Ei ne suuret tulot vaan……

Ymmärrän hyvin talous- ja elinkeinoelämän intressit ja tarpeet, enkä kirjoita niistä. Kirjoitan meidän pienten ihmisten tarpeista. Meillä jokaisella lienee tarve järjestää itse elämämme, hevosmiehen termein sanottuna istua tiukasti satulassa, eikä antaa muiden ohjata hevostamme, koska siitä riippuu menomme ja terveytemme.

Onneton asema on ylivelkaantuneella, silloin menettää itsenäisyytensä. Toiset tulee ja päättää sinun asiasi. Näitä onnettomia valitettavasti riittää. Pienilläkin tuloilla (eläkkeellä) tulee toimeen, kun tiedostaa että noin 20% hankinnoistamme on tarpeellisia, loput ovat tarpeettomia. Menot ratkaisevat.

Osta siis todelliseen tarpeeseen (ilman et tule elämässäsi toimeen). Sinä päätät (tosin jo vaikeaa) käytätkö käteistä rahaa vai luottokortteja. Jos käytät käteistä rahaa et voi elää yli varojesi.

Suomen luonto tarjoaa ilmaista ja erittäin terveellistä, vitamiini- ja hivenainerikasta ruokaa esim. melkein kaikialla kasvavaa nokkosta.

Jos emme olisi niin vietävissä ja ohjailtavissa, niin rahaakin saisimme käyttää, nythän se mahdollisuus otetaan meiltä pois tekemällä rahan saaminen niin vaikeaksi tai laittamalla painatuskulut ja välityspalkkiot niin suuriksi ettei rahan käyttö ole mahdollista. Näin saadaan lisää ylivelkaantuneita.

Talvella Lahden MM-hiihdoissa jonotimme vaimon kanssa makkarajonossa, jono ei näyttänyt liikkuvan yhtään. Lähdin katsomaan jonon alkupäästä tilannetta. Isossa kojussa oli paljon myyjiä ja valmiiksi paistettuja makkaroita vaikka pataljoonan tarpeisiin, mutta kukaan ei voinut tehdä yhtään mitään kun maksukorttipääte ei toiminut vaikka miten kortteja huiskuteltiin ja vedettiin ja veivattiin. Kenelläkään ei tietenkään ollut käteistä rahaa, kysyin luvan voinko ostaa, löin kympin pöytään ja sain makkarat, toimitus kesti muutaman sekunnin. Ei olisi riittänyt minun rahani tarjota kaikille jonossa jonottajille vaikka olisin sen mielelläni tehnyt.

 

Kommentit

 • Mustamies

  Kommentoin Veikon blogia Mustanmiehen tarpeitten mukaan: Meillä ostetaan vuan sitä, mitä ilman ei tulla toimeen !
  Tämä on vanha tarina, Vehmeriin männessä ol Iso-talo ja on vieläkin.
  Talossa oli kaksi aika-mies poikaa, jotka ruinas jatkuvasti isältään; anna meille rahhaa, myö tehtäs sillä vuan tarpeellisia ostoksia.
  Isä sanoi pojilleen, jos myö ostettas aina kaikkee tarpeellista, jota ilmankin myö tultas toimeen.

  Niin meitä oottas pian ”mieron-tie” kun markat loppus, eikä hiän antanut pojilleen rahhaa !

  • Veikko Kastinen

   Mustamiehen ja vanhan kansan arkijärkeä on hyvä olla meillä kaikilla.

Kommentointi on suljettu.