Kakkosperhe

IMG_20150810_133757

Kesätreeneissä oli mukavampi sää

Yhteensä kahdeksan  henkilökohtaista SM-mitalia nuorten ja aikuisten sarjoissa, juoksijoita mukana parissa mitaleille yltäneessä SM-viestijoukkueessa, arvokisoja ja maajoukkue-edustuksia aikuisissa ja nuorissa. 400m juoksujen ennätyksistään kolme ryhmässä ollutta juoksijaa tiputti yhteensä 5,24s edeltävästä kesästä. Kausi 2015 meni siis meidän porukalta keskimäärin erittäin hyvin! Kauteen mahtui loukkaantumisia, epäonnistumisia, erikoisia suorituksia ja onnistumisen hetkiä. Draamaa, iloa, pettymyksen kyyneleitä ja suuria tunteita. Elämää pienoiskoossa.

 

 

IMG_20151106_170621

Ehkä liiankin hyvin onnistunut edeltävä kausi tuottaa varsinkin valmentajalle päänvaivaa, ja myös urheilija on kohtuullisen hyviä tuloksia tehtyään enemmän ”framilla”.  Tämän ei saa kuitenkaan antaa vaikuttaa siihen mitä arjessa teemme eikä tuloksista ja kehityksestä kannata ottaa paineita. On luotettava omaan tekemiseen ja pidemmän tähtäimen suunnitelmaan, jossa varsinainen tulosten teon aika koittaa hieman myöhemmin;  sitten kun onnistuneella ja kovalla perusharjoittelulla on luotu riittävät edellytykset kropalle ja pääkopalle kestää kansainvälisen tason urheilun vaatimukset. On uskottava että  suunnitelma urheilijoiden urakehityksestä toimii ja pienet myrskyt eivät kaada isoa laivaa pois kurssiltaan. Ja kaikesta tästä huolimatta on muistettava että pääsääntöisesti urheilun on oltava mukavaa!

 

IMG-20151106-WA0000Nyt ollaan hyvää vauhtia valmistautumassa uuteen kilpailukauteen ja harjoitukset täyttävät perusarjen. Väsymys valtaa välillä kehon lisäksi mielen ja pienet vammat ja kivut eivät ainakaan helpota tilannetta. Valmentajallakin on omat huonot päivänsä ja paineensa myös urheilun ulkopuolella, jotka tiedostamattakin vaikuttavat treenien tunnelmaan. Tiivis harjoitusryhmä on kuin toinen perhe.  Perheessä on lupa olla välillä huonolla tuulella ja riidellä aiheesta ja aiheetta. Mutta on myös lupa olla iloinen toisen puolesta ja kannustaa yrittämään kovemmin. En tiedä mitä urheilijani ajattelevat, mutta mielestäni kun joku meistä menestyy, menestymme Me kaikki.

 

Saldoa muutaman viikon harjoituksista ja urheilijoiden tilanteesta:

IMG-20151106-WA0006Lähtötaso valtavasti edellä vuoden takaista tilannetta. Hyvät toimineet jutut olleet sieltä käytössä ja perusharjoittelu sujuu hyvällä sykkeellä. Ja treeneissä on ollut pääosin mukavaa vaikka äänekkäintä urheilijoistamme välillä kaivataan Santahaminasta oman ryhmän mukaan!

Yksi krampannut takareisi ja nopea paluu siitä  harjoitteluun joskin nopeat juoksut eivät vielä onnistu. Se ei valtavasti haittaa näin peruskuntokaudella, kun määräintervallivauhteihin jo pääsee ja voimaharjoittelua voi tehdä ilman ongelmia. Muutoin loistavassa peruskunnossa.

Yksi kipeä akillesjänne, johon ei vielä lääkkeitä meinaa löytyä. Malttia vaan, aina ne lopulta paranee. Kunto kuitenkin nousussa kohisten. Marraskuun alussa ei pidä hätäillä liikaa.

Yksi pienemmän krampin kärsinyt urheilija, mutta kunnossa ja hyvässä sellaisessa. Töitä vaan ja muistissa että pitää myös palautua niin hyvä tulee.

Sotilaskoulutusta, nuorten maajoukkueleiri ja sotilaskoulutusta yhden urheilijan osalta. Raskasta, mutta pitää käyttää järkeä tämän vuoden tekemisissä.

Tämmöisellä katraalla siis jatketaan harjoituksia. Positiivisella fiiliksellä. Kesällä on pienen pieni mahdollisuus piipahtaa Amsterdamissa  ainakin viesteissä ja Kirsin osalta jopa henkilökohtaisella aitamatkalla. Pääkisat kaudella 2016 kuitenkin vielä Oulussa. Poluille, hallille ja punttisalille on siis vääntäydyttävä säännöllisesti ja töitä tehtävä välillä sen mukavuusalueen ulkopuolellakin.

Kovan, mutta kivan määräintervallipäivän jälkeen,

-Olli