Aistiimme vaikuttajat

Sanna Antikainen kirjoitti. ”sehän on vaan juoppo” plogissaan oikein ettei kukaan ole vaan juoppo. Eikä kukaan ole vaan narkkari, terroristi tai pakolainen, tai vaan fysioterapeutti. kaikki olemme ainutlaatuisia ihmisiä. Samanlaista ihmistä kuin sinä olet ei taatusti maailmasta löydy.

Tuomas Karhunen kirjoitti kannabiksen lääkekäytön puolesta oikein että nykyään tietoa on saatavilla netistä erilailla kuin minun nuoruudessani. Eikä minun tule paljon nettiä käytettyä. televisiotakaan ei ole ollut viiteentoista vuoteen, joten en tiedon aallonharjalla kulje, enkä ole siitä huolestunut.

Alkoholista ja kannabiksesta on koettua ja nähtyä kokemusta. Molemmathan ovat kiistatta luonnontuotteita. Alkoholia syntyy luonnossa. Kannabis on luonnonkasvi. Molempiin voidaan liittää myönteisiä ja kielteisiä vaikutuksia. Aineet sinänsä eivät ole ongelma. Ongelma olemme me ihmiset,ongelminemme.  Suomalainen sananparsi sanoo: Tauti on kuolemaksi jos siihen viina ei auta. Toinen sananparsi sanoo: Viina on viisasten juoma.

Uskoisin että meistä jokainen on nähnyt alkoholismin tuhot. Meillä on ainakin viisi aistia; haju-maku-kuulo-näkö-tuntoaisti ja joillakin kuudeskin aisti.  Aistien terävänä pitämiseen ei tarvita mitään lääkeaineita, vaan aitoja elämyskokemuksia. Kaikki muu vaan lamaannuttaa aistejamme.

Jokaisen kannattaa kuunella itseään ja kun tietoa on tarjolla lukea aina esim. kannabiksen kaikki myönteiset ja kielteiset kannanotot ja perehtyä siihen mitä voimassa oleva laki siitä sanoo.

Kommentit

 • Tuomas Karhunen

  Tällaista rationaalista ajattelua ja siitä kumpuavaa asiallista keskustelua kansamme kaipaa kipeästi lisää useankin aiheen suhteen.

  Kiitos ja mukavaa viikon jatkoa!
  Tuomas

  • Veikko Kastinen

   Kiitos,samoin mukavaa viikon jatkoa.

 • niko leskinen

  Hienoa hienoa nimen omaan netti vaan käyttöön ja tietoa hakemaan puolesta ja vastaan…

Kommentointi on suljettu.