Jumalamme

Ihan ensiksi on sanottava (niin kuin poliitikot) etten ole uskontojen asiantuntija, enkä ehkä uskonkaan. Olen jonkinsortin epäilijä. Uskontojen asiantuntijoita on, mutta uskon asia on uskon asia ja jokaisen henkilökohtainen kokemus. Uskontojahan syytetään monista hirmutöistä kautta ihmisen historian. Ihminenhän on taitava siirtämään kaiken vastuun aina toisaalle ja me savolaisethan olemme siitä kuuluisia.

Entäpä jos sitä Jumalaa, Kuningasta, Allahia tai miksi me Häntä halutaan kutsua ei olekaan meidän yläpuolellamme. Entäpä jos Jumalamme ja myös pirumme asuu meidän sydämissämme. Silloin vastuu rukouksiemme toteutumisesta on meidän, sinun ja minun. Minun ei kannata rukoilla sinun puolestasi, koska en tiedä mitä elämältäsi haluat. Etkä sinä taas minun. Vastuuta emme siten voi siirtää Jumalalle. Vähenisikö ihmisten hirmuteot?

Kommentit

  • Jussi Kuosmanen

    Järkevä näkemys. Tuhat kertaa järkevämpi kuin itsensä ulkopuolelle kuvitellut jumalhahmot ja muut menninkäiset.

  • Jari Holopainen

    Historian oppitunneilla opiskeltiin paljon muualla tapahtuneista hirmuteoista. Sittemmin on huomattu, etteivät suomalaisetkaan taida muodostaa poikkeusta tässä asiassa. Historia on aina jälkikäteistä, vasen käsi tietää jälkikäteen mitä oikea tällä hetkellä tekee. Pommitukset jatkuvat päivittäin. Sitä huomaan nykyään miettiväni, että tuhoamisessa kyse lienee vain ja ainoastaan uskottavuudesta.

  • Veikko Kastinen

    Kiitokset kommenteista.

Kommentointi on suljettu.