Kolesteroli mörkö

Kolesteroli mörkö on tullut ja ollut meidän ilonamme tai riesanamme -80 luvulta lähtien. Kolesteroli tukkii meidän verisuonemme jos syömme kovia rasvoja. En ole lääkäri enkä anna minkäänlaisia ohjeita saatikka määräyksiä kenellekään. Ihmisellä on aina vapaus itse ajatella ja vapaus valita mitä elämässään ja elämälleen tekee, tosin toisilla vähän laajemmat ja toisilla suppeammat.

Kun meillä Suomessa sanotaan olevan sananvapaus, niin minä epäilen kolesteroli teoriaa ja onhan niitä lääkäreitäkin, esim. Antti Heikkilä joka on kirjoittanut kirjan Lääkkeetön elämä, jotka epäilevät että onkohan se järkevää syödä kolesterolilääkkeitä joiden sivuvaikutuksista esim. lihaskivuista ja voimattomuudesta kärsitään ja vihapäissään syödään sellaista ruokaa josta ei nautita.

Siitäkö me terveyttä saamme, että kokoajan mietimme että voinkohan minä tämän kalan voissa paistaa, tulekohan siitä hyvää, vai pahaa , vai erittäin pahaa kolesterolia. Minä epäilen ettei.

Kommentit

  • plokkariukki

    Tuota samaa kolesteroli-asiaa olen miettinyt jo pitkään. Syön kahdenlaista kolesterolia alentavaa ”myrkkyä” huikeiden, ilmeisesti perinnöllisten korkeiden rasva-arvojen takia. Sydäntäkin operoitiin kohta kolme vuotta sitten. Nivelet ja lihakset alkoivat kipeytyä kohta näiden lääkkeiden syönnin aloituksen jälkeen. Yhteensattumaako vai urheilun, työn, ruokailutottumusten vai minkä aikaansaannosta kaikki tämä kipu on? Pelkuri kun olen, en uskalla jättää pillereitä syömättäkään kun lääkäri ne on määrännyt. Kävisikö minulle kuin sille entiselle hevoselle, sehän kun opii olemaan syömättä kuoli pois. Terveenäkö, mene ja tiedä?

  • Veikko Kastinen

    Antti Heikkilän kirjoittamaa kirjaa Lääkketön elämä suosittelen jos sitä jossakin on saatavilla Antti Heikkilä ei ole kovin suosittu mutta minun mielestäni erittäin järkevä lääkäri.

    Hoitavan lääkärin kanssa kannattaa kaikista asioista keskustella ja pohtia sitten yhdessä lääkitystäkin.
    Hyvää syksyä, kohtahan sekin tulee.

Kommentointi on suljettu.