Hirtetyn kaulaa ei tarvitse venyttää

Me ihmiset kun elämme tunnemme syyllisyyttä kuka mistäkin syystä niin automaattisesti vedämme päätä hartioiden väliin, kaulan nikamat menevät liian lähekkäin. Kaula lyhenee, pää on hartioiden välissä puristuksissa siitä saattaa seurata näköhäiriöitä, muistihäiriöitä jopa korkea verenpaine. Miten sitä niskaa saisi ylöspäin venymään, siihen en ole keksinyt pätevää ratkaisua.

Olen toki kaulan ja niskan lihaksia työssäni yrittänyt rentouttaa ja venyttää mutta en ole oikein ollut tyytyväinen , ihmiset vaistomaisesti laittavat lihaksillaan hanttiin, silloinhan se vain huonontaa tilannetta.

Ainut todella hyvä kokemus oli kun asiakkaanani oli synnytyksessä vammautunut pienokainen. Hänelläkin oli kaula kovasti jännittynyt. Minä silittelin lapsen kaulaa ja niskaa ja venyttelin varovaisesti, niin hänhän virkistyi kovasti tuli eläväiseksi. Kädet alkoivat kovasti heilumaan.

Silloin minusta tuli niskan ja kaulan venyttäjä saarnaaja, minulle vähän naureskeltiinkin kun sanoin että ainoastaan hirtetyn kaulaa ei tarvitse venyttää.

Monenlaista työtä olen tehnyt ja monenlaista selviytymistarinaa kulkee mukanani. Jokainen ihminen on ainutlaatuinen yksilö ja jokaisella on  oma ainutlaatuinen tarinansa.

Kommentit

 • seija.hamalainen

  Tietokoneella tuhratessa ja monessa muussakin touhussa pää on aina eteenpäin nyykällään. Kaulalihakset lyhenevät ja kiskovat koko kasvojen alueen valumaan alaspäin.
  Veikko, sinulle paljastan että minulla on hierojan koulutus ja tutkinto. Tein niitä töitä sivutoimisesti kahdeksan vuotta. Enää en tee.

 • Veikko Kastinen

  Pään asentovirheitä on paljon ja nämä nykyvehkeiden näpöttelyt niitä lisäävät.

  Hierojille ja fysioterapeuteille riittää töitä.

  Kiitos Seija kommentistasi.

Kommentointi on suljettu.