Huuhaa hommia. Vai elämän opettamia

Ihminen yleensä tietää miksi sairastaa kun jättää kaiken hurskastelun ja on raadollisen rehellinen itselle. Sen tietää pikkulapsikin. Aika kovasti sanottu, mutta siihen johtopäätökseen olen tullut. Uskotko sinä että lääkäri jolla on 15-20min. aikaa sinun vastaanottoon pystyy sinulle sen kertomaan. Lääkärillä on täysi työ tehdä oireistasi oikea lääketieteellinen diagnoosi.

Kävin ensin apuhoitaja (nyk.lähihoitaja) koulun. Apuhoitajan työstä sain pitkän työkokemuksen. Sitten pyrin ja pääsin lääkintävoimistelija (nyk.fysioterapeutti) koulutukseen. Fysioterapeutin koulutus antoi hyvät anatomian, fysiologian, kinesiologian tiedot ja taidot. On ollut mielenkiintoinen ammatti. Olen oppinut aina uutta, en kirjoista, vaan ihmisiltä asiakkailtani, potilailtani.

Muistan hyvin ensimmäisen työpaikkani, jossa pidin terveysluentoja. Luentomateriaali oli valmiiksi tehtynä. Silloin oli kolesteroli hittiaihe. Minäkin pelottelin kananmunan vaarallisuudesta olin puhuva papukaija, kalvolla kamala kananmunan kuva. Kuulijoina olivat sotiemme veteraanit joista moni oli nälkää nähnyt. Tunnustan tässä syntini, söin lapsena vesilintujen munia kun sellaisia onnistuin löytämään. Aina terveysluentoni jälkeen oli hyvin outo olo. Onneksi sekin kananmunalla pelottelu on historiaa.

Olen hyvin laaja-alaisesti suhtautunut vaihtoehto hoitoihin- kansanparannukseen, jäsenkorjaukseen ym. Siellä on todellisia mestareita. Mestariksi ei tulla muutamassa vuodessa, siihen vaaditaan pitkää kokemusta. Homeopatia on toimiva ja komblikaatioita aihuttamaton hoitomuoto.

Jos ihminen noihin ylläoleviin uskoo, niin ei ainakaan henkiseen parannukseen. Henkinen parannus on eri asia kuin hengellinen parannus, tai no miten sen nyt käsittää. Minun mielestäni se juuri on kaiken sairauden/sairaudesta paranemisen ydin. Nyt saattaa kolahtaa minulle leima otsaan. Otetaan vastaan.

Näkyvä ja näkymätön. Potilas ja lääkäri

Kerron kokemukseni: Olin 14-vuotiaana lääkärin vastaanotolla. Lääkäri oli ihan ylilääkäri. Lääkäri piti pitkän puheen tupakoinnin vaarallisuudesta, kertoi kuinka keuhkojen kunto huononee ja syöpäsolut iskevät sinne. Minä lumoutuneena kuuntelin esitystä. Lääkäri samalla siinä vastaanottohuoneessa pilliklubia ketjussa poltteli. Minä onneton menin sanomaan, että minä näen kuinka lääkärin keuhkoista happi vähenee ja tilalle ovat tulleet syöpäsolut. Siitä seurasi paljon ikävyyksiä minulle. Ihan terveitä emme varmaan olleet kumpainenkaan, potilas ja lääkäri. Olin silloin ja olen nytkin sitä mieltä että näkymättömän voi nähdä. Mitä muuta se mielikuvitus voi olla?

Stressikin on näkymätön. Jokainen varmaan myöntää että se saa todella pahaa aikaan. Mitään ei näy, mitään ihmisen ulkopuolista ei tapahdu, silti ihmisen elintoiminnot menevät sekaisin ja pahimmassa tapauksessa ihminen kuolee.

Minun mielestäni ei ole järkevää nimittää sellaista mitä ei itse ymmärrä ”huuhaaksi”. Se on tietenkin kaikkein helpointa. Kannattaisi silti yrittää ottaa selvää. Sillä matkalla olen itsekin. Kommentointia lukisin mielelläni. Mitä mieltä olet?

Kommentit

 • Samaa mieltä

  Yhteiskunta on kehittynyt suuntaan, joka tuntuu hyötyvän itsemme turruttamisesta. Jotkut lääkäritkin tuntuvat ylenkatsovan potilasta ja sanovan että olet väärässä, jos ei tarkkaa diagnoosia löydy.

  Huuhaakortti on helppo heittää pöytään.
  Kaiken maailman myllykankaiden sivistymättömiä puheita ei kannata ottaa tosissaan.

  • Veikko Kastinen

   Kiitos kommentista. Olet asian ytimessä.

 • plokkariukki

  Olin armeijassa lääkintä au. Tehtiin alokasaikana jollekin pojalle temppu, josta voisi tänä päivänä joutua seuraamuksiin. Kun tiedossa oli metsään tai marssille lähtö, ilmestyi ”otin” oven eteen jonoa. Päivystävä au teki pikadiaknooseja ja jos sen tulos oli, että selvä lintsari, pistettiin muka kipeään paikkaan teipillä kalkkitabletti. Sanottiin että jos ei tällä kipu lähde, tule huomenna uudestaan. Menikö viesti alokkaalle perille vai oliko syynä herran pelko, en tiijä? Samaa potilasta ei yleensä näkynyt seuraavana aamuna otilla.

  • Veikko Kastinen

   Toimiva hoito.

Kommentointi on suljettu.