Järjetön ruuan rahtaaminen

Onko ihmisten Suomessa pakko ja tarpeellista saada raakoja banaaneja tai raakoja luumuja. Ruuan tuottaminen vie vähän energiaa, niiden rahtaaminen ympäri maailmaa paljon. Eikö olisi ruuan tuotanto järkevämpää toteuttaa sen syöjää lähellä ja antaa maan antimien kypsyä rauhassa.

No joo maailmankauppa ja maailmantalous ja impivaara ja kaskinauris. Kaikki sopimukset ovat ihmisten tekemiä sopimuksia, ei kenenkään muun, viisaitten ja rikastuneitten. Ovatko ruuantuottajat tyytyväisiä? Ovatko kuluttajat terveitä ja onnellisia?

Tietysti kun näin ollaan sovittu elellä että perunaakin lentorahtina meille kuljetetaan siihen on tyytyminen.

Ilmastonmuutos, ilmaston muokkaaminen kemikaaleilla ovat jo varmasti kaikkien tiedossa. Entä sateliitit pyritäänkö ja pystytäänkö niillä vaikuttamaan auringosta tulevaan energiaan? Mietimpä vaan kuka meitä kuljettaa ja mihin suuntaan ja ketkä ovat todelliset rahastajat.

Kommentit

 • Ari Niemeläinen

  Mustikat, puolukat, kanttarellit ja monet muut herkut jää metsiin. Hauet ja ahvenet kuolevat vesissä vanhuuteen kun kukaan ei kohta kalasta. Sokoksen matalikko ja pakaste sei, tuontimustikat ja vihreät banaanit, kiirekö vai mikä teki meistä tämmöisiä? Oikeassa olet Veikko, kuka kuskaa ja minne?

  • Veikko Kastinen

   Noinhan siinä on käynä. Kyllä minä vaan systemaattista ohjailua syytän nykytilanteesta.
   Perusasiat ruuassakin on laitettu hemmetin vaikeaksi, niinkuin tuoreen kalan kauppakin. Sitten ihmisiltä katoaa taito tunnistaa tuore kala.

Kommentointi on suljettu.