Huumemyrkyt tuhoaa

Tämän päivän Savon Sanomat kirjoittaa: Huumeet vahvempia kuin koskaan.

Onhan näitä suuresti ihailtuja taiteilijoita jotka ovat toteuttaneet taidettaan huumepöllykässä ja lääkkeiden yliannostuksessa ja lopulta uhranneet itsensä. Mielestäni aika sairasta ihailla näin sairaita ihmisiä joille myrkkyjen aiheuttama pimeys on laskeutunut ja kaikki muu elämänvalo sammunut. Kyllä he olisivat tarvinneet jotakin muuta kuin ihailua.

Useasti huumeiden käyttäjät tulevat niinsanotuista hyvistä perheistä. Onko selitys että on rahaa millä aineita ostaa. Vai arvot; korkea yhteiskunnallinen asema ja sen myötä kaikki aineellinen hyvinvointi, kulissit joita pidetään pystyssä. Lapsi ja nuori on äärimmäisen herkkä vaistoamaan jos kaikki ei olekaan niin suurenmoista mitä yritetään näyttää ja jos hänen yksilöllisyyttään tuhotaan. Meiltä vanhemmilta kaikki aistit ja herkkyys ovat tylsistyneet, vaikka emme olisi niitä ”myrkyillä” myrkyttäneetkään. Vai oliko rumasti ja liian yleistävästi sanottu.

Nuoruus on kaunis ajanjakso ihmiselämässä josta kannattaa iloita; tanssia, laulaa ja rakastaa. Huumeilla ei kannata sitä valoa sammuttaa. Eikä aineellinen paljous välttämättä ole onnen tae.