Yleisurheilukilpailut Kuopiossa kielletty!

Kuopiohallissa järjestettiin eilen illalla pienimuotoiset yleisurheilukilpailut, joissa lajeina oli pari lyhyttä juoksumatkaa, kuulantyöntö ja seiväshyppy. Osallistujamäärä kohosi yllättäen reilusti odotettua suuremmaksi, ja jouduimme varaamaan yleisurheilualueelta tunnin lisäaikaa. Tarvetta arki-iltana järjestettäville pikkukisoille siis on ja yleisurheilu nostaa pikkuhiljaa päätään kaupungissa! Mukana oli myös aivan kansallisen kärkitason paikallisia urheilijoita ja katsomokin täyttyi mukavasti yleisöstä. Tulostaso oli hyvä ja kisassa oli mukava tunnelma. Kaikenkaikkiaan hieno ilta!

Samalla pikkukilpailu antoi mahdollisuuden  testata ensimmäistä kertaa mm. ajanottolaitteiston toimivuus suurempia hallikisoja varten ja monta pientä huomioitavaa asiaa kesän halliremontin jälkeen paljastuikin. Näitä ei hallin henkilökunta ollut missään vaiheessa testannut? Se taitaa kuulua Kuopiossa yleisurheiluseuran tehtäviin?

Kisasta tuli kuitenkin palautetta. Tällaisia kilpailuja ei saa enää järjestää Kuopiossa. Ei, jos viereisellä jalkapallokentällä on harjoitukset käynnissä, tai jos hallissa on mitään muuta harjoitustoimintaa käynnissä. Halli täytyy varata kokonaan, jos juoksurataa aikoo käyttää. Tämä nelinkertaistaa tilavuokran ja käytännössä tarkoittaa että tällaisia kilpailuja ei voida enää järjestää. Ellei nelinkertaisteta myös ilmoittautumismaksua ja mahdollisesti peritä sitä myös oman seuran urheilijoilta!

Kaikki johtuu siitä, että  Kuopiohallin sisäkentille pitää kulkea juoksuradan yli, ja tämä on liian vaikea suorittaa juostavien erien välissä kootusti joukkue kerrallaan. Tosin tämä näytti kohtuullisen hyvin eilen kilpailukuulutuksen tehostamana onnistuvan ja näin tulisi toimia aina, hallihenkilökunnan tarvittaessa avustaessa siirtymistä. Kukaan ei varmasti joutunut odottamaan portinpielessä kahta minuuttia kauempaa. Ilmeisesti tämä on ollut jollekulle liikaa!

Hallissa Kuopion Reippaan varaamalla ja kalliisti maksamalla yleisurheiluvuorolla pitää ilmeisesti voida muiden lajien urheilijoiden ja kuntoilijoiden pyöriä vapaasti radalla oman mielensä mukaan. Tämä menee täysin yli ymmärrykseni! Jos joku on varannut vuoron ja maksanut sen, ei kenelläkään muulla pitäisi olla mitään asiaa käyttää tätä vuoroa. Kuvitelkaa tilanne vaikkapa jalkapallokentälle: Olet joukkueesi kanssa harjoittelemassa ja kentälle toiminnan tielle alkaa lappaa kuntoilijoita ja muiden lajien urheilijoita. Näille annetaan lupa tulla alueelle, kunhan maksavat sisäänpääsymaksun!  Ei kuulosta kovin järkevältä? Tämä on kuitenkin arkipäivää yleisurheilijoille, joiden kohtelu kaupungin yleisurheiluun suunnitelluissa tiloissa on epäoikeudenmukaista. Nyt meiltä vielä käytännössä kielletään kilpailutoiminta!

Jos laji ei olisi kaupungissa hyvässä nosteessa, saatettaisiin tässä lyödä viimeinen naula arkkuun! Kiitokset kuitenkin kaikille urheilijoille ja parillekymmenelle talkoolaiselle eilisistä kisoista!

Olli

 

 

Kommentit

 • voiei

  Ei voi olla todellista, lasten liikuttaminen ja nuorisotyö on Kuopiossa kielletty

 • Järjestelykysymys

  Kilpailut voisi suunnitella etukäteen siten, että tiedettäisiin kuinka kauan kestää, itsekkin ajoin seurani treeneihin tunnin toiselta paikkakunnalta nähdäkseni lapun jossa lukee, että kisat kestävätkin kahdeksaan asti. Oli sitten treenit peruttu ja paha mieli vain kun ei etukäteen asiasta tiedä.

  • PK

   Hyvä näkökulma. Kisat ja treenit on monessakin mielessä eri asiat…

 • tt

  No mutta, klo 17-19 on Kuopion reippaan vuoro jolloin yh tilat on varattu reipaslaisille ja lisävaraus oli tehty etu ja takasuoralle klo 20.00 asti hallissa.
  Paha mieli tulee jos ei toisten vuoroja kunnioiteta.
  Sitäpaitsi takasuora oli käytössä koko ajan.

 • ???

  Ai yleisurheilijat ei ikinä juoksentele lämmittelyjään futiskentän puolella vuorojen aikaan? :D

 • Kustaa "Kusti" Jaroma

  Itse olin jalisharkkoja vetämässä ja oli hienoa seurata yleisurheilukisoja sivusilmällä. Minusta kirjoituksessa esitetyt toiveet ovat täysin kohtuullisia. Kyllä yleisurheilijat joutuvat usein valitettavasti väistelemään radoille säntäileviä lapsia ja toisinaan aikuisiakin. On ihan kohtuullista, jos jonkun 200 metrin erän verran odotellaan. Ei kisoja joka ilta ole.
  Yhteiset pelisäännöt olisi hyvä sopia tai ainakin käydä uudestaan läpi. Varmasti hallin henkilökunta olisi tässä toimessa mielellään mukana.

 • Hannu Musakka

  Ei ole epätavallista, että yleisurheilijat käyttäytyvät kuin omistaisivat koko hallin ja että olisi vain vahingossa unohdettu ilmoittaa tai tiedustella hallin henkilöstöltä tilannetta. Kyllä Ollin ja kumppanien pitää seisoa kauan peilin edessä ja kysyä itseltään, ”onko tosiaan näin?” Tiedän vain vanhasta kokemuksesta, että päällekkäisyyksiä on ja varsinkin, kun on toisilla harjoitusvuorot ja yleisurheilijat pitävät juoksukisoja. Lapset ja urheilijat eivät vain osaa ottaa toisia huomioon, kun kuvittelevat vanhempien hoitaneen asianmukaisesti järjestelyt. Tietoa, tietoa, tietoa urheilijoille, ettei tällaista toistamiseen pääse tapahtumaan. Ollilta sydäntäsärkevä kirjoitus, muuten hyvä, paitsi että oli jäänyt jotain tekemättä. Turha syyttää toisia omista virheistään.

Kommentointi on suljettu.