” Kortonkisukat”

Mistä nämä ”kortonkisukat” ovat peräisin, ne menevät juuri ja juuri kovasti vetämällä jalkaterään jättäen nilkan paljaaksi, ne ovat olleet muotia muutaman vuoden. Ompa niillä sitten pakkasessa ja hangessa ”mukava” kävellä.

Haluan varoittaa akillesjänteen tulehduksesta, joka on erittäin vaikea hoitaa ja kroonistuessaan ikuinen vaiva.

Jopa urheilijatkin näyttävän suosivan tätä muotia, joka on, sanonko mistä.

Nilkat ja varsinkin akillesjänne on suojattava lämpimästi.

Liike on elämänperusta, nilkoille ja akillesjänteille tekee hyvää pitkin päivää silloin tällöin varpaille nousu ja pohkeiden venyttely, sillä jalat ovat ihmisen tärkeimmät kulkuvälineet, vaikkapa satavuotiaaksi asti.

Kommentit

 • plokkariukki

  Samaa on ihmetellyt ariukkikin, mutta olihan ennenkin meitä brylgreem-poikia ja amar-tyttöjä, meiltä paleltui pää ja tytöiltä jotakin muuta

 • Veikko Kastinen

  Kyllä, Ari olet oikeassa.
  Tammikuun pakkasella noin 50-vuotta sitten (vaimo muistaa tarkemman ajan) tavattiin. Minulla oli kesäpusakka ja risaiset kesäkengät, ei mitään päähinettä, ei käsineitä, katsoin tyttöä että on ihme olio, kuin eri planeeltalta tullut, mutta niin vai yhteen mentiin.
  Kaikki ne lämpimät vaattet jotka tulevalla vaimolla oli olivat hänen itsensä tekemät.

  Elämä on ihmeellistä,toiset oppivat kärsimyksien kautta, toisilla on muuten järkeä. Minä olen se kärsimysten kautta oppija, en suosittele sitä kenellekään, mutta niinkin voi oppia.

  Nyt vähän lipsahti aiheeesta. Fysioterapeutin työssäni olen hoitanut joitakin tosi pahoja akillesjänteen vaurioita ja nähnyt miten tuskallista on kun yksi jänne tekee ihmisestä invalidin.

  Vielä tuohon järkevyyteen ja kärsimysten kautta oppimiseen. Kiitän joka ilta kädet ristissä sitä että tapasin sen ”ihmeolion”.

Kommentointi on suljettu.