Grillimakkaralla uuteen viikkoon

Aamun teema:  ”ei niin kamalan terveellinen aamupala” Päätähtenä loisti grillimakkara (parmesanjuustolla ja pekonilla höystetty eväs). Kun kesä tulee, niin  iskee grillimakkaran himo.  Kävin  ostamassa eilen makkarapaketin. Minulla ei ole kesämökkiä eikä grilliä, mutta makkarat on. Tyydytään sitten parhaaksi havaittuun vaihtoehtoon, joka on saatavilla. Eli paistinpannu kuumaksi, vähän voita ja siivutetut makkarat pannulle. Taivaallisen hyvää ruisleivän päällä.

Lauantaina kokeilin uhkarohkeasti sitä kotitekoista jäätelöä. Resepti oli olemassa ja lopputulos kertoo, joutuiko se luovuuden uhriksi. Käytin uskomattoman määrän astioita ja välineitä kyseisen prosessin aikana suhteessa valmistuneen tuotteen määrään. Jäätelö on pakkasessa, enkä ole vielä sitä maistanut kuin raakaversiona, mutta palataan aiheeseen ja lopputulokseen vielä tämän viikon aikana.

Ulkoilen lähes päivittäin kävellen. Tehokkuudella se ei kyllä imartele, kun pääasia on luonnon kauneuden ihastelu- edullista maisemamatkailua. Iltapäivällä tuli idea, että käyn kävelemässä Puijon portaat. Olen tehnyt sen kaksi kertaa aikaisemmin viime kesänä ja molemmilla kerroilla se oli rankka kokemus. Ylhäälle on saavuttu naama tulipunaisena,henkeä haukkoen ja tunne siitä että viikatemies tulee kohta käymään.

Tuumasta toimeen ja menoksi. Maltillisuus oli mukana ja kävelin portaat  hyvin rauhalliseen tahtiin ylös. Ylhäällä oli voittajafiilis ja annoin itselleni kympin suorituksesta. Osasin arvioida oman kuntoni oikein. Syke nousi, henki kulki ja viikatemiehelläkin oli muuta menoa. Sunnuntaina muutamat unohdetut lihakset ilmoittivat kyllä olemassaolostaan, mutta sekin tuntui hyvältä.  Hieman ripeämpi maisemamatkailu ei vaikutakaan huonolta vaihtoehdolta.

Sunnuntaina opiskelin hiekkakakkutiedettä ja opettajana oli alansa hallitseva 1,5v. napero. Tärkein opetus tältä pieneltä ihmiseltä siellä hiekkalaatikolla oli, jonka itsekin toivoisi muistavansa ja toteuttavansa jokapäiväisessä elämässä –  Olla täydellisesti läsnä joka hetkessä.

Se, mitä minä teen juuri tällä hetkellä on maailman tärkein asia ja olen siinä täysillä mukana.”

Puikot kilisivät viikonloppuna ja valmiina on kahdet pienet sukat.  Sukat on tehty Novitan  nallelangasta  ja menekki kahteen pienen lapsen sukkapariin oli 80g eli vajaa kerä.DSCN0034

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille ja huomenna monia tunteita herättävä  maanantai on mennyt pois vähäksi aikaa!