Ihminen Jumalan kuva

Raamatussa sanotaan että ihminen on Jumalan luoma ja hänen kuvansa, siis jokainen täällä elävä ja tänne syntyvä.

Ei siis ainoastaan valkoinen mies, ei arjalaiseen rotuun kuuluva ihminen, ei ainoastaan mies-sukupuoleen kuuluva pappi ole kuva Jumalasta.

Raamatussa sanotaan että Jumala on rakkaus.

Olenko siis minä valkoinen heteromies hänen rakkautensa arvoinen, kun pappi on minut vihkinyt avioliittoon naisen kanssa. Minut syntisistä syntisin, kurjimmista kurjin.

Raamatussa siis sanotaan että Jumala on rakkaus, jos siihen uskotaan, ei ihmisen tehtävä ole lähteä sitä rakkautta jaottelemaan sukupuolen, ihonvärin, seksuaalisen suuntauksen, mielipiteiden tai rikoksen tehneiden kesken jaottelemaan hyviin ja huonoihin ihmisiin.

En kuvittele niin ettenkö itse joskus syyllistyisi ihmisten epätasa-arvoiseen kohteluun, mutta yritän muistaa miten pahalta tuntui kansakoulussa joka aamu opettajalta saamani katse. Sellaisia olivat monet 50-60-luvun kansakoulun opettajat. Kurjimpien yhteiskuntaluokkien lapset eivät heitä miellyttäneet ja he sen totisesti ilkeästi osoittivat.

Jos minun päätettävissä olisi vihitäänkö Leppävirran kirkossa Pentti ja Paavo avioliittoon, niin vihittäisiin vaikka tänään, mutta ymmärrän kirkon aseman ja hyväksyn sen, eikä kirkko minun hyväksyntää tarvitse.

Epätasa-arvoinen kohtelu ei koskaan tuo eikä luo mitään hyvää.

Jätä kommentti

*