Kansan-edustajille

Demokratiaa parempaa yhteiskuntaa ei ole. Yksinvaltiaita vallanmiehiä tai naisia on ollut ja on vieläkin. Heitä kumartelemaan taipumaton joutuu elämään pelossa omasta kohtalostaan. Epätoivoiset ihmiset eivät välitä mistään, sairastuvat ja kuolevat. Uusia ideoita ja luovuutta ei kansa uskalla esiin tuoda.

Jos demokratiaa liioitellaan, jossakin vaiheessa osalla kansaa on vain velvollisuuksia, tehdä työtä ja maksaa kovia veroja.

Jos oikeuksien vaatijoita on tosi paljon, uusia ideoita ja luovuuden kannustimet hiipuvat.

Yhteiskunnan on pyrittävä tulemaan niin varakkaaksi että se kykenee takaamaan ihmisarvoisen elämän jokaiselle.Silloin ei ole pelkoa ja ihmiset uskaltavat tuoda uusia ideoita ja luovuus kukoistaa.

Olisiko näistä ajatuksista uusille kansan-edustajille jotakin ideaa.

Kommentit

  • Matti

    Hyvä esimerkki siitä, missä valtiossa ei ole demokratiaa on venäjä; ei voi nimeä kirjoittaa edes isolla alkukirjaimella. Ja se tulee jatkumaan eteenkin päin, olkoon sitten kuka tahansa valtion johdossa. Sillä kommunismin perinnettä ei voi katkaista, se kulkee sukupolvelta toiselle. Se on jämähtänyt paikoilleen kuin jäävuori. Mielestäni ainoa keino murtaa ”jäävuori” on yleislakko. Sillä minkäänlaiset puheet kansalaisten suunnalta ei aiheuta muuta kuin vankilan ovi aukeaa.

  • Veikko Kastinen

    Kiitos Matti kommentista. Minulla ei ole mitään lisättävää.

Kommentointi on suljettu.