Lisää vauhtia luvassa!

Hei kaikille!

Peruskuntokautta alkaa olla takana nyt pari kuukautta, ja voin luvata, etten ole koskaan kokenut treenaamista näin intohimoisesti. Viime vuoteen verrattuna jokainen osa-alue on mielestäni hypännyt aimo harppauksin eteenpäin, mikä tuo aivan älyttömästi lisää itseluottamusta tekemiseen. Itse harjoitukset eivät ole viimevuodesta kovinkaan paljon muuttuneet, mutta tekemisen taso kylläkin. Ensimmäinen kokonainen kausi meni vähän tunnustellen, ja vasta nyt alan tuntea mistä tässä oikein on kysymys. Kesän kisoista ja tuloksista jäi pääosin positiivinen tunne, ja hyvinhän minä kehityinkin, mutta silti hieman jäi hampaankoloon. Olen miettinyt, mistä lisääntynyt motivaatio johtuu, ja osasyyllinen on varmasti samassa treeniryhmässä harjoitteleva Juho, jota olen koko vajaan kahden vuoden yleisurheilun aloittamiseni ajan ajanut takaa. Hän nousi kesällä jo lähelle suomen kärkeä, joten mikä olisikaan parempi tasomittari kuin treenikaveri.  Saattaa kuulostaa hieman tyhmältä, mutta ensiksi on voitettava treenikaverisi, jotta voisi voittaa muut. Juho onkin toiminut harjoituksissa loistavana vetoapuna ja motivaattorina, mutta valitettavasti hän siirtyi vuodeksi urheilujoukkoihin, joten vetoavusta on saanut muutamissa treeneissä huolehtia valmentaja Olli.

Videolla alkusyksyn mäkivetoja Puijolla.

 

Varasimme kuukausi sitten treenileirin Teneriffalle Playa de Las americasiin, jonne olisi tarkoitus lähteä kahdeksi viikoksi tammikuun kolmas päivä. Hetki sitten oli vielä epäselvää lähtisivätkö kaikki porukastamme mukaan reissuun, koska Juhon armeijan kuviot täytyi selvittää ja Mariannen jalkavaivat huolestuttivat, mutta onneksi kaikki päättivät lopulta lähteä mukaan. Koko porukka siis täysin voimin kauden ensimmäiselle etelänleirille, ja lisäksi minä saan kaipaamani vetoavun mukaan treeneihin. Keväällä olisi sitten tarkoitus pitää hieman pidempi treenijakso etelän lämmössä luultavasti Espanjassa tai Portugalissa, mutta siitä lisää myöhemmin. Paikkana Play de Las Americas on enemmänkin tunnettu turistikohteena, mutta kuuleman mukaan hyvä yleisurheilukenttä sieltä löytyy. Lenkkimaastoja ei siellä liiaksi ole, mutta valmentaja velhomme kyllä keksii sopivat treenit kahden viikon ajaksi. Majoituksen puolihoidolla varasimme huoneistohotellista noin kolmen kilometrin päästä kentästä, joten kentälle tulee juuri sopivasti verryttely matkaa. Tämä tulee olemaan ensimmäinen etelänleiri meille talveksi, joten innolla odotamme ja toivomme sen tuovan kehitykseen pykälän lisää.

IMG_2229

Kuva viime hallikauden SM-kisoista.

IMG_0008

 

Sekuntikello on siis pysähtynyt kohdallani aiempaa selvästi pienempiin lukemiin ja motivaatio harjoittelua kohtaan on kasvanut valtavasti. Olen jo nyt varma, että ensikaudella otan viimevuoden tapaan ison harppauksen kohti kärkeä, sen verran lupaavalta kehitys on näyttänyt minusta, enkä mielestäni enää ole kovin kaukana. Olen huomannut, ja alkanut uskomaan, että lahjakkuuteni riittää ainakin Suomen huipulle asti. Nälkä menestyä on kyllä sen verran kovaa luokkaa.

 

-Ville