Elämän tasa-arvoa

Nainen on nainen

mies on mies

nainen määrää

mies tekee

pääjohtaja johtaa

johtajan vaimo johtaa johtajaa

Minun lapsuudessani ja niissä perheissä joita tunsin akat määräsi ja ukot tekivät minkä tekivät. Yleisin tekeminen oli juopottelu ja akkojen haukkuminen ja hakkaaminen. Selvinpäin sitten oltiin hiljaisia ukkoja ja akat taas määräsivät. Tällaista oli Suomessa 50-60- luvuilla köyhälistön torpissa. Siitä ajasta minulle on jäänyt mieleen naisten henkinen vahvuus. Että ketkähän tätä maailmaa oikein ovatkaan johtaneet, niin että yleensä elämää on vielä maapallolla.

Jos olisimme, siis mies ja nainen tasavertaisia neutraaleja niin kuin nykyään taitaa olla tavoite, huonompaan suuntaan menisimme.

Ihmisinä nainen ja mies ovat tasa-arvoisia, sehän on selvä. Miten sitten muuten tasa-arvo toteutuu, en tiedä. Toiset syntyy köyhään torppaan, toiset rikkaaseen sivistyskotiin ja jokaisella on oma ainutlaatuinen elämä omine kokemuksineen.

Kommentit

 • Niinnoeekäkun

  Niin. Ihmisinä kyllä mies ja nainen voi olla tasa arvoisia. Mutta ei muuten. Mies pystyy tekemään kaikkia naisten töitä, mutta naisen fysiikka jo estää osan miesten töistä.

  Ja sitten tuon yläpään toiminta on jo oma juttunsa.
  Mutta samoista töistä sama palkka ilmanmuuta.

 • Veikko Kastinen

  Taistelu tasa-arvon puolesta on varmaan ollut pakko käydä. Eihän kaikkia ihmisiä ole edes ihmisinä pidetty.
  Mutta tuo tasa-arvo on vähän sananakin monimutkainen. Miten se arvo määritellään.
  Yläpään toiminta se vasta onkin monimutkainen. Eipä sitä minun lapsuudessa eikä nuoruudessa rakkaudesta puhuttu mitään, siksi on ollut vaikeaa ymmärtää maailman yksinkertaisinta asiaa että erilaisia ollaan mies ja nainen mutta molemmilla samat inhimilliset tarpeet rakastaa ja tulla rakastetuksi.
  Kiitos kommentistasi Niinnoeekäkun

Kommentointi on suljettu.