Heinäsirkat ja matoset kurmetruokaa

Ravintommehan on köyhtynyt ravintoarvoiltaan, syynä on maaperän ravintosisällön menettäminen mikä johtuu ympäristön pilaantumisesta, tehomaataloudesta ja siitä että sadot korjataan liian aikaisin. Ravintomme on vitamiini- ja mineraaliköyhää.

Nyt kun hyönteiset, toukat ja matoset ovat kohta hittiruokaa silloinhan olemme palanneet paratiisiin. Ryhdytään maata palauttamaan siihen tilaan missä se on ollutkin. Ravitaan viljelymaata luonnonaineilla niin matosia, toukkia ja heinäsirkkoja riittää. Saamme erinomaista ravintoa ihmisille ja voimme unohtaa ylipaino ongelmat.

Noin 10-vuotta sitten suunnittelin luolaan muuttamisesta. Luolakin oli katsottuna. Hulluinta on että olin ihan tosissani. Eihän nyt nainen niin hullu ole että olisi lähtenyt siihen mukaan. Vaimo antoi rauhassa haaveilla luolamies elämästä ja laittoi sitten miehen järjestykseen. Olen silti ihan varma että nälkään emme olisi kuolleet. En niin tumpelo kalastaja ole, enkä heinäsirkkojen pyytäjä etteikö ruuan suhteen olisi pärjätty. Mutta lämpötalous ja yhteisön tuen puute olisi varmasti meidät ajanut sähköhellan viereen pullansyöntiin. Mutta joskus haaveilukin tekee hyvää.

Kommentit

 • Tuula Kyyrönen

  Taidat Veikko olla tosissaan ennakkoluuloton!
  Oletko jo maistanut heinäsirkkoja ja toukkia?

  Yhteinen globaali huoli on ruuan riittävyys kaikille. Kun kuivuus lisääntyy, säilyvät monet ötökät pitkään, mutta ilman vettä ei mikään elävä säily.
  Meillä on kaikkea, puhdasta pohjavettä, kaloja ja ötököitä sekä villivihanneksia nokkosineen kaikkineen. Elämmekö siis tulevaisuuden paratiisissa ?

  • Veikko Kastinen

   Kyllä, en vaan maistanut, ihan syönyt. Hepokatteja ja vesilinnun munia, tosin viimeksi lapsena. Odotan mielenkiinnolla uusia tuotteita hyönteisistä. Uskon niiden potentiaaliin hyvänä ravintona. Olen perehtynyt jonkinverran kasvisruokaan, silläkin hyvin ihminen pärjää, mutta proteiinin saanti siinä tulee ylensä ongelmaksi tai oikeastaan liika hiilihydraatit. Siksi moni kasvisruokavaliolla oleva lihoo ei suinkaan laihdu.
   Hyönteisissä on hyvä proteiinin/hiilihydraattien suhde.

Kommentointi on suljettu.