Joulukalenteri 6.12

Erilainen treeniviikko

Tämä viikko on mennyt minun osalta jälleen hieman erilaisissa merkeissä.

Vaikka urheilukoulussa olenkin palveluksessa, niin silti meidän täytyy hoitaa myös kaikki sotilaalle kuuluvat velvollisuudet. Sotilaan kuuluu suorittaa metsäleirejä, sillä metsä on sotilaan koti. Ainakin näin minulle opetettiin. Nyt kyseisellä viikolla olimme tiistai-perjantai PH2 metsäleirillä.

Maanantaina meille oli taas varattu aamupäivästä reeniaikaa, mutta suurin osa yleisurheilijoista piti lepopäivän. Minä itse en mennyt treenaamaan, koska olin ollut edeltävänä yönä 2. yöpäivystäjä ja ollut valveilla kello 1.50 saakka, joten jäin lepäämään.

Tiistaina sitten lähdettiin metsään ja sehän alkoi mukavasti siten, että pääsin kantamaan omien varusteiden lisäksi parin muun sotilaan varusteita sillä heillä oli vapautuksia. Yksi sirpale/luotisuojaliivi painaa vajaat 20kg ja minä kannoin niitä 3 niskojen päällä. Sitten selässä oli vielä oma rinkka ja matkaan tarttui vielä vesikanisteri. Tässä varustuksessa sitten edettiin jokunen kilometri telttapaikalle, joten kyllä se täydestä urheilusta meni. Iltapäivällä teltan pystytyksen jälkeen päästiin taas vähän tetsaamaan ja asettumaan puolustusasemiin.

Keskiviikkona päästiin treenaamaan aamupäivällä taistelijan perustutkinnon kokeeseen. Tätä ennen oltiin marssittu jokunen kilometri täystaisteluvarustuksessa niin sanotusti alkuverkaksi.

Kun kranaatteja oli heitelty ja metsässä ryömitty oli edessä ammuntaharjoitus, jossa sitten ryynättiin vähän lisää metsässä. Illalla päästiin käymään saunassa vähän huoltamassa kroppaa ja myös sotkuautolla pääsi käymään. Tätä ennen oli tietenkin loppuverkaksi kävelty takaisin telttapaikkojen läheisyyteen. Itse otin jopa pari juoksuaskelta ihan testi mielessä vain;).

Torstaiaamu alkoi ihanasti vesisateessa ja heräsin siihen, kun vesipisaroita tippui teltan  läpi naamalle. Aamupäivällä päästiin juoksemaan teiden yli ja juoksemaan/pakenemaan ulos teltoista. Illalla olikin sitten mukavaa puuhaa edessä, kun päästiin yösuunnistamaan. Noin 4-5 h kestänyt suunnistus metsässä rasteja etsien ja skappareita pakoillen ei ollut mikään kovin kevyt setti.

Perjantai koitti ja kokeet olivat edessä. Jälleen päästiin ryynäämään ja rehkimään ja nyt jännitetään kuinka kokeet menivät! Kokeiden jälkeen kiireellä kotiin. Kerkesin illasta vielä käydä kaverin ylioppilasjuhlilla.

Lauantaina vedettiin vielä yu:n ulkopuolella ollutta linjausta ja treeninä meni jalkapallopeijjaisten pelit. 2 peliä täyttä taistelua, juoksua, taklauksia jne. on muuten rankkaa!  Eikä vamaan mikään ärsytä niin paljon kuin häviö peijjaisissa.

Sunnuntaina käytiin sitten vetämässä aamulla koutsin kaa nopee puntti! Alkuun vähän juoksua alle ja sitten kyykkäämään. Kyykyssä menikin 150kg aika kevyesti rinkkojen kanniskelun jälkeen.

Näinpä sitten sunnuntaikin alkaa olla pulkassa ja suuntana on jälleen Santahamina. Kohta pääsee taas tekemään pinkkaa

ja punkkaa. :) -Juho

IMG_7128Vesisadetta:)

IMG_7089 Maja12322740_1659553627617322_2591558764341542890_o

AC Menestyksen Portaat