Ensin pelko sitten viha

Vihahan voi syntyä ihan mistä vaan, todellisista tai kuvitelluista asioista, uutisista jotka ovat totta, uutisista joissa ei ole mitään perää.

Yleimaailmallisesti ajattelen vihan syntyvän ihmisten vapauden rajoittamisesta ja vapauden rajoittamiset johtuvat pelosta, joko todellisista tai täysin kuvitelluista.

Olen alkoholisti perheen lapsi, vaikka nyt vanha ukko olenkin. Heti pienestä pitäen minulle oli selvää että itse on itsestään huolehditava, toinen vaihtoehto olisi tuhoutuminen.

Olin koulukiusattu, en toisten lasten taholta vaan opettajan ja se oli todella rankkaa. Hän näytti minkälaisia herroja sodan jälkeiset opettajat olivat, vaikka neiti-ihminen olikin.

Olin myöhemmin itsekin koulukiusaaja, josta en ole ylpeä vaikka sellaistakin tunnetta silloin lapsena tunsin. Hävettää että menin alakoulun opettajan antamaan malliin.

Silloin elettiin kansakouluaikoja.

Tuli peruskoulu ja meitä oli perheestämme kolme koulua käyvää, minä ja kaksi lastani.

Tahto joka minulla lapsena oli, yritettiin kansakoulussa nujertaa. Mutta peruskoulussa kannustettiin ja minut hyväksyttiin. Olen ylpeä niistä opettajista joilla oli todellista ammattitaitoa ja ihmisyyttä. Tein yötyötä, päivät ja illat opiskelin. Päättötodistuksella pääsin pyrkimään fysioterapeutin opintoihin ja pääsin myös opiskelemaan. Vaimo joutui lujille.

Jokaisella ihmisellä on pyhä oikeus olla omalla elämän tiellänsä itsensä isäntä, oli hänen taustansa mikä hyvänsä.

Jokaisen on yhtä tärkeää muistaa että kaikilla muillakin on tämä pyhä oikeus, myös eläimillä ja kasveilla siis luonnolla.