Koskelan lapset

Kehittymättömät ihmiset niin kuin nyt Koskelan lapset tekivät hirmutekoja, kiduttivat ja häpäisivät uhriaan.

Sivistyneet aikuiset ihmiset katsovat murha elokuvia joissa häpäistään ihmisiä ja vuodatetaan verta.

Onko pahan tuomitseminen sivistyneisyyden tunnus.

Rakkautta, sielunrauhaa ja elämäniloa. Suosittelen kaikille rakkauselokuvien ja luontodokumenttien katsomista.

Kommentit

 • Matti

  Koskelan tapaus: Mielestäni TV:stä tulevia ohjelmia ei voi syyttää suoraan ”oppiaineeksi”, Kyllä joidenkin nuorten elämä on alusta lähtien ohjautunut väärälle raiteelle. Joko kasvatuksen tai väärän kaveripiirin ohjaamana. Ei sitä aina voi ainoastaan kotiakaan syyttää heidän teoistaan. Kyllä se on koulunkin oltava mukana ohjailemassa nuoria oikealle polulle elämässä. Saattavat paremmin ymmärtää ohjeita sieltä päin, jos ”kotiopetus” ei mene perille. Mielestäni ensimmäinen teko on, että koulukiusaamisiin puututaan tehokkaammin., eikä vain vähätellä sanomalla, että ainahan sitä on kouluissa ollut kiusaamista. Toivoisin tekijöille kunnon sanktiota pelotteeksi, että näin ei saa tehdä. Pitää antaa kunnon herätys, ettei rikollinen ura olisi tähtäimessä.

 • Veikko Kastinen

  Kiitos Matti. hyvä kommentti.
  Ei elokuvia voi syyttää, eikä pahaa voi tehdä olemattomaksi. Mitkä asiat ja kokemukset mieleen vaikuttaa ja millätavalla, on kysymysmerkki.
  Joka tapauksessa teoistaan on vastuussa ja hyvä olisi jos tulisi ymmärrys tekonsa seuraamuksista.

  Minä en halua, eikä minun tarvitse katsoa väkivalta elokuvia, mutta nyrkkeilyä katson, siis perinteistä nyrkkeilyä, jota vaimoni taas ei ymmärrä eikä voi katsoa ollenkaan.

 • Matti

  Koskelan tapauksesta on hyvä siirtyä myöskin ihmisten tekoihin eläimiä kohtaan: Tänään oli Savon Sanomissa Uutissuomalaisen juttu oikeutta eläimille julkaisu ; järkyttävää fideomateriaalia suojelukoirien koulutuksesta: Ei tarvitse ihmetellä ollenkaan sitä, miksi koirat hyökkäävät toisiaansa raatelemaan. Kannattaa lukea juttu, sekä katsoa koulutuksen tilanteesta oleva fideo. Sen jälkeen voi tehdä johtopäätöken, miksi vihaisia ”äkäisiä” koiria on olemassa. Mielestäni mikään koirarotu ei ole luonteeltaan vihainen, vaan se tehdään siitä sellainen.

 • Veikko Kastinen

  Matti, nostamasi asia on iso ja tärkeä.

  Toivottavasti ja varmasti tulevaisuudessa tiedetään eläinten tunteista ja tarpeista enemmän kuin nyt tiedetään, silloin meillä ihmisillä on varmasti kaikilla syyllisyyden tunne.

  Eläinten oikeudet on todella tarpeellinen ja suuri yhteiskunnallinen keskustelun aihe. En hyväksy eläimiin kohdistuvaa väkivaltaa, mutta olisi hurskastelua sanoa että minun ikäinen ukko ei olisi sitä nähnyt ja eläimiä huonostikin kohdellut.

  Hyvä lähtökohta saattaa olla, että tiedostaa sen, että me ihmiset olemmme vain yksi eläinlaji.

  Jos koira on vihainen, silloin kasvatus ja koulutus on mennyt pahasti vikaan, aivan samoin kuin ihmislapsella.

Kommentointi on suljettu.