Elämänenergiaa

Maailma etsii kiivaasti uutta päästötöntä energiaa ja teknologia kehittyy aurinko-, tuuli-, ydinvoiman käytössä.

Minä en paljonkaan ymmärrä tekniikasta, mutta ihmisestä jotakin ja paljon on vielä ymmärrykseni ulkopuolella.

Jossakin Polösen elokuvassa oli mieheltä jäänyt epäselväksi kaksi asiaa-mopon sytytysjärjestelmä ja naisen sielunelämä. Aika hyvin jos kaikki muu oli selvitetty.

Koko elämähän perustuu energioiden liikkumiseen. Sinussa ja minussakin on bioenergian lähde, se pitää meidät hengissä jos energian virtaaminen loppuu, elämämme loppuu. Sydämemme toiminta turvataan oman sähkövoimalan sähköimpulsseilla.

Jotkut asiat lataavat meihin energiaa, toiset taas sitä purkavat, syövät. Rakastuneen ihmisen energia pursuu ja räjähtelee, jos sellaisessa tilassa ihmiskunta olisi niin varmaan sillä energialla voisi monta ydinvoimalaa korvata.

Mutta valitettavasti rakkausenergiaa ei loputtomasti riitä, enemmänkin on ilmassa pelkoa, pelot syövät rakkausenergiat pois. Pelot pitävät meitä henkisessä vankeudessa niin kauan kunnes osaamme itse vankilastamme vapautua.

Kaikki absoluuttisina pidetyt asiat ja viisaudet on hyvä kyseenalaistaa, silloin ihminen saattaa keksiä sellaista mitä ei ole olemassa, vaikka olematonta. Menikö sekavaksi, no ei se mitään. Elämä on.

 

Kommentit

 • plokkariukki

  Me Veikon kanssa pohdiskelemme pienille ihmisille isoja asioita. Valtaa pitävät ja haluavat (varakkaat) pohdiskelevat miten saisivat lisää valtaa ja kapitaalia konstilla millä hyvänsä, kävi muille kuinka tahansa. Sitten on osa, joka miettii oikeasti, miten maailma olisi tulevaisuudessakin jokseenkin elettävä, siedettävä kaikille, ilman omaa lehmää ojassa. Minulle selvisi Pappa Tunturin sytytysjärjestelmä, mutta paljon muuta on epäselvää.

 • Veikko Kastinen

  On suuria pieniä ihmisiä ja pieniä suuria ihmisiä ja sitten meitä kirjoittelijoita.
  Valtaa, kapitaalia ja helppoa elämää,onnellisuuttako?
  Ari, kiitokset vaan kommentistasi. Ehkäpä se on sitä että yritämme ymmärtää ensin itseämme ja sitten jotakin suurempaa.
  Mutta mitähän varten se tuo vaimo aika monesti sanoo; Sinä sitä et ymmärrä sitten yhtään?

Kommentointi on suljettu.