Sarjakoukussa

Tässä kun illat pimenee ja joululoma lähenee, ajattelin nostaa omia lempparisarjojani esille. Niistä suurin osa on tietysti skifiä tai fantasiaa, koska realismi on vaan pirun tylsää omasta vinkkelistä. Nordic noir ehkä poikkeus, esim. Sorjonen olisi tarkoitus katsoa kuhan tässä nyt joutaa. Täähän ei oo nature geekkiä nähnytkään tää postaus, mutta poikkeus ja sääntö ja niin päin pois. No pelkkää geekkiä jos ei muuta.

Stranger things (Netflix), IMDb 9.0/10

Erittäin koukuttava ensimmäinen kausi katsottavissa Netflixistä. Tunnelmaltaan mystinen ja salaperäinen, näyttelijäkaartiltaan erinomainen ja tottakai sitä itseään eli tiedefantasiaa kauhuvivahtein. Sarjan luojat Dufferin veljekset ovat kirjoittaneet muitakin skifisarjoja. Sarja sijoittuu 80-luvun fiktiiviseen Hawkinsin kaupunkiin ja siellä sijaitsevassa US department of energy laboratoriossa alkaa tapahtua. Päähenkilöt ovat lapsia ja se tuo oman tunnelmansa jännitysnäytelmään. Toinen tuotantokausi olisi tarkoitus julkaista Netflixissä ensi vuonna. Vois kattoo uusiks!

https://youtu.be/XWxyRG_tckY

Rooleissa:
Winona Ryder
David HarbourFinn WolfhardMillie Bobby BrownGaten MatarazzoCaleb McLaughlinNatalia DyerCharlie HeatonCara BuonoNoah SchnappJoe KeerySadie SinkDacre MontgomeryMatthew Modine

Mr. Robot (NUTD), IMDb 8,7/10

Mr.Robot on psykologinen trilleri ja draamasarja, jossa päähenkilö Elliot Alderson on kyberturvallisuuden insinööri ja hakkeri. Keskiössä on Elliotin mielenterveys, Mr. Robot, Evil Corp ja haktivismi. Sarjaa on julkaistu kaksi kautta. Sarjan on luonut Sam Esmail ja se on kuvattu New Yorkissa. Deep shit!

https://youtu.be/xIBiJ_SzJTA

Rooleissa:
Rami Malek
Carly ChaikinPortia DoubledayMartin WallströmChristian SlaterMichael CristoferStephanie CorneliussenGrace Gummer

Sense8 (Netflix), IMDb 8,4/10

Sense8 sarjan olen Netflixistä katsonut pariinkin otteeseen. Näyttelijäkaarti on ihastuttava ja kansainvälinen – jokaisesta maailman kolkasta (mm. Meksiko, Etelä-Korea, Intia, Afrikka, Saksa, USA, Islanti) missä sarjaa on kuvattu, on myös haettu paikallisia näyttelijöitä sarjaan. Kansainvälisyys näkyy ja kuuluu, eri kulttuurien piirteet on saatu hienosti esiin ja mm. päähenkilöiden seksuaalisuutta käsitellään paljon. Päähenkilöt eivät entuudestaan tunne toisiaan, mutta muuttuvat ns. sensaateiksi, jotka ovat tunnetasolla ja henkisesti yhteydessä toisiinsa, ja pystyvät vierailemaan toistensa maailmoissa ja jakamaan hankkimiaan taitojaan toisille sensaateille hetkellisesti. Sarjan luojat ovat mielenkiintoiset Lana ja Lilly Wachowski, joiden luovuuden tuotos mm. Matrix on. Sarjan toteutus on muutenkin todella laadukasta, kohtaukset on kuvattu kerralla kuvauspaikka kerrallaan, ja esim. kohtaukset, joissa sensaatit vierailevat toistensa maailmoissa on pitänyt kasata eri materiaaleista. Kato ihmeessä! Niin ja skifiähän tää on tietty.

