Elämä on oppimista

Ihmisen elämä on oppimista kehdosta hautaan emmekä ole silloinkaan ylioppineita. Ihminen on sotaisa, sotia on ja tulee olemaan niin kauan kuin maapallolla on ihmisiä- valitettavasti  näin.

Olen kuunnellut karjalanevakoita, joihin kuului isänikin ja anoppi joka on 90v. Evakkoja ja sodan läpikäyneitä leimaa puhumattomuus, isäni ei suostunut hakemaan mitään korvauksia sodassa haavoittumisestaan.

Nyt kun Ukrainassa Venäjä riehuu ja ukrainalaiset joutuvat evakkoon niin lapsille on kerrottava totuus mitä tapahtuu, miksi meidän on jätettävä kotimme. Lapset tarvitsevat karvasta totuutta, ei kauniita valheita, sillä totuudesta opitaan. Valheita kerrottiin karjalanevakko lapsille.

Miksi minä jouduin naisopettajan kiusaamaksi, miksi minun elämä yritettiin tuhota, minä olisin varmasti ymmärtänyt jos minulle olisi puhttu. Nyt on mennyt minun elämäni sitä arvuutellessa.

Jokainen aikuinen joka ei selitä tilannetta objektiivisesti vahingoittaa lasta, sillä lapsi tietää kyllä miten mikäkin on tehtävä jos se selitetään hänelle. Minäkin tiesin ja ymmärsin opettajan sukupuolisuhteista joista ei saanut puhua.