Hyvää kesäliikkumista

Minä olen ylivarovainen liikenteessä, myönnän että se ei ole hyväksi itselleni eikä varsinkaan lajitovereilleni. Yritän ja olenkin poissa mahdollisimman paljon sellaisilta teiltä joissa olisin aiheuttamassa ”kotterollani” raivoa, jossa hengen- ja terveyden kustannuksella raivotaan.

Yritän myös ymmärtää, jos on uupunut ja väsynyt kaikkiin ihmistä kohdistuviin vaatimuksiin, niin ”kotteroni” on viimeinen pisara joka estää ihan tavallisen ihmisen toteuttamasta elämänsä tarkoitusta. Harkintakyky pettää ja hyvä korrekti ihminen tekee sellaista jota ei pitäisi, enkä minä ainakaan toivo kahden sekunnin jonka ehkä ”kotteroni” ajastasi ottaa, että se aiheuttaisi poistumisen keskuudestamme.

Hyvää kesäliikennettä, pidetään liikenne liikkumisena kohteen A-B välisenä toimena. Puretaan sitten paineita vaikka kovaan fyysiseen työhön.

Kommentit

 • plokkariukki

  Vanhemmiten olen huomannut että nopeusrajoitukset ovat vain meitä vanhoja ja ehkä myöskin köyhiä varten. Ruuhkassakin ja jonossa ajaessa mökkireissulle Savoon ja takaisin löytyy aina kiireisiä jotka paahtavat ohi tuhatta ja sataa. Siellä menee Teslaa, Bemaria, Volvoa yms Nissanini ohi vaikka ajan navigaattorinkin mukaan joskus jopa hieman yli sallitun hiljaisessa liikenteessä. Rajoitin toimii apukuskin penkillä samoin kaistavahti. Milloin ajan liian kovaa, milloin liian reunassa tai keskellä, katson joskus liikaa maisemiakin ja siinä ”kontrollerissa” ei ole mute-nappia, onneksiko? Löytyisipä mökki täältä Pirkanmaalta hieman lähempää, monilta sanomisilta liikenteessä välttyisin silloin.

 • Veikko Kastinen

  Saman olen minäkin huomannut ja nähnyt, mutta mihinkä se kiire on? Olin aikoinani SPR:n ambulanssissa, tein joitakin päivystyksiä/viikko. Koskaan ei kiireellä voitettu mitään, päinvastoin ambulanssikuski sai kysin pihalla poliiseilta sakkolapun, oli rikkonut keltaista viivaa aivan turhaan ja siitä olin hänelle sanonut,sen jälkeen ei ajanut ambulanssia.
  Muutama sekunti tai minuutti jonka kiireellä voittaa,onko se voitto?

  Apukuski on avustanut minuakin ajamisessa ja siitä olen hyvilläni.

  Hyvää kesää Ari, ja apukuski, jospa se mieluinen mökki löytyy lähempää, vaikka Suonteen järvi onkin Savon helmi.

 • Arja Hakala

  Useimmiten apukuskit ajaisivat toisin kuin rattia kääntävä ajaja.
  Tuota yhtälöä en oppinut. Apukuskin mielestä minusta ei tullut hyvää ajajaa.

  Kyllähän se autonajo on vaativaa, hoksottimet täytyy olla kunnossa. Ee passoo katella puhelinta ja muita virkineitä, vaan katse tiessä ja liikenteessä.

  Nykymenolla näyttää henkilöautot lissääntyneen teillä ajossa ja parkkeerattuina on autoja päivästä toiseen melekeen joka kavun varrella.
  Ee oo tietookaan ilmansaasteitten vähentämisestä.

  Semmosta elämä on.
  Mutta hyvä on sekkii, että on kyky ajatella ja kirjottoo.

 • Matti

  Ilman saastuminen on vain poliitikkojen ”apupuolue” johon ei voi vaikutta mitenkään. Varsinkin autojen pakokaasujen päästöt ei hetkauta Maapalloa suuntaan tai toiseen. Tässä vain petataan polttomoottori autoilta tilaa sähköautoille. Toisin sanoen sähkön myyjille lisää tuloja.

Kommentointi on suljettu.