Älyä täynnä

Älylaitteet tarjoavat meille älyä, eli tietoa, hyvä niin. Kun kymmenen ihmistä on älyä täynnä, hyvä niin. Kun kymmenen ihmistä on tietoa täynnä, hyvä niin.

Mutta kun kymmenen ihmistä pitäisi toimia yhdessä tulee ongelma, älylaitteet eivät ole opettaneet kanssakäymisen taitoja.

Minun lapsuudessani kansanmiehet ja naiset osasivat kanssakäymisen, kovat kokemukset (sodat) ja kova työntäyteinen elämä olivat opettaneet.

Ihmiset olivat persoonallisia yksilöitä omine tapoineen ja mielipiteineen, he eivät lähteneet muodin eivätkä muiden vaikuttajien joukkoihin.

Tapasin aikoinaan kahden sodan veteraanin, talvi ja jatkosodan mies, fyysisesti ja henkisesti vammautunut. Mies sanoi katuvansa että uskoi sitä että meidän Jumalaamme pitää asein puolustaa.

Minäkin olen samaa mieltä veteraanin kanssa, ei Jumalaa asein tarvitse puolustaa. Sota on sotaa ihmisten kesken. Miten viisasta se sitten onkaan.

Kommentit

  • plokkariukki

    Minäkin ”puolustin rauhaa” aseiden kanssa Lähi-Idässä reilut 30 vuotta sitten ja turhaan, niin turhaan. Sama meno siellä jatkuu edelleen. Tein kymmeniä vuosia töitä elektroniikan ja digitekniikan parissa, sekin turhaa, niin turhaa, pahempaan suuntaan vaan on maailma mennyt.

  • Veikko Kastinen

    Niin.mihinkähän suuntaan maailma menee. Tulevat sukupolvet, ihmiset sen kokevat ja näkevät.

    Kiitos Ari kommentistasi.

Kommentointi on suljettu.