Annetaan vihan purkautua

Aina kun paha olo lisääntyy,  vihalle etsitään  purkauksen keinot ja potkimisen  kohteet. Mutta vaikka se pahalta kuulostaa se on hyvin terveellistä.  Ennen (esim.-50-luvulla) oli hyvin yleistä että vihan kohteeksi joutui se onneton Tessu joka oli vähiten syyllinen. Tessulta potkittin jalat poikki. Se onneton menetti terveytensä ja henkensä, mutta se pelasti useasti muun perheen pahimmalta. Sodissa vammautuneet miehet olivat sellaisia. Lapsuudessani näin paljon potkittuja koiria ja kissoja joita yritin ”hoitaa”.

Peloistahan tulee viha. Ne pelot on hyvä itselle rehellisesti selvittää. Viha ei tuo mitään hyvää, ainakaan kroonistuessaan. Vihastuessamme saadaan pika energiaa. Vihaisena olo syö energian.

Jatkuvasti vihaisena olevia aikuisia on lasten silmin surkea katsella. Lapsia alkaa pelottaa ja kierre jatkuu. Viha sairastuttaa yksilön itsensä, perheensä, yhteisönsä, yhteiskunnan.

Jos sallitte te vihaiset nuoret miehet, oikeuden soturit,tällaisen entisen vihaisen nuoren miehen ”neuvon”. Älkää jääkö vihanne vangeiksi. Ymmärrän että te koette että teitä on kohdeltu väärin. Teitä ei ole kuunneltu, ette koe tulleenne kuulluksi. Nämä asiat ovat hyvin tuttuja entiselle vihaiselle soturille.

Antakaa vihanne rakentavasti purkautua. Etsikää rakkauden kohteita. Osoittakaa rakkautta. Tehkää rakkauden tekoja ja pikkuhiljaa yllättäen huomaattekin, että teitä kuunnellan, tulette kuulluksi. Teitä arvostetaan. Uskallatte tulla siksi hyviksi ihmisiksi joiksi haluatte tulla. Tuleviksi hyvän sotureiksi. Silloin huomaatte että se pahuus jota vastaan nyt taistelette, koko ajan pienenee.