85-v rouvan elinvoima ja elimet kunnossa

Kuulin kansanradiosta rouvan, vai neitikö lie ollut valittelevan miesten heikkoa kuntoa. Rouva sanoi vehkeidensä olevan kunnossa ja ryhtyvänsä hommiin vaikka heti jos vaan pystyvä mies olisi. Virkistävää puhetta. Minäkin heräsin horroksesta ja ihan nuorruin monta vuotta.

Ihan tarpeeksi olen kuullut ihmisten elävän ”normaalia vanhuutta”: Odottavan milloin mitäkin lääketieteellistä tutkimustulosta ja sitten asiantuntijan luo pääsemistä ja mitä se ja se sitten sanoo ja mitä minä saan tehdä tai en saa tehdä.

Minäkin kielsin terveysluennoillani kananmunan syönnin, sehän oli hyvin vaarallinen ihmisille. Terveysluennoillani oli sotaveteraaneja jotka olivat nähneet vähän muutakin vaarallista kuin kananmunan, nälänkin nähneet. Olisivat heivanneet fysioterapeutin hevon kuuseen kananmunakalvoineen. Herrasmiehinä luennon kuuntelivat.

Toivon että kansanradion rouva löytää virkeän, pystyvän herrasmiehen.

Kommentit

 • Ari Niemeläinen

  Isäukko sanoi joskus eläessään, että per…le, nälkää olen nähnyt ja enää en halua sitä nähdä. Syön mitä haluan ja kuolen kun pumppu herkiää lyömästä. Lie siinä läskin ja makkaran syönnissä mennyt kyvyt kuin halutkin, milloin mihinkin. Neuvoja ei ottanut taatusti keneltäkään ja samaa olen perinyt minäkin ja eikö kuulune suomalaiseen kaikkitietävään mies-asenteeseen monella muullakin. Junnun laulun sanoissa, ”kun lakkaa saamasta, sen näkee naamasta” jne.. Tuttua tarinaa ja kovasti sitä ukkoporukoissa siteerataan ja kännipäissään hoilotetaan. Mutta onko Veikko kertomasi tarina iäkkään naisen miehen puutteesta miten yleistä ja ollaanko me miehet todellakin ”niin” huonokuntoisia, ettei meistä avuksi tarvitsevalle naiselle? Tarttee miettiä meikänkin, mitä jatkossa syö ja varsinkin puhuu ja kirjoittaa.

  • Veikko Kastinen

   Kyllä, se on hyvin yleistä. Naiset vaan eivät sitä tietenkään? sano. Nuorista naisista en sano mitään.
   Jos joku on esim. ravintoasioita tutkinut ja käytännössä kerännyt tietoa vuosikymmenet niin varmasti kannattaa hänen tietoja kuunnella.
   Olemme kuitenkin kaikki yksilöitä, joten mielestäni kannattaa kuunnella itseään, sieltä ne viestit varmasti tulee kun ei niitä sammuta.
   Aika monimutkainen tutkimuskohde on ihminen se kun Juicen sanoin ei elämästä selviä hengissä

Kommentointi on suljettu.