hänestä uuden ikävän ihmisen oman arvomaailmasi perusteella, jolla ei mitään tekemistä todellisuuden kanssa?

 

Parhain terveisin Minä