https://youtu.be/E9c_KSZ6zMk

Rooleissa:
Tuppence Middleton
Brian J. SmithDoona BaeAml AmeenMax RiemeltTina DesaiMiguel Ángel SilvestreJamie ClaytonFreema AgyemanTerrence MannAnupam KherNaveen AndrewsDaryl Hannah

Westworld (HBO), IMDb 9,1/10

Tämä uutuus on koukuttanut minut ihan täysin, skifi trilleri, joka sijoittuu tulevaisuuteen. Tosi jännä, ei malttais odottaa uutta jaksoa! Sarjassa siis leikitellään ajatuksella tekoälystä, ja miten se on valjastettu ihmisten viihdykkeeksi. Varakkaat voivat ostaa loman Westworldiin, missä kuka vain voi olla mitä vain, ilman rajoitteita. Olla hetken joku muu. Jännittävä sarja ja jännittäviä käänteitä. Ja oman lisänsä tuo myös vanhan ja uuden yhteentörmäys, Westworld on nimensä mukaisesti länkkärimaailma. Sarjan ovat luoneet Jonathan Nolan ja Lisa Joy, ja se on tyyliltään jonkinmoista skifitrilleriä.

https://youtu.be/IuS5huqOND4

Rooleissa:
Evan Rachel Wood
Thandie NewtonJeffrey WrightJames MarsdenBen BarnesIngrid Bolsø BerdalClifton Collins Jr.Luke HemsworthSidse Babett KnudsenSimon QuartermanRodrigo SantoroAngela SarafyanJimmi SimpsonTessa ThompsonShannon WoodwardEd HarrisAnthony Hopkins

Game of Thrones (HBO), IMDb 9,5/10

Ohh, Game of Thrones, joka keväinen jännitysnäytelmä ja odotuksen aihe. Alku oli vähän tahmea, mutta kunhan vauhtiin pääsee, niin kyllä kärryillä pysyy. Jotkut ovat kritisoineet, että sarja on hidastempoinen ja välillä monta kohtausta on pelkkää dialogia. Sitten näytetään tissit, että katsoja pysyy hereillä. Itse olen tykännyt, eikä sarjan tempo ole häirinnyt. Myös tissit! ovat miellyttäneet. Huikeen huikee sarja eikä yhtään ylihypetetty! GoT on fantasiadraamaa  David Benioffin ja D. B. Weissin luomana ja A Song of Ice and Fire kirjan ja George R. R. Martinin inspiroimana. Sarjaa on näytetty kuusi kautta.

http://www.youtube.com/watch?v=iGp_N3Ir7Do

Rooleissa:
Peter DinklageNikolaj Coster-WaldauLena HeadeyEmilia ClarkeKit HaringtonAidan GillenLiam CunninghamCarice van HoutenIndira VarmaSophie TurnerNathalie EmmanuelMaisie WilliamsConleth HillRory McCannKristofer HivjuIsaac Hempstead WrightJohn BradleyEd SkreinMichiel HuismanAlfie AllenJerome FlynnTom WlaschihaGwendoline ChristieHannah MurrayIain Glen, Callum Whaary, Dean-Charles ChapmanNatalie DormerJonathan PryceIwan RheonMichael McElhattonStephen DillaneCharles DanceSibel KekilliRose LeslieJack GleesonJoe DempsieMichelle FairleyRichard MaddenOona ChaplinJames CosmoSean BeanSebastian CroftRobert AramayoMark AddyHarry LloydJason Momoa ja monia muita.

Breaking Bad (AMC), IMDb 9,5/10

Breaking Bad on rikosdraamasarja, jossa kemianopettaja sairastuu syöpään ja alkaa valmistaa metamfetamiinia rahoittaakseen hoitonsa. Sitä tehtiin viisi tuotantokautta joista viimeisin näytettiin vuonna 2013. Walter White siis siirtyy pahojen puolelle ja homma eskaloituu ihan kunnolla. Lisätwistiä sarjaan tuo vaimon veli, joka työskentelee DEA:ssa. Jännää ja viihdyttävää. Vince Gilliganin luomus siis tämä. Ihan huikeita roolisuorituksia.

https://youtu.be/5NpEA2yaWVQ

Rooleissa:

Bryan CranstonAnna GunnAaron PaulDean NorrisBetsy BrandtRJ MitteBob OdenkirkGiancarlo EspositoJonathan BanksLaura FraserJesse Plemons

Dexter (Showtime), IMDb 8,8

Kahdeksan tuotantokauden pläjäys rikosdraamaa ja psykopatiaa. Pääosassa on Dexter Morgan, rikospaikkatutkija, jonka pinnan alta löytyy pimeä puoli. Vähän pimee, vähän masentava, mutta todella koukuttava sarja!

https://youtu.be/YQeUmSD1c3g

Rooleissa:

Michael C. HallJulie BenzJennifer CarpenterErik KingLauren VelezDavid ZayasJames RemarC. S. LeeDesmond HarringtonGeoff PiersonAimee Garcia

Orange is the New Black (Netflix), IMDb 8,3/10

Tämä sarja on minulla jäänyt vähän kesken, mutta mielenkiintoiset roolit ja miljöö saivat minut katsomaan sarjaa. Genrenä sarjassa on komedia ja draama, ja elämän kaikki tunneskaalat käydään varmaan sarjan myötä läpi. Tiivistettynä naisvankila, huumeita ja etnisiä klikkejä. Mahtavat näyttelijäsuoritukset tässäkin sarjassa ja sitä on tuotettu neljä kautta.

https://youtu.be/zLyUlTu4KbI

Rooleissa:

Taylor SchillingLaura PreponMichael J. HarneyMichelle HurstKate MulgrewJason BiggsUzo AdubaDanielle BrooksNatasha LyonneTaryn ManningSelenis LeyvaAdrienne C. MooreDascha PolancoNick SandowYael StoneSamira WileyJackie CruzLea DeLariaElizabeth Rodriguez

trump-getting-elected-is-not-what-we-meantwhen-wesaid-orange-2838192

Narcos (Netflix), IMDb 8,9/10

Biografinen rikostrilleri kertoo Pablo Escobarin tarinan maailman johtavana kokaiinin tuottajana ja salakuljettajana. Ajallisesti sarja alkaa 70 luvulta, jolloin Escobar alkoi tuottaa kokaiinia. Sarjan aikana Escobar mm. yritti politiikkaan ja rakennutti itselleen vankilan jäätyään kiinni.

https://youtu.be/U7elNhHwgBU

Rooleissa:

Wagner MouraBoyd HolbrookPedro PascalJoanna ChristieLuis GuzmánAndré Mattos, Roberto Urbina, Diego Cataño, Jorge A. Jimenez, Paulina GaitánPaulina GarcíaStephanie SigmanDamian Alcazar

Orphan Black (BBC America), IMDb 8,4/10

Ja takaisin skifitrillereiden maailmaan, Orphan Black tarjoilee tieteellisempää viihdettä kloonien muodossa. Kanadalaisen sarjan on luonut  Graeme Manson. Jännittävä ja mielenkiintoinen sarja tämäkin, kloonailua on nähtävissä neljän tuotantokauden verran Netflixissä.

https://youtu.be/do_BCA-vR9E

Rooleissa:

Tatiana MaslanyDylan BruceJordan GavarisKevin HanchardMichael MandoMaria Doyle KennedyÉvelyne BrochuAri MillenKristian Bruun, Josh Vokey

Shameless (US, Showtime), IMDb 8,7/10

Samannimiseen brittiversioon pohjautuva amerikkalainen versio on mielestäni parempi, varsinkin henkilöhahmojen osalta. Roisia huumoria, karua todellisuutta köyhyydestä ja alkoholistin elämää. Isukki vetää viinaa ja heräilee milloin ojasta, milloin Kanadasta. Mustaa huumoria viljelevä sarja voitaisiin luokitella dramediaksi (toimineekohan suomenkielellä), draamaa ja komiikkaa käsi kädessä.

https://youtu.be/9tvkYS5cA58

Rooleissa:

William H. MacyEmmy RossumJustin ChatwinEthan CutkoskyShanola HamptonSteve HoweyEmma KenneyCameron MonaghanJeremy Allen WhiteLaura Slade WigginsJoan CusackEmma GreenwellZach McGowanNoel FisherJake McDormanEmily Bergl, Isidora Goreshter

Vikings (MGM Television), IMDb 8,6/10

Tämä vielä itsellä kesken, en ole niin hirvittävän koukuttunut tähän. Ihan viihdyttävää tosin.  Michael Hirstin luoma irlantilais-kanadalainen historiallinen draamasarja. Ja tietty Franzen ja Pääkkönen rooleissa!

https://youtu.be/7rcozIVtujw

Rooleissa:
Travis FimmelKatheryn WinnickClive StandenJessalyn GilsigGustaf SkarsgårdGeorge BlagdenGabriel ByrneAlexander LudwigAlyssa SutherlandDonal LogueLinus Roache, Ben Robson, Kevin DurandLothaire BluteauJohn KavanaghPeter FranzénJasper Pääkkönen

Supernatural (WB), IMDb 8,6/10

Supernatural on kunnon aivot narikkaan viihdettä. Muistan kun katsoin tätä teininä paljon, ja sittemmin on ollut hauska katsoa muutamia jaksoja ihan muistin virkistämiseksi. Eka kausi oli älyttömän jännä, sittemmin mukaan on lisätty ripaus huumoria. Ja tässäkin homma on eskaloitunut kausi kaudelta. Genreltään vissiin jotain fantasiakauhua ja draamaa, mutta enemmän minä ehkä tätä katsoessa nauran kuin kiljun.

https://youtu.be/fdTZBxkiNsY

Rooleissa:
Jared PadaleckiJensen AcklesKatie CassidyLauren CohanMisha CollinsMark Sheppard

House (NUTD), IMDb 8,8/10

Lääkärisarjoista tämä on henkilökohtainen lempparini, muita ei juuri tule katsottua. Ja Houseakin aina silloin tällöin, kun telkkarista sattuu tulemaan. Hyvä sarja tosin, ja joka jaksossa on joku uusi teema tai mysteerinen sairaus ratkottavana, ja sitä lähestytään kuin tutkijat.

https://youtu.be/0U989j62g20

Rooleissa:

Hugh LaurieLisa EdelsteinOmar EppsRobert Sean LeonardJennifer MorrisonJesse SpencerPeter JacobsonKal PennOlivia WildeAmber TamblynOdette AnnableCharlyne Yi

HIMYM ja Frendit (FOX, WB), 8,4 ja 9/10

Ja sitten kun tarvii pelkästään hyvää mieltä, hymyä ja naurua, pistän jompaa kumpaa näistä pyörimään Netflixistä. Taitaapahan nämä kaikille olla tuttuja, mutta listalle kuuluu! Onhan ne jo pariin otteeseen katottu, mutta silti naurattaa. Craig Thomas ja Carter Bays ovat luoneet How I Met Your Motherin ja David Crane ja Marta Kauffman Frendit. Molemmissa yhteistä ystävyys ja nuoren aikuisen elämä New Yorkissa.

https://youtu.be/vRMWvlU_JWE

https://youtu.be/E_CpeVhOyMs

https://youtu.be/hDNNmeeJs1Q

Rooleissa:

Josh RadnorJason SegelCobie SmuldersNeil Patrick HarrisAlyson HanniganCristin Milioti ja
Jennifer AnistonCourteney CoxLisa KudrowMatt LeBlancMatthew PerryDavid Schwimmer

Kommentit

  • Mustamies

    Trumpilla oli hyvät syötit ja äänestäjät olivat valamiita tarttumaan hänen syöttiinsä !

Kommentointi on suljettu.