Kuinka kunto nousee

Kunnon kohentaminen on yksinkertainen fysiologinen tapahtuma, olipa sitten satavuotias vanhus tai kymmenkertainen olympiavoittaja. Kun jotakin fyysistä tehdään jossa hengästytään ja väsytään, kunto laskee. Sitten syödään ravitsevaa kehon tunnistamaa ja hyväksikäyttävää ruokaa ja levätään.  Kunto nousee lähtötilannnetta korkeammalle, kunnes taas tulee uusi fyysinen toiminto.

Mikä on levon tarve, jokainen voi kuulostella itseään, jos tuntuu siltä että sydämen syke nousee ja pyörryttää, on levon aika. Tietenkin vanhuksen kehon levontarve on jotakin muuta kuin huippu-urheilijan, mutta pelkällä levolla ei satavuotiaankaan kunto kohene.

Uusia teknisiä innovaatioita kehitellään urheilijoiden valmentamiseen. Onnea ja menestystä vaan kehittelijöille ja suomalaisille yrityksille. Saattaa auttaa urheilijoita. En tiedä hevonpeetä mittareista ja teknologiasta, mutta se on minun ongelmani ja häpeäni. Enkä edes ymmärrrä hävetä.

Urheilijalle tai vanhukselle joka ei usko pystyvänsä tekemään suorituksensa, tulee pelko ja kun suoritusta odotellessa pahinta pelätään niin siten autetaan se pahin toteutumaan.

Suoritusten tavoitteet ovat oltava realistisia, siis siellä omassa päänupissa